Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

21. juni 2013

Møde med det offentlige

Filed under: Blandet — Henny Stewart @ 17:21

Akeleje
Det er lang tid, jeg har gået og ventet på/gruet for/været loren ved at skulle møde min sagsbehandler om min sygedagpengesag. I går var det så dagen, hvor det skulle løbe af stabelen. Jeg havde en konsulent fra Uddannelsesforbundet med som bisidder og det var godt. Mødet forløb i god ro og orden, og der blev spurgt ind til alle de undersøgelser og diagnoser, jeg er blevet udsat for. Der er flere undersøgelser, end der er diagnoser, og den fordeling er sagsbehandleren ikke så glad for. Det er selvfølgelig også mindre luftigt at skulle forholde sig til en diagnose.

Mødet tog omkring en time, og der blev sagt mangt og meget. Jeg kan såmænd ikke huske så meget af det. Men den samlede fornemmelse, jeg gik ud af mødet med, var, at jeg helst skulle se at være rask eller færdigdiagnosticeret om tre måneder. Det har noget med at gøre, at jeg så har været på sygedagpenge i et år, og at det er meget svært at få perioden forlænget. Omvendt skal jeg blive rask for at have ret til efterløn, når jeg bliver 61.

Men hvad skal man gøre, hvis man nu ikke kan blive rask på kommando? Jeg ved det ikke, men i hvert fald har de ikke lov til at slå én ihjel på stedet, og det kan jeg da altid trøste mig med. Ligeledes kan det da godt være, at jeg bliver rask, men det er jo ingen garanti for, at jeg kan finde nogen, der vil beskæftige mig. Og så bliver forskellen på at være på sygedagpenge og noget andet da temmelig ens, set fra denne side. Ja, selvfølgelig kan det være, at jeg skal aktiveres, men det vil da give lidt afveksling fra min nuværende tilværelse, forestiller jeg mig.

10 Comments »

 1. Det er en frygtelig redelighed, Henny – og fuldstændig urimeligt, at reglerne er skruet sammen på en måde, hvor der ikke tages hensyn til din situation.

  Comment by Madame — 21. juni 2013 @ 17:57

 2. @Gitte: Nu får vi se, hvor den lander. Selvfølgelig vil der ske ændringer i min situation i løbet af de næste tre måneder. Bl.a. må der indløbe nogle resultater af diverse undersøgelser.

  Comment by Henny Stewart — 21. juni 2013 @ 17:59

 3. Det er hele denne usikkerhed, der er det værste synes jeg. Hvis/når der ligger en klar besked – hvad der forhåbentlig snart gør – kan man bedre forholde sig til dette mere konkrete.
  Men lidt ‘spændende’ er det hele vist i øjeblikket for dig?

  Comment by Ellen — 21. juni 2013 @ 18:11

 4. @Ellen: Ja, lidt mere spændende end godt er, kan man godt sige.

  Comment by Henny Stewart — 21. juni 2013 @ 18:20

 5. Når man, som du siger, ikke kan blive rask på kommando, bliver det temmelig karma. Hvad ellers? Men nederdrægtigt er det, og man skal nok ikke satse på skånejob i Saxo Bank.

  Comment by Eric — 21. juni 2013 @ 18:25

 6. @Eric: Jeg ser sådan på det, at det blæser i vinden. Der er ikke det store, jeg selv kan gøre ved det pt. Og nej, Saxo bank har nok ikke nogen skånejob, men nu er en bank nok også det sidste sted, man skal anbringe mig.

  Comment by Henny Stewart — 21. juni 2013 @ 18:27

 7. Pyh, det er da noget af et pres at skulle blive rask på kommando …
  Som om man kan det.

  Comment by betty — 21. juni 2013 @ 22:18

 8. @Betty: Nej, det er nok lidt sværere end som så. Hvis det var muligt, ville jeg gerne være rask pr. straks, tak!

  Comment by Henny Stewart — 21. juni 2013 @ 22:21

 9. Trods alle trængsler kan jeg da mærke at du stadig har humoren i behold. Det positive i situationen er at du har fagforeningen i ryggen.
  God søndag herfra.

  Comment by Anna Marie — 23. juni 2013 @ 9:46

 10. @Anna Marie: Ja, det er godt at have fagforeningen med i sådan nogle sager. Så bliver man forhåbentlig ikke snydt, i det mindste. Men jeg synes, det er nogle mærkelige regler man har om sygedagpenge.

  Comment by Henny Stewart — 23. juni 2013 @ 12:24

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment