Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

1. juli 2013

Hå do wåt i Hobro?

Filed under: Blandet — Tags: , , , — Henny Stewart @ 19:01

Hobro Sygehus
Ja, det har jeg så i hvert fald nu. Jeg skulle have en gastroskopi og en koloskopi i fuld bedøvelse, og den slags foregår åbenbart i Hobro. Jeg skulle møde kl. 9, så vi kørte af gårde kl. 7. Det havde nu ikke været nødvendigt, idet turen ad motorvejen kun tog godt en time. Men det er jo rart at være i god tid og rigtig skidt at komme for sent, så derfor.

Jeg blev installeret på en stue, hvor jeg kunne konstatere, at Hobro Sygehus har skidengrønne sengegavle, hvor Ålborg Sygehus har blå, men ellers er der ikke meget forskel. Jeg fik udleveret hospitalstøj og fik at vide, at det ikke hastede med at komme i det, idet jeg sandsynligvis ikke kunne komme til før til frokost. I løbet af formiddagen blev jeg spurgt ud af en sygeplejerske og to læger. Hen ad middagstid iførte jeg mig så hospitalsviklers og krøb i seng, idet jeg regnede med, at der snart skulle til at ske noget. Jeg tændte for fjernsynet og faldt i søvn. Kl. 13.30 vågnede jeg igen, og kl. 2 blev jeg så kørt til operationsbordet og blev bedøvet. Ved tretiden vågnede jeg op og fik som sædvanlig iltmåleren til at bimle. Den der saturation har jeg altid problemer med, efter en bedøvelse. Lidt før fire blev jeg kørt på afdelingen og efter at have spist en sandwich og drukket en kop kaffe, snakkede jeg med en læge, der sagde, at alt så ud, som det skulle. Detaljerede prøvesvar får jeg senere. 20 minutter i fem var vi klar til at køre hjem igen. Nede i forhallen har de et billede, som må være en trøst for nordjyder, der strander på Hobro Sygehus i flere dage:
Mårup kirke
Et maleri af Mårup kirke. Kunstneren hedder åbenbart “Brøndum”. Vedkommende har ikke været inde under min radar før.

Om motorvejen på kontinentet kan man sige, at den ligner motorvejen i Vendsyssel. Blot har de flere og tungere kraftkabler over det hele.
Syd for fjorden

12 Comments »

 1. Ja da, der har jeg været flere gange, og det glæder mig, at dit besøg faldt heldigt ud.

  Off topic passerede jeg en annonce på vej hjem fra din side, og den sagde noget om Irma. Ja, hvorfor ikke, så “KLIK”, og under leveringstider fik jeg at vide, at postnummer 9000 er ugyldigt. Og så er det, jeg tænker, om ikke de besparelser er gået for vidt?

  Comment by Eric — 1. juli 2013 @ 19:43

 2. Jeg håber du får gode tilbagemeldinger på undersøgelserne i dag.

  Prøv at google Claus Brøndum Sørensen, så finder du ophavsmanden til billedet.. 🙂

  Comment by Inge — 1. juli 2013 @ 19:44

 3. Smukke billeder – og det er vel nok dejligt, at alt så ud, som det skulle inde i dig!

  Comment by Madame — 1. juli 2013 @ 20:00

 4. En besynderlig farve, de sengegavle har. Ikke just opmuntrende, men hvad, resultatet af besøget lader jo til at være det, og det lod sig gøre at sove i sengen.

  Jo, jeg har været i Hobro for cirka 15 år siden, hvor jeg havde en af mine bedste ferieoplevelser nogensinde, men det havde mere med menneskene end med stedet at gøre.

  Comment by Rasmine — 1. juli 2013 @ 20:03

 5. @Eric: Ja, det er jeg også glad for. Jeg er ret loren ved hospitaler, efterhånden. Man ved aldrig, hvad der kan ske. Irma ved nok ikke, at Jylland findes. Et tegn på, at Googles annonceserver ikke er helt så fintunet, som den kunne have været? 🙂

  @Inge: Ja, det håber jeg også, og det skulle der være gode chancer for. Jeg har googlet ham, og jeg kan se, at han har lånt en hel del af både Engelund og Hofmeister. Jeg synes ikke, han præsterer stor originalitet. Men bestemt da pæne billeder!

  @Gitte: Tak! Ja, jeg er også glad over, at der ser normalt ud indenbords. Lidt normalitet er ved at være efterspurgt herfra! 🙂

  @Rasmine: Ja, det er heller ikke en farve, jeg aktiv ville gå ind og vælge til noget som helst. Når vi befinder os bedre nogle steder end andre, har det jo som oftest noget med de mennesker, man er sammen med, at gøre. Det lidet, jeg så af byen så hyggeligt ud, og jeg tror, der er mange flotte udsigter i Hobro.

  Comment by Henny Stewart — 1. juli 2013 @ 20:07

 6. Grønt er godt for øjnene, siges der, men vel ikke så mørkegrønt?
  Jeg håber lægen vurderede rigtigt ved første øjekast og at resten af svarene bekræfter dette.

  Comment by Ellen — 1. juli 2013 @ 20:25

 7. @Ellen: Nej, det er jo nærmest militærgrøn, eller koskidtgrøn. Sådan en farve, man typisk får, hvis man blander alle de andre sammen … Jeg vil simpelthen gå ud fra, at det hele er i orden. Jeg har en god mavefornemmelse med det her!

  Comment by Henny Stewart — 1. juli 2013 @ 20:27

 8. Jeg kan godt lide billedet af Mårup Kirke – det er beroligende på en eller anden måde, selv om man jo ved at denne kirke kunne finde på at gå i vandet 🙂

  Comment by Donald — 1. juli 2013 @ 21:43

 9. @Donald: Kirken er gået hen og blevet et ikon, tror jeg. Den er mere end halvt revet ned allerede, men det diskuteres stadig, om den skal genopføres et andet sted.

  Comment by Henny Stewart — 1. juli 2013 @ 21:53

 10. Dejligt, at der var gode resultater af dit besøg i Hobro. Og at din scanning var i orden. Så går det nok fremad nu. Jeg begriber ikke, hvorfor patienter skal tilsiges så tidligt, når der går flere timer, inden de kommer til.
  Interessant billede af Mårup kirke. Jeg kan godt lide det.
  Det er en flot måde, du har lavet landscollagen på.

  Comment by betty — 3. juli 2013 @ 10:01

 11. @Betty: I dette tilfælde kom jeg efter to operationer, den ene af dem for galdesten. Sådan en operation kan vel godt være temmelig akut? Det kunne også være noget med, at de ikke tror på, at man er fastende, hvis man er hjemme hos sig selv. Det kan man sagtens tro på i mit tilfælde, jeg ville da bare have sovet længe sådan en dag. Men det er værst for dem selv, de måtte give mig et saltvandsdrop for at jeg ikke skulle ende med at være rigtig dårlig. Men godt at de ikke fandt noget dernede. Det holder, regner jeg med. 🙂

  Comment by Henny Stewart — 3. juli 2013 @ 11:39

 12. bliver man indlagt akut på hobro sygehus , kan man da , hvis man af en eller anden grund ønsker det, blive overflyttet til et andet sygehus ??
  Jeg tænker på det fri sygehusvalg , det kunne jo blive aktuelt i nordjylland med den manglende sygehuskapacitet vi åbenbart må se som en realitet fremover.
  eleonora

  Comment by eleonora — 13. februar 2014 @ 3:43

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment