Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

14. juli 2013

Og programmet fortsætter

Filed under: Blandet — Tags: , , — Henny Stewart @ 14:36

Morse og Lewis, Oxford
Nå, men jeg sætter farten lidt ned med hensyn til ursjovet. Man kan jo aldrig vide, om en eller anden shit-for-brains skulle få øje på dem og tro, at de var noget værd og derefter sætte sig for at komme at hente dem.

I hvert fald fortsætter mit hårde program foran fjernsynet. I går var det Lewis, i dag Morse. Der er for øvrigt noget, der altid har undret mig ved den serie: John Thaw, som spillede Morse, var under hele seriens forløb godt og vel halvgammel. Hen mod slutningen ville det ikke være nogen fornærmelse at kalde ham “ældre”, lige som vi i dag gør med dem, der bor på plejehjemmene. Ikke destomindre skulle han i hvert afsnit partout forsøge sig som “romantic interest” for en yngre dame. I det virkelige liv ville man sige, at han ikke havde så meget som en chance. Men som fjernsynsseer skal man altså tro på det. Mon det var i forlængelse af Hollywoodtraditioner, eller fordi John Thaw faktisk var for gammel til at spille Morse? Jeg har aldrig læst Colin Dexters romaner, der lå til grund for serien.

7 Comments »

 1. Romanerne er – vel ikke specielt overraskende – bedre end filmene, selv om disse faktisk er lavet ganske udmærket. Det kan jo aldrig blive helt det samme.
  Jeg er imponeret over, så mange virkelig gamle skuespillere af begge køn, de råder over i UK. Men det er selvfølgelig også et stort land … med små pensioner …

  Comment by Ellen — 14. juli 2013 @ 15:18

 2. Egentlig synes jeg ikke, at Morse i John Thaws skikkelse er for gammel til at være tiltrækkende. Morse var da en nydelig og ganske interessant mand, og damerne var jo ikke purunge. Jeg har i øvrigt ladet mig fortælle, at en del kvinder foretrækker ældre mænd.

  Noget andet er, at min egen smag ikke går i den retning 😉

  A propos Ellens bemærkning om små pensioner: Mon ikke de fleste skuespillere helst vil blive ved, så længe de overhovedet kan, ganske uden hensyn til pensionens størrelse. En del af dem, der bliver ved, må også være ret velhavende.

  Comment by Rasmine — 14. juli 2013 @ 15:55

 3. Jeg tror ikke, jeg har set hverken Lewis eller Morse – men jeg kan huske Miss Marple og glæder mig over, når også tør vælge gamle skuespillere.

  Comment by Madame — 14. juli 2013 @ 16:55

 4. Hvis du ikke har læst bøgerne, har du noget til gode. Som Ellen siger, er filmatiseringerne ikke så tossede, men som altid …

  Nu er det ved at være nogle år siden, jeg læste bøgerne, men som jeg husker det, var Morse ikke så amourøs, men noget gladere for flasken.

  Hm, måske er det ved at være tid for genlæsning. De fleste (alle?) står i reolen og samler støv.

  Comment by Eric — 14. juli 2013 @ 18:40

 5. @Ellen: Det er jo nok tit sådan, at man synes bogen er bedst, hvis man har læst den først. Jeg synes selvfølgelig, det er fint at bruge gamle skuespillere, hvis det er gamle roller, de skal spille.

  @Rasmine: Jeg tror nok, at det er anderledes at være skuespiller end at arbejde på en fabrik. Faget er valgt af nogle andre grunde, som godt kunne føre til, at man ønsker at arbejde så længe som muligt.

  Jeg synes også, Morse er en interessant figur, ellers ville jeg slet ikke gide se det, men derfra til at mene, at han er et passende amourøst match for en kvinde på ca. 35, der er altså et stykke.

  @Gitte: Miss Marple skal jo være gammel, og det ville slet ikke være det samme at bruge en ung skuespillerinde med grå paryk og mange lag make-up. Så skulle hun da i hvert fald være meget dygtig.

  @Eric: I serien er Morse også ret glad for flasken, og det giver ham også problemer af og til. Men i hvert afsnit af serien skal han altså også invitere en dame ud, og det er uvilkårligt en, der er meget yngre end ham selv.

  Comment by Henny Stewart — 15. juli 2013 @ 11:16

 6. Jeg har set alle Morse-udsendelserne i TV (lørdage) og har egentlig aldrig tænkt over, at han skulle have problemer med alkohol, men når jeg nu tænker efter, er det da rigtigt nok.

  Jeg har derimod tænkt over det med, at han inviterer damer ud, og jeg synes, det virker noget søgt.

  Comment by Stegemüller — 15. juli 2013 @ 22:30

 7. @Stegemüller: Han beder om at få whisky i et kaffekrus, mens han er på arbejde, og hans chef opdager det. Han vil hele tiden på pub i arbejdstiden, og han tvinger som regel den stakkels Lewis, der ikke selv må få noget, enten fordi han skal køre bilen, eller fordi han skal hjem til familien, til at betale. Når Morse hører høj musik hjemme, sker det altid til rødvinsakkompagnement. Jo, han er lidt for glad for flasken. Men jeg synes jo altså også, at det virker søgt, når han forsøger at lave aftaler med diverse yngre kvinder.

  Comment by Henny Stewart — 16. juli 2013 @ 11:35

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment