Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

18. juli 2013

Dansk sommer, take II

Filed under: Blandet — Tags: , , , — Henny Stewart @ 14:12

Ærteblomst
Det kan godt være, at temperaturen er steget. Jeg har ikke tjekket, men jeg tør vædde på, at den ikke er over 20 grader. Til gengæld stormer det nærmest udenfor. Jeg ved ikke, om det er en sirocco, der er kommet på afveje, eller hvad. Jeg ved bare, at jeg ikke kan lide det. Vind er ikke godt for nerverne. Det synes de ældste af kattene heller ikke, så de er fortrukket til deres menneskers senge. De små opholder sig stadig ude i haven, vel sagtens i håbet om at kunne dræbe en fugleunge, en mosegris eller noget andet småt og forsvarsløst.

Sidste uge passede jeg jo tv’et, nærmest døgnet rundt. Planen var så, at jeg ville finde på noget andet i denne uge. Det ville være vildt overdrevent og pralende, hvis jeg påstod, at det var lykkedes med den plan. Men overskuddet har ikke været til de helt vilde udflugter, og så er det vel godt nok, at man opholder sig mest på den hjemlige matrikel. Jeg har det så lige som kattene, at når det blæser en halv pelikan, vil jeg helst være indendørs, og så ligger det jo lige for at se lidt fjernsyn. Eller det gør det i hvert fald for mit vedkommende.

22 Comments »

 1. Vi mærker ikke så meget til vinden her – måske fordi vi har en meget tilgroet, gammel have, så jeg har vovet at dække op udenfor. Her er lunt og dejligt … Men vores katte gør som dine!

  Comment by Madame — 18. juli 2013 @ 14:55

 2. @Gitte: Vores have er også godt groet til, men vinden er så stærk, at den ryger lige igennem.

  Comment by Henny Stewart — 18. juli 2013 @ 15:09

 3. Med sådan en vind må chillfactoren komme i spil, så jeg forstår godt, at du bliver inden døre.
  Kan du ikke udvide repertoiret med et strikketøj til fjernsynskiggeriet?

  Comment by Ellen — 18. juli 2013 @ 15:28

 4. @Ellen: Faktisk så har jeg et strikketøj, som jeg ikke har rørt i flere måneder. Har mistet lysten til at strikke. Det gjorde jeg ellers meget før i tiden.

  Comment by Henny Stewart — 18. juli 2013 @ 16:00

 5. Her har vi også det man vist betegner som en frisk vind, men vi vælger at betragte den som en lun sommervind.

  Comment by Anna Marie — 18. juli 2013 @ 16:02

 6. @Anne Marie: Jeg tror, den blæst vi oplever her i dag, er vokset fra betegnelsen “lun sommervind”. Den er rent og skær ubehagelig.

  Comment by Henny Stewart — 18. juli 2013 @ 16:07

 7. Her blæser det også. Jeg har det lige modsat dig: Er vild med vind, så mærkes det at der er et vejr. Til gengæld er jeg ikke meget for temperaturer over 22 grader.

  Comment by Lissi — 18. juli 2013 @ 16:15

 8. @Lissi: Ja, sådan er vi forskellige. Jeg er nu heller ikke meget for varme, men det er der vist ingen fare for i år.

  Comment by Henny Stewart — 18. juli 2013 @ 16:17

 9. Her er RIGELIGT med varme. ….solen stikker på en ubehagelig måde

  Comment by Lissi — 18. juli 2013 @ 16:48

 10. @Lissi: Ja, jeg har lige været inde og tage sokker på…

  Comment by Henny Stewart — 18. juli 2013 @ 16:50

 11. Ja det lufter noget i dag.. det er dejligt med lidt luft i sommervarmen. 🙂

  Comment by Inge — 18. juli 2013 @ 17:33

 12. @Inge: Her har vi så overmåde meget luften uden ret meget varme!

  Comment by Henny Stewart — 18. juli 2013 @ 17:42

 13. Blæst er det værste vejrlig (hedder det mon sådan?)jeg kender. Alt andet kan man klæde sig af eller på til. Men blæsten rusker i alting og alle, der er ude. Det er dog ikke så slemt her længere nede i landet.

  Comment by betty — 18. juli 2013 @ 18:12

 14. Det er da træls med den blæst I har! Jeg kunne også ønske for jer, at I fik lidt højere temperaturer. Jeg ved ikke, hvor varmt der er her i Hvidovre, men jeg ved, at jeg sidder lige så stille og sveder ind over tastaturet.

  Jeg har også kastet mig over TV’et og den får på alle tangenter med Tour de France, som jeg synes er fantastisk at følge.

  Comment by Stegemüller — 18. juli 2013 @ 18:48

 15. @Betty: Jeg tror, vi to har samme forhold til blæst. Hos mig går det direkte i “nerverne”. Jeg bliver irritabel og træt af, at det ikke holder op!

  @Stegemüller: Ja, det er meget træls! Men det stopper vel på et tidspunkt. Jeg synes egentlig også meget godt om fjernsynet. Man kan jo altid slukke, hvis det bliver for træls. Men Touren gider jeg nu ikke at se.

  Comment by Henny Stewart — 18. juli 2013 @ 18:52

 16. Vinden lægger sig til weekenden. Det er en ordre! Bortset fra det kommer siroccoen fra Sahara mod syd, men det ved du selvfølgelig godt, og du skal ha’ lov at brokke dig – det er sidste chance inden sommervejret, hvor du så til gengæld kan brokke over, at det er for varmt. 😉

  Comment by Eric — 18. juli 2013 @ 19:02

 17. @Eric: Til weekenden? Det vil i så fald også være på tide! Hvis det bare ikke bliver over 23 grader, vil jeg ikke brokke mig over varmen, og jeg tvivler ærlig talt på, at den når derop,

  Comment by Henny Stewart — 18. juli 2013 @ 19:08

 18. Tja Henny, i følge DMI kommer du til at brokke dig i weekenden, for de lover over 25 grader og mindre vind 😉

  Comment by Lene — 18. juli 2013 @ 20:23

 19. Ifølge DMI bliver det varmere her i københavnsområdet i hele næste uge, og der kommer ingen regn. Som for at føje spot til skade bliver vinden også svagere. Det bliver hårdt for sådan nogle som mig, der lige akkurat kan holde varmen ud, hvis det blæser tilstrækkeligt. Men som du selv siger: Sådan er vi så forskellige. – Måske skyldes mit forhold til varme og blæst, at jeg tilbragte min barndom i det barske Nordjylland 😉

  Comment by Rasmine — 18. juli 2013 @ 20:32

 20. @Lene: Vi får se. En enkelt gang måtte det da også godt blive varmt, men jeg tvivler ærlig talt.

  @Rasmine: Jeg har boet her det meste af mit liv, og der er altså også forskel på blæst. Denne her er vedholdende og enerverende.

  Comment by Henny Stewart — 18. juli 2013 @ 20:46

 21. Vi kunne godt bruge en lille let brise her. Lige pt. er der 28,5 grader på terrassen, i skyggen altså. Ikke fordi jeg brokker mig, nej overhovedet ikke, heller ikke over at jeg skal holde mig væk fra solen en uges tid. Nej, jeg elsker når alle døre og vinduer kan stå åbne og sengetøjet ligger ude på havemøblerne, det er for mig sommer i højeste potens ☺.

  Sig mig lige engang, hvor mange ure har du? Nej, det går måske ikke an at skrive her, for det tilfælde, at en eller anden, som ikke kender forskel på dit og mit, skulle læse med her.

  Tak for billedet fra Nørresundby, den slags gør godt helt ned i maven.

  Comment by Annette (Holland) — 19. juli 2013 @ 12:54

 22. @Anette: Vi er nede i “let brise” nu, men ikke nogen særlig høj temperatur. Men det føles nu meget bedre end i går. Måske tager jeg endda sokkerne af i løbet af eftermiddagen. Mht. billedet fra Nr. Sundby: Velbekomme!

  Comment by Henny Stewart — 19. juli 2013 @ 12:57

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment