Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

22. juli 2013

Så har jeg vist ure nok!

Filed under: Blandet — Tags: , , — Henny Stewart @ 11:15

Fuyate skeleton watch
Jeg modtog et ur med posten i dag (ikke det på billedet, det er en gammel kending). Det var længe ventet, for det kom helt fra Kinas land. Det er en daytona-wannabe af rustfrit stål med sort skive, lige en konfiguration, jeg manglede i min samling af daytona-wannabees. Nå, men da jeg fik lukket op for alt bubblewrappet, viste det sig at der var (foreløbig) hele tre ting i vejen med det:

 1. Lænken er i stykker
 2. Datoviseren er faldet af (ligger og flyder rundt i uret)
 3. Markøren for kl. 5 er faldet af (do.)

Det er lige som et kinderæg, hele tre ting, virkelig alt for meget. Samtidig har vi svaret på, hvad det er, der gør kinesiske ure så meget billigere end andre billige ure: Dårlig eller manglende kvalitetskontrol. Jeg har selvfølgelig meddelt sælgeren mine triste opdagelser; nu mangler vi bare at se, hvad han kan tænke sig at gøre ved det. Jeg ønsker ikke at sende uret tilbage, fordi jeg så risikerer at miste både det og mine penge, og fordi den her residerende altmuligmand muligvis kan reparere de fleste af de ting, der er galt.

Men alt i alt, for i dag, så tænker jeg, at jeg nok ikke skal have bestilt flere kinesiske ure foreløbig. Jeg havde jo i forvejen sat det ned til næsten ingenting: 2 ure pr. halvår. Men jeg har faktisk ure nok. I betragtning af, at de fleste kun har et ur på ad gangen, ville jeg i princippet kunne gå i flere måneder uden at have det samme ur på to gange. Indrømmes skal det også, at jeg har nøjedes med at få batterierne taget ud af de fleste af mine quartzure, efterhånden, som de er døde. De kom ikke rigtig med i “rotationen”. Det er automatiske, mekaniske ure, der interesserer mig mest.

Jeg er ved at kvalificere mig son “WIS” (watch idiot savant), selv om jeg dog ikke regner med at komme til at kunne recitere samtlige Rolexserienumre fra hele deres produktion. Eller nogen del af deres produktion. Det er stadig mestendels det udvendige design, der interesserer, samt at uret er mekanisk og dermed skal holdes gående af undertegnede. Hvis jeg ikke bevæger mig nok, går urene simpelthen i stå. Kan sådan noget kaldes en sekundær skridttæller? Måske.

Men selv om det hele muligvis ender godt, at jeg enten får uret ordnet eller får en prisnedsættelse, så er oplevelsen nu plettet og glæden over nyanskaffelsen ødelagt.

13 Comments »

 1. Pokker også, også helt fra Kina´s land, ØV!
  Nu har jeg fået svaret på hvor mange ure du er i besiddelse af ☺.

  Comment by Annette (Holland) — 22. juli 2013 @ 11:56

 2. Hvor ærgerligt! Har du været ude for noget lignende før?

  Måske er jeg ikke særlig god til at læse her i varmen, men jeg kan altså ikke se, at der står nogen steder, hvor mange ure du er i besiddelse af …

  Men ærlig talt, Henny: “Sørgmodige findinger” – det kan du da ikke mene alvorligt?

  Comment by Rasmine — 22. juli 2013 @ 12:06

 3. @Anette: Ja, ikke. At komme så langt væk fra, og så være et mandagsprodukt. 😉

  @Rasmine: Jeg har været ude for noget lignende enkelte gange før, og som regel bliver man holdt skadesløs, selv om de ikke opererer med 2 års garanti. 1 ur om dagen i adskillige måndeder er ikke et eksakt tal, men det giver dog en idé. 😉 “Sørgmodige findings” er nok et resultat af, at det er lidt længe siden, jeg har talt dansk. Vi taler kun engelsk herhjemme. Hvis jeg nu retter det til “triste opdagelser”, er det så bedre?

  Comment by Henny Stewart — 22. juli 2013 @ 12:14

 4. Meget bedre 😀

  Comment by Rasmine — 22. juli 2013 @ 12:31

 5. 🙂

  Comment by Henny Stewart — 22. juli 2013 @ 12:51

 6. Det var vel nok ærgerligt, Henny, men hvis din private urreparatør kan lave det, ender historien måske med hele to ure af den slags.

  Og det da smart med sådan en sekundær skridttæller …

  Comment by Madame — 22. juli 2013 @ 13:45

 7. Keep a watch on the Chinese.

  Comment by Eric — 22. juli 2013 @ 15:27

 8. Haha, en sekundær skridttæller 🙂
  Men måske ikke minutiøs nøjagtig for denne sidstes vedkommende …
  Hvor længe har du samlet på ure?

  Comment by Ellen — 22. juli 2013 @ 16:19

 9. @Gitte: Det kunne han ikke. Så skulle jeg selv prøve, og nu er det lige til skraldespanden. Øv.

  @Eric: Good advice indeed!

  @Ellen: Ca. 3 år. Jeg begyndte samtidig med, at jeg fik den mest alvorlige depression i nyere tid. Det at sidde og kigge på ure på nettet i timevis og af og til købe et fik mig til at holde fast i livet. Mærkeligt, som hjernen kan reagere, sommetider.

  Comment by Henny Stewart — 22. juli 2013 @ 16:24

 10. Nej hvor er det ærgerligt, at det kinesiske ur ikke er i orden. Jeg håber, du kan få det repareret. Selv om der af og til dukker kinesiske tilbud op i min indbakke, køber jeg aldrig nogen af dem, for hvis varen ikke er i orden, er det jo nærmest umuligt at gøre sine rettigheder gældende.

  Sikke en masse ure du har! Det er dog helt imponerende. Hvordan opbevarer du dog så mange?

  Comment by Stegemüller — 22. juli 2013 @ 20:44

 11. @Stegemüller: Jeg har et par små skuffedarier, hvor jeg opbevarer de fleste af urene, men det er nu ved at være et problem. Jeg må vist til at skille mig af med nogen af dem igen.

  Comment by Henny Stewart — 22. juli 2013 @ 22:47

 12. Ej, hvor er det ærgerligt. Det er dog mere reglen end undtagelsen, når man bestiller fra Fjernøsten. Den eneste løsning, jeg umiddelbart kan komme i tanke om, er at tage derned, tjekke kvaliteten, og en gang for alle, købe de ure man har lyst til.

  Comment by Malthe L. — 20. september 2013 @ 11:55

 13. @Malthe fra Noontime: Det har du så slet ikke ret i. Op mod 98 % af de ure, jeg har købt fra Fjernøsten, har fungeret perfekt. Ydermere har de været i et design, man ikke har kunne købe i stedlige butikker. Desuden – igen – er alt ikke tabt, idet man, når man har betalt med Paypal, kan få pengene tilbage igen. Så jeg tror ikke Noontime skal regne med at kunne overleve på danskernes angst for selv at importere fra Fjernøsten. Det er en konkurrencefaktor, I kommer til at regne med. Især hvis politikerne mener noget af deres snak om at ophæve deres protektionisme og lade sand frihandel træde i stedet. Så kunne man jo bruge kræfterne på at finde frem til farlige varer og få dem sorteret fra, frem for at skulle finde alle varer, der har kostet mere end 20 dollars og så opkræve moms på dem formedelst et gebyr på 232 kr., hvilket smager mere af chikane end noget andet.

  Comment by Henny Stewart — 20. september 2013 @ 12:05

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment