Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

30. juli 2013

Huskenotat til mig selv:

Filed under: Blandet — Tags: , , — Henny Stewart @ 12:45

Ur i soluret
Uden helt at overgive mig til den positive tænknings farlige overdrev, skal jeg lære at fokusere på det, der går godt. Jeg skal gå efter mere glæde, og ikke dvæle så meget ved det, der kunne have været bedre. Og når det kommer til bekymringer for fremtiden, skal jeg huske, at det faktisk er syndigt på den ufede måde at bekymre sig for udkommet. Det kan være godt nok at tænke på, også selv om man ikke er så religiøs, at det gør noget.

13 Comments »

 1. Det er jo helt rigtigt, hvad du siger, men det er altså noget nemmere at være positiv, når man har det fysisk godt.
  Det har jeg fx næsten hele tiden på trods af kemoterapien – så godt, at jeg stort set aldrig tænker på, at bagved ligger der altså en potentiel dødelig sygdom og lurer.
  Så hvis du har smerter eller bare har det jævnt skidt, skal der lidt af en indsats til, vil jeg mene, og jeg har, som før nævnt, været imponeret over din allestedsnærværende skæve humor.

  Comment by Ellen — 30. juli 2013 @ 15:13

 2. @Ellen: Det er rigtigt, at det er svært at holde næsen oven vande, når der er noget, der gør nas. Heldigvis går det bedre nu om dage! Godt, at du undgår smerter, håber det fortsætter på den måde.

  Comment by Henny Stewart — 30. juli 2013 @ 15:30

 3. Jeg er meget enig med Ellen i, at hvis man har det godt, er det også noget nemmere at være positiv, end hvis man har det skidt.

  Matt. kap. 6 er godt at få forstand af. Jeg tænker ofte på v27 “Hvem af jer kan lægge en dag til sit liv ved at bekymre sig?”, for jeg er typen, der bekymrer mig om hvad som helst, også før det er nødvendigt, men så er jeg da sikker på at jeg når det 🙂

  Comment by Stegemüller — 30. juli 2013 @ 15:33

 4. @Stegemüller: Der er en dyb sandhed i det. Man siger jo også, at kujoner dør 1000 gange, hvor andre nøjes med én.

  Comment by Henny Stewart — 30. juli 2013 @ 15:46

 5. Jeg tror, at mange, rigtig mange af os kan nikke genkendende til dine ord. Det er som om den lille negative mand på skuderen ofte får overtaget over ham på den anden skulder, der er åh så positiv. Men selvfølgelig har du ret, vi SKAL fokusere på det positive og glemme alt om bekymringer om fremtiden.
  Hav en rigtig god aften.

  Comment by Annette (Holland) — 30. juli 2013 @ 17:46

 6. @Anette: Ja, ham den negative med horn i panden vinder for tit. Hvis han altid havde ret, ville nogle af os ikke være her endnu. Tak i lige måde!

  Comment by Henny Stewart — 30. juli 2013 @ 17:53

 7. Kan man få det bedre ved at bilde sig ind, at det går bedre, end det går, er det godt, men bilder man sig intet ind og har det skidt, er det skidt.

  Ovenstående er nærmest en matematisk ligning, og den siger, at du er på rette kurs.

  Comment by Eric — 30. juli 2013 @ 20:18

 8. @Eric: Jeg blev sparket af, da jeg kom til ordet “matematisk”, men ellers håber jeg da, at du har ret! 😎

  Comment by Henny Stewart — 30. juli 2013 @ 20:21

 9. Jeg tror, det er selvforstærkende, når vi lade det positive fylde i vores tanker – men ved også at det er farligt at røbe, at jeg bekender mig til den positive psykologi.

  Comment by Madame — 1. august 2013 @ 6:36

 10. Tænke positivt – jo såmænd. Men man er i live og livet er helt fantastisk, når man lige får øje på det.

  Comment by Anna Marie — 1. august 2013 @ 10:10

 11. @Gitte: Noget af det farlige ved at overgive sig 100% til den filosofi er, at de fleste mennesker vil opleve situationer, hvor det ikke virker, og de vil så opleve skyldfølelser oveni al den øvrige elendighed. Andre farer ved det har jeg dækket i de indlæg, jeg linker til.

  @Anna Marie: Ja, og for at man kan få øje på det, skal man have det så nogenlunde, tror jeg.

  Comment by Henny Stewart — 1. august 2013 @ 12:00

 12. Og balancen kan sommetider være svær at finde, men jeg har nikket til hver og en kommentar, og som du ser jeg farer ved positiv tænkning ført ud i ekstremerne

  Comment by Lene — 1. august 2013 @ 20:07

 13. @Lene: Balance er nok et nøglebegreb her. Man skal ikke lade tingene gå over gevind.

  Comment by Henny Stewart — 1. august 2013 @ 20:09

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment