Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

6. august 2013

Pilatussyndrom

Filed under: Min kræftsygdom — Tags: , , , , — Henny Stewart @ 15:34

For de mindre bibelstærke kan jeg oplyse, at det er det der med, at den ene hånd vasker den anden, og at den ene hånd ikke ved, hvad den anden gør.

Jeg var i dag til en samtale med kommunens diætist i forbindelse med min diabetes. Vi blev hurtigt enige om, at jeg stadig er så overvældet over følgerne af min operation og de traumer, den har påført mig, at jeg slet ikke er nået frem til at lægge mærke til min diabetes endnu. I øvrigt spiser jeg stadig for lidt, og der er det gode ved det, at blodsukkeret sjældent når de faretruende højder. Men i den forbindelse nævnte diætisten, at kommunen faktisk har noget genoptræning specielt for kræftpatienter, og det har de haft siden første januar i år, og mon ikke det var noget for mig? Jo, jo, jo! Men da jeg var til visitationssamtale i februar, vidste visitator ikke noget om dette udmærkede initiativ. I hvert fald nævnte hun det ikke med et ord. Jeg kan ikke lade være med at tænke på, at meget kunne have været anderledes i dag, hvis jeg var kommet med til det den gang. I februar var der mange ting omkring mit helbred, der ikke var ristet i sten, sådan som de er i dag. Min lungefunktion fx., men også min generelle kondi.

Nå, men jeg er i hvert fald velkommen i den sammenhæng, hvis jeg ellers kan få det til at passe sammen med min diabetesrehabilitering. Lidt har også ret, og bedre sent end aldrig. Eller kan vi komme på lidt flere floskler til at pynte på det med?
Dagens ur
Dagens ur er igen et af de billige fra e-bay – det fås for 18 amerikanske dollars, inklusive fragt pt. Der er sådan lidt “vintage” over det. Sådan lidt lugt af gamle dage, selvom det var spritnyt, da jeg fik det. Jeg tror, det er en efterligning af et eller andet, jeg ved bare ikke af hvad. Hvorfor tror jeg så det? Jo, dette urmærke – “Goer” -, plejer ikke at udmærke sig ved raffineret design. Så når jeg finder et eksempel på noget, jeg anser for at være raffineret design, så tror jeg, at de har hugget det et andet sted. Hos et af de dyre mærker, som jeg kun har set på billeder.

16 Comments »

 1. Meget passende overskrift. Når jeg læser dette og tidligere indlæg om dine møder med sundhedsvæsnet og andre væsner, synes det med manglende overblik at være en fællesnævner. Der synes ikke at være nogen, der har et samlet overblik over, hvad man kan tilbyde patienter og/eller klienter som dig.

  Det er lidt foruroligende.

  Comment by Eric — 6. august 2013 @ 16:56

 2. @Eric: Ja, det er foruroligende. Dels får patienterne ikke rettidig omhu, dels spildes skatteydernes penge.

  Comment by Henny Stewart — 6. august 2013 @ 16:59

 3. Der er ikke meget samarbejde og rettidig omhu i dit forløb, jeg håber nogen fra “væsenet” læser med her..

  Comment by Inge — 6. august 2013 @ 17:04

 4. @Inge: Nej, når jeg tænker på, hvor alene jeg har følt mig, lige siden jeg blev udskrevet, og at der så har været en gruppe, der præcis passede til mine behov, så er det ikke fri, jeg føler mig både harm og snydt.

  Comment by Henny Stewart — 6. august 2013 @ 17:07

 5. Jeg kan blive så splitter hamrende tosset, når jeg hører sådanne beretninger, for du er ikke den eneste. Vi snakker konstant om gode patientforløb, der sættes det ene initiativ efter det andet i værk og alligevel drukner nogle af de gode intentioner rundt omkring. Øv. Godt der var en, der var vågen, om end lidt for sent.

  Comment by Lene — 6. august 2013 @ 17:18

 6. Sikke et flot ur! Og det glæder mig meget, at du er blevet tilbudt genoptræning målrettet en situation som din. Det var dejligt, at diætisten er vågen og kunne fortælle dig om tilbuddet.

  Comment by Madame — 6. august 2013 @ 17:44

 7. @Gitte: Ja, godt at hun er vaks ved havelågen, men skidt at systemet som sådan ikke er koordineret og ved, hvad det selv indeholder.

  Comment by Henny Stewart — 6. august 2013 @ 17:45

 8. @Lene: Ja, man bliver harm. Jeg tror, det kunne have betydet en forskel for mig, hvis jeg var blevet koblet på det forløb tilbage i februar. I det mindste ville jeg have haft nogen at diskutere mine oplevelser med.

  Comment by Henny Stewart — 6. august 2013 @ 17:47

 9. Man kan vel egentlig kun ønske til lykke, selv om det altså kunne have været bedre.

  Comment by Rasmine — 6. august 2013 @ 18:04

 10. @Rasmine: Du har ret. Bitterhed over fortidens forglemmelser har jeg ingen gavn af. Men andre kunne have gavn af det, hvis systemet blev lidt bedre til at informere internt.

  Comment by Henny Stewart — 6. august 2013 @ 18:06

 11. Tænk at det er diætisten, der må fortælle dig det! Der mangler åbenbart fuldstændig et samlet overblik over hvilke muligheder, der findes. Jeg synes, det er for ringe.

  Comment by Stegemüller — 6. august 2013 @ 21:28

 12. @Stegemüller: Jeg er heller ikke voldsomt imponeret, må jeg indrømme.

  Comment by Henny Stewart — 6. august 2013 @ 21:41

 13. Alt klogt og relevant er jo allerede sagt, men jeg håber meget for dig, at du så i det mindste får gavn af dette fremover.

  Comment by Ellen — 7. august 2013 @ 10:31

 14. @Ellen: Det håber jeg også. Jeg er lige blevet færdig med at læse deres brochure, og nu har jeg skrevet en mail til dem. Så må vi se, hvad der sker.

  Comment by Henny Stewart — 7. august 2013 @ 10:53

 15. Jamen, jamen, for søren da! Det er da i min verden utrolig besynderligt, at det lige præcis er diætisten, der oplyser dig om genoptræningsforløbet.
  Men når jeg nu tænker nærmere over det, så er “min” diætist en årvågen dame, der har givet mig tips om dette og hint. Gad vide om det står i jobbeskrivelsen for diætister, at de skal kompensere for øvrige kollegers manglende færdigheder.
  Håber, at du får glæde af forløbet.

  Comment by Annette (Holland) — 7. august 2013 @ 13:28

 16. @Anette: Nu er denne diætist med i den gruppe, der kører kræftrehabiliteringsforløbet, så for hende ligger det lige for. Men det forarger mig egentlig, at visitator ikke kendte noget til dette forløb, og jeg forstår ærlig talt ikke, hvordan det kan gå til.

  Comment by Henny Stewart — 7. august 2013 @ 13:33

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment