Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

15. august 2013

Så gik den op!

Filed under: Blandet — Tags: , , — Henny Stewart @ 13:49

Den femtende august
Siden jeg kom hjem fra hospitalet er min vægt gået ned, ca. 35 kg, og jeg er stadig overvægtig, skønt jeg er gået fra “morbidly obese” til “overweight”. De danske betegnelser er ikke nær så malende, så derfor brugte jeg lige de engelske.

Nu har jeg været i den lidt specielle situation, at lægerne ikke ønskede, at jeg skulle tabe mig, selv om jeg ellers i den grad havde noget at tabe af. Så jeg er blevet oversvømmet med opskrifter med piskefløde og riiigeligt smør i en grad, der bogstavelig talt fik mig til at kaste op. Mere end en gang.

Jeg har hele tiden hævdet, at på et eller andet tidspunkt ville min vægt være sådan, at den ville kunne opretholdes på det mad, jeg kørte ind. Det var bare spørgsmålet om at vente længe nok.

Nu kan jeg så konstatere, at jeg har taget et par kilo på, så balancepunktet er fundet og passeret, uden at nogen har taget mig med på råd. Jeg ville ellers godt være normalvægtig en gang mere i mit liv, men det kommer altså åbenbart ikke til at ske pr. automatik. Jeg skal til at tænke på, hvad jeg spiser, ligesom alle andre!

Det hjælper nok, når jeg kommer i gang med diabeteskostrådgivningen. Så vil jeg benytte lejligheden til at få ryddet ud i de sidste dårlige vaner.

6 Comments »

 1. Jeg tror, det hjælper, når du kommer i gang med diabeteskostrådgivningen. Er I mon nogle sammen på et hold? Det er altid motiverende. Her spiser vi en god og fyldig salat hver dag til aftensmaden. Det er noget, vi er vilde med.

  Comment by Madame — 15. august 2013 @ 18:11

 2. @Gitte: Jo, kostvejledningen foregår på hold. En salat er en god ting, bortset fra, at jeg ikke længere tåler grøn salat af nogen beskrivelse. Men jeg kan godt tåle de fleste af de andre ting, man kan finde på at putte i en salat.

  Comment by Henny Stewart — 15. august 2013 @ 18:14

 3. “De sidste dårlige vaner” – Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvad det er for nogle, du har fået ryddet af vejen, siden du har tabt dig 35 kg. Det er nemlig omtrent så meget, som jeg skal tabe mig …

  Comment by Rasmine — 15. august 2013 @ 20:11

 4. @Rasmine: Jeg vil ikke anbefale det, men kræft har ofte den effekt … Efter min operation har jeg ikke kunnet tåle/lide fede, salte, eller voldsomt søde ting. Desuden kan jeg kun spise små portioner. Jeg spiser somme tider aftensmad to gange af den grund. Det kan jeg lade være med. En anden dårlig vane, jeg har er, at jeg skal have “noget” til at klistre pålægget fast til brødet med. Da jeg sjældent spiser i stormvejr, er det ikke nødvendigt. 😉

  Comment by Henny Stewart — 15. august 2013 @ 20:33

 5. Med andre ord har din sygdom tvunget dig til at efterleve de fleste af de gode råd, man altid får, når man vil slanke sig 😉

  Det der med at klistre pålægget til brødet er nu noget mere end det, i alt fald hvis man bruger ægte smør, som jeg for flere år siden besluttede at gøre. Skal der noget under, skal det være ordentligt. Det får det hele til at smage af – og desværre også efter – mere. Der mmå kunne spares andre steder, hvor det ikke mærkes så tydeligt.

  Comment by Rasmine — 16. august 2013 @ 15:43

 6. @Rasmine: Ikke alene har min sygdom tvunget mig til at efterleve diverse slankeråd, men også mange af de instrukser, man giver til diabetikere.

  Jeg har brugt flødeost som “klister” i flere år, og jeg synes faktisk, det gør sig bedre end smør i mange sammenhænge – dog ikke alle. Du har ret i, at klisteret er andet og mere end klister. Fedt er jo en smagsforstærker.

  Comment by Henny Stewart — 16. august 2013 @ 15:47

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment