Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

16. august 2013

Fredag, regnvejr

Filed under: Min kræftsygdom — Tags: , — Henny Stewart @ 13:31

Den sekstende august
Og humøret generelt for nedadgående. Jeg er ved at få min medicindosis justeret. Håber ikke, at de sorte skyer er forbundet med det. Generelt kan dårligdom slide på alt, lige fra fodtøjet til forholdet. Man er ved at være vældig tyndhudet og træt af, at det ikke snart går bedre. Falder i den gamle fælde med at synes, man er værdiløs, når man ikke bringer en løn til huse, selv om jeg ikke vurderer andre på den måde.

Skattevæsenet har nu ikke hjulpet til, idet de hævder, jeg har betalt for lidt i skat de første 8 måneder, og at det skal indhentes de sidste 4. Nok som om, det var en luksustilværelse, man havde på sygedagpenge, der i øvrigt stopper om to måneder. Som det er nu, kan vi simpelthen ikke leve af det, der kommer ind. Sådan kan man så fortsætte, indtil reserverne, der er ganske beskedne, er brugt op. Hvad skal man så? Er ved at nå det punkt, hvor jeg ikke gider mere.

Der. Så er det sagt.

13 Comments »

 1. Jeg tror, at alle andre end Skat kan se, at det er helt absurd. Der er vel ikke andet at gøre end at spille Mr. Micawber.

  Comment by Rasmine — 16. august 2013 @ 15:32

 2. @Rasmine: Men det er de faste udgifter, som ikke kan reduceres, der nu overstiger indtægten. Absurd og bestemt ikke medvirkende til helbredelse.

  Comment by Henny Stewart — 16. august 2013 @ 15:36

 3. Her er det ikke nemt at være munter. Surt!

  Comment by Eric — 16. august 2013 @ 18:49

 4. Kære Henny, har Kræftens Bekæmpelse ikke en socialrådgiver, hvor du kan få råd? Det er jo uhyggeligt, at man skal være stærk og benhård i en situation som din.

  Comment by Madame — 16. august 2013 @ 19:00

 5. Kære Henny. Der MÅ være hjælp at hente et eller andet sted….du har jo ikke selv bedt om at være i den situation du er i? Øv for pokker…gå til pressen, tv eller ja jeg ved ikke hvad, men råb op i pressen om din situation, det er da helt urimeligt, det du udsættes for. Knus

  Comment by Lissi Kristiansen — 16. august 2013 @ 19:41

 6. Det gør mig ondt at høre, at du skal have økonomisk mavepine oveni alt andet, du kæmper med. Skrantende økonomi kan i sandhed gøre ondt, og her føjer det uhyggelig spot til skade.

  Håber, at jeg læser de afsluttende sætninger i dit indlæg med den lidt for dramatiske brille på, for jeg bliver da lidt bekymret.

  Ville ønske, at du kunne få fred og ro (også i maven) til at komme til hægterne igen efter denne kradsbørstige omgang. Velfærden i Danmark spiller igen fallit – systemet er komplet skævvredet af kapitalistiske hensyn. Favorisering af samfundets elite på bekostning af de mange, der har et reelt behov for hjælp og støtte.

  Jeg håber, at der kommer en snarlig opklaring over hele linjen; vejrmæssigt såvel som økonomisk (politisk!) og – ikke mindst – helbredsmæssigt!

  Comment by Juliette — 16. august 2013 @ 20:36

 7. @Eric: Nej, det er det ikke. Nu fik jeg heldigvis en udbetaling fra gruppeliv. I stedet for at at forsøde tilværelsen lidt, vil de penge så gå til rugbrød og leverpostej. Så må vi se, hvor langt vi kommer for dem.

  @Gitte: Jo, det har de måske, men de kan ikke slå blod af sten. Jeg har i forvejen en udmærket socialrådgiver fra fagforeningen, men skatteregler er skatteregler, og dem kan man ikke diskutere med.

  @Lissi: Desværre vil det nok ikke hjælpe. Disse regler rammer alle, der er langtidssygemeldte. Det er helt til grin, hvis det ikke var til at græde over: Af denne lille indtægt skal man betale forholdsvis meget i skat, fordi man ikke har fradag som dem, der tjener deres penge, og der er heller ikke fradrag for arbejdsmarkedsbidrag, som man så heller ikke betaler. Men den samlede bruttoindtægt er betydeligt mindre end det, jeg fik udbetalt mens jeg gik på arbejde. Og nu har jeg altså betalt for lidt de første 8 måneder af året, og det skal løbes ind de sidste 4. Vanvittigt.

  @Juliette: Sandheden er nok, at jeg er lidt af en “drama queen”, men jeg kan blive ganske opgivende over, at alting yder modstand. Rent faktisk ville den bedste udgang på dette være, at jeg blev rask nok til at arbejde, og at jeg så kunne finde et arbejde. Ellers vil det ikke vare så længe før vi er nogle af de gældsbelastede ældre mennesker, man hører om. Den slags bekymringer slider naturligvis, og det slid sammen med det andet, bliver efterhånden meget overvældende.

  Comment by Henny Stewart — 16. august 2013 @ 21:01

 8. Er det det, man mener med ‘ældrebyrden’? Først får man tilskud fra det offentlige for at kunne klare sig, og så tager det offentlige det halve af sin egen ydelse i skat. Lige som med folkepensionen … ikke for at sammenligne, men for at udtrykke min medfølelse og min foragt for det ‘systen’, som skulle være så godt.
  Jeg forstår godt, at du er ved at miste modet og ville bare ønske, at jeg kunne gøre noget for dig, men det kan jeg vist desværre ikke.

  Comment by Ellen — 16. august 2013 @ 21:05

 9. @Ellen: Nej, der er ikke meget, du eller andre kan gøre for mig, med mindre du kan kurere mig lige med det vuns og skaffe mig et vellønnet job. Det kan du eller andre nok ikke, sådan lige uden videre. Det hjælper lidt at få det ud mellem sidebenene, og at andre læser og forstår, så tak for det.

  Comment by Henny Stewart — 16. august 2013 @ 21:08

 10. Kære Henny, jeg mangler ord, sådan skal det jo ikke være. Jeg forstår godt, at du bliver modløs, at være syg og så ovenikøbet skal kæmpe mod det offentliges stive regler.

  Comment by Lene — 17. august 2013 @ 10:41

 11. @Lene: Ja, jeg må se at finde noget kvindsmod (det må det jo hedde) et eller andet sted. Det er som om servicen er god nok, hvis man er på vej til at kradse af indenfor den nærmeste fremtid, men ikke hvis man skulle være så heldig at overleve første bølge af cancer.

  Comment by Henny Stewart — 17. august 2013 @ 12:13

 12. Få Gordo til at køre dig en tur til stranden (Tornby)og gå en tur i vandkanten. Rain or shine. Det hjælper på mange onder. For sure.

  Comment by Naja — 18. august 2013 @ 21:18

 13. @Naja: Det ville sikkert have været en god idé, men den kan da gemmes og tages op senere. Tak.

  Comment by Henny Stewart — 18. august 2013 @ 21:25

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment