Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

19. august 2013

If there’s no picture …

Filed under: Blandet — Tags: , , — Henny Stewart @ 15:55

Den nittende august
It didn’t happen! Ja, det ordsprog kan vi godt glemme, når det gælder mine møder med rehabiliteringsvæsenet. Vi blev bedt om at overholde tavshedspligt, og det er en fornuftig og helt igennem god idé.

Men selvfølgelig må man gerne fortælle om, hvad man oplever til rehab. Det er jo bare de andre deltageres oplysninger, som man tilfældigvis får kendskab til, man ikke skal udsprede på torve og veje. Derfor kan der heller ikke komme billeder. Ingen er interesseret i at blive foreviget, mens ens deller er ved at gå i selvsving, slet ikke jeg, og rent bortset fra det, så havde jeg altså heller ikke tid til at fotografere. Jeg skulle jo motionere!

Da det var første gang, blev vi først trakteret med kaffe, te, sandwichboller og frugt. Det skal vi så ikke have de andre gange! Vi fik reglerne læst og påskrevet. Man skal ringe og melde sig syg senest en time før start, hvis det virkelig er nødvendigt. Man skal nemlig være meget vag, for at man ikke får det bedre af at møde op! Sådan! Holdet består af 12 personer, tror jeg, på min alder eller lidt ældre. Hvis man har fire ganges fravær, er man ikke mere på holdet. Der er nemlig kun 16 mødegange i alt, og over en fjerdedels fravær bedømmes altså til at være for meget, til at man kan få udbytte af det i øvrigt gratis kursus.

Vi fik også en mappe og en gave, en skridttæller, som er sponsoreret af et medicinalfirma, der ikke skal nævnes her. Jeg har nemlig ikke regnet ud, hvordan den maskine virker endnu.

Men så skulle der ellers varmes op, med rask gang, jogging, gadedrengehop, fejesving og jeg skal komme efter dig. Jeg tror ikke, jeg træder nogen over tæerne, hvis jeg siger, at jeg var tæt på at være den, der klarede det dårligst.

Derefter skulle vi have alle torturinstrumenterne demonstreret: Cykel, løbebånd, armstem og pres, benpres, romaskine, crosstrainer og ? – Det har jeg glemt. Vi fik at vide, hvor meget man skal på hver maskine for at have fået en ordentlig workout. Jeg klarede de 10 minutter på cyklen. Armstem og pres var ikke noget for mig. Løbebåndet er decideret skræmmende. Så prøvede jeg ikke mere. Jeg havde lige ansats til en besvimelse, som heldigvis ikke blev til noget. Så var tiden også ved at være gået. Denne fysiske træning fortsætter på torsdag. Så må vi se om jeg kan klare mere til den tid.

10 Comments »

 1. 16 gange? Det vil vel så sige to gange om ugen i otte uger. Det er da den rene luksus!

  Da jeg fik mit nye knæ, var det fire uger, men trods alt to gange om ugen, og det er jeg sikker på er nødvendigt, hvis man skal have noget ordentligt ud af træningen. Et års tid senere, da jeg fik hofter, var det reduceret én gang om ugen (i otte uger), og det var altså slet ikke nok.

  Rigtig god fornøjelse – du skal nok få noget ud af det 🙂

  Comment by Rasmine — 19. august 2013 @ 16:36

 2. @Rasmine: Ja, det er 16 gange på 8 uger. Så er der tilbud om “selvtræning” efter kurset, også under overvågelse af fysioterapeut, så man ikke kommer galt afsted. Jeg tror også, jeg skal få noget godt ud af det. Jeg kunne bare ønske, at jeg havde kunnet starte for et halvt år siden. Så tror jeg ikke, mine lunger ville være blevet helt så dårlige, som tilfældet er.

  @Anna Marie: Ja, det handler jo meget om at komme i gang og få gjort motion til en vane. Det kan holde megen sygdom skak. Så skidt med, at det bliver lidt kedeligt, man kan jo altid snakke med de andre deltagere, hvis ellers man ikke er alt for forpustet. Jeg er godt klar over, at min kondi er så dårlig, at jeg skal bygge mig op ganske langsomt, hvis jeg ikke vil blive syg af det. Men det er både sygeplejersken, der leder forløbet, og de assisterende fysioterapeuter opmærksomme på.

  Comment by Henny Stewart — 19. august 2013 @ 16:40

 3. Jeg går selv til træning to gange om ugen i et motionscenter. Går sammen med genboen, så vi skiftes til at køre og holder hinanden i ørerne Jeg overanstrenger mig ikke, men tager mine runder i både løbebånd, motionscykel og diverse instrumenter og føler at det virker befordrende. Det er lidt kedeligt, men hvad gør man ikke for at få det gamle system til at fungere bedre. Bare hold ud og lad være med at gå for hårdt til værks – men det kan jeg forstå, at det gør du heller ikke. Kh AM

  Comment by Anna Marie — 19. august 2013 @ 16:40

 4. Hvor er det godt at du er kommet i gang! Hold endelig ud. Ikke al motion er sjov – det kan vi tale med om her, hvor vi nu har en motionscykel i stuen. Det havde jeg forsvoret nogen sinde ville ske …

  Comment by Madame — 19. august 2013 @ 16:46

 5. Henny, du er sej, og du skal nok klare de her omgange og jeg er sikker på, at når de 8 uger er gået, så vil du mærke fremgang. Pøj pøj med det 🙂

  Comment by Lene — 19. august 2013 @ 16:57

 6. @Gitte: Vi har også en motionscykel i stuen. Indtil nu er den mest blevet brugt til at tørre tøj på, men det kan da være, at den bliver inddraget i mine fremtidige planer!

  @Lene: Tak! Ja, jeg håber jeg er sej nok til at opnå en forbedring af min kondi i løbet af disse 8 uger, og måske også have nogle bedre motionsvaner efterfølgende.

  Comment by Henny Stewart — 19. august 2013 @ 17:34

 7. Det hjælper, gør det! Jeg er, som de andre, sikker på, at du vil kunne mærke forskel, når du er på den anden side af de otte uger, men jeg kan også sagtens forstå, at det bliver en lidt barsk omgang for dig.
  Jeg sender dig de mest optimistiske thumbs up, der tænkes kan 🙂

  Comment by Ellen — 19. august 2013 @ 21:04

 8. @Ellen: Tak skal du have. Jeg er sikker på, at det hjælper med thumbs up!

  Comment by Henny Stewart — 19. august 2013 @ 21:31

 9. Du skal nok klare den Henny, det er jeg helt overbevist om, og jeg er også sikker på, at du vil mærke en markant forbedring efter de otte uger. Det kan være lidt kedeligt at motionere indendørs, men så må du bare snakke med de andre.

  Comment by Stegemüller — 20. august 2013 @ 10:17

 10. @Stegemüller: Tak, jeg håber, du får ret. Det med at snakke kan blive lidt besværligt, når man bliver forpustet.

  Comment by Henny Stewart — 20. august 2013 @ 14:49

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment