Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

22. august 2013

Mobilitet eller styrke?

Filed under: Blandet — Henny Stewart @ 17:49

Rehabiliteringssko
Et mærkeligt dilemma at præsentere her under et billede af mine fine, grønne sko med orange accent. Jeg var nær gået ud af sundhedscentret med dem på fødderne i dag, men jeg tog mig i det og fik skiftet i tide.

Jo, altså på de hersens torturinstrumenter, som vi skal bruge, skal der jo vælges vægt, som skal skubbes, trækkes og gøres ved. En af fys’erne opfordrede mig til at sætte større vægt på for at opnå styrketræning og ikke blot mobilitet. Jeg hvæsede ad ham, at mobilitet er netop hvad jeg har brug for, og at min mand ikke banker mig (ret tit), og at mit behov for at blive stærkere derfor er ret begrænset. Men OK, jeg er med på, at man skal udfordre sig selv og prøve at stramme buen lidt mere hver dag, for ellers bliver man ikke bedre. Der skal bare ikke så mange vægte på, at jeg får ondt i mine ar. I’m just saying!

Så fik vi også sådan en seddel med hjem, hvor vi skal krydse af, hvor meget tid man bruger på diverse aktiviteter. Det skal tjene til at give os selv et overblik over vores daglige adfærd. Jeg er ikke helt sikker på, at jeg er parat til sådan en erkendelse endnu. Det vil også blive svært at udfylde, for jeg ser fx altid tv samtidig med, at jeg bruger pc. Til gengæld kører jeg aldrig med barnevogn og regner sådan set heller aldrig med at komme til det.

Nu vil jeg så bringe et billede af dagens ur, inden jeg går den sidste tur i dag:
Den 22. august

8 Comments »

 1. Lækre sko og flot ur! Det tegner jo rigtig godt, at du er i gang med at træne, selv om du kalder det for torturinstrumenter.

  Comment by Madame — 22. august 2013 @ 18:58

 2. @Gitte: Det er jo lidt tortur. Jeg er med på, at man kan træne de samme muskler uden maskiner og ude i den frie natur. Men så er det jo, at jeg må spørge, hvordan det er gået med det hidtil? Og så er det, jeg må tilbage til torturinstrumenterne!

  Comment by Henny Stewart — 22. august 2013 @ 19:11

 3. Godt at du kan svare for dig også mens du er i torturinstrumentet ;-)Og jeg er vild med dine nye sko, dem bliver jeg glad af at se på.

  Comment by Lene — 22. august 2013 @ 21:34

 4. En ret kraftig accent, vil jeg påstå 😉
  Man har altid brug for styrke – om ikke andet, så for at blære sig med, at man har den …
  Hvis du kan multitaske (pc og tv), kan du nemt få døgnet til at indeholde mere end 24 timers aktiviteter, og så har du da lidt at prale af 🙂

  Comment by Ellen — 22. august 2013 @ 22:11

 5. Skemaer! Jeg har næsten altid besvær med at udfylde den slags. Naturligvis fordi man er så “smart” at bruge de samme skema til alt for forskellige respondenter. Jeg håber hver gang, at de, der skal bruge oplysningerne, bliver lige så skemafrustrerede som jeg.

  Comment by Rasmine — 22. august 2013 @ 22:16

 6. @Lene: Ja, man er da nødt til at svare igen en gang imellem. Ang. skoene, så viser billedet det ikke rigtigt, men de er faktisk grønne, og den orange farve gør dem så meget synlige. 🙂

  @Ellen: Det blev specificeret, at det samlede timetal skal være 24. Jeg ved ikke, om det er meningen, at de skal afleveres, eller om det “kun” er til egen opbyggelse, men jeg synes faktisk ikke, det er helt rimeligt, hvis man skal gøre rede for sit døgn over for relativt fremmede mennesker.

  @Rasmine: Jeg får også røde knopper af skemaer. På det skema, jeg har fået, mangler der også nogle kategorier, mens der er for mange af andre.

  Comment by Henny Stewart — 22. august 2013 @ 22:31

 7. Hvor er det dejligt at læse, at du er så godt i gang med din træning. Jeg fornemmer at du går op i det med liv og sjæl, og sådan skal det være. Det vil da være fint, hvis du får både mobilitet og styrke.

  Comment by Stegemüller — 23. august 2013 @ 11:10

 8. @Stegemüller: Ja, selvfølgelig vil det være fint, og det er da også målet. Jeg kan bare godt undvære, at andre presser mig. Jeg har brug for, at disse andre indser, at jeg faktisk presser mig selv nu.

  Comment by Henny Stewart — 23. august 2013 @ 11:21

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment