Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

24. august 2013

Turist i det absolutte nærområde

Filed under: Blandet — Tags: , , , — Henny Stewart @ 16:53

Langt fortov
Jeg har ofte nok beklaget mig ad nauseam over de kedelige gåture her omkring. De kilometerlange fortove med huller – fy, Hjørring Kommune – . I går fik jeg så hamrende ondt i lænden efter at have gået ca. 9000 skridt på bemeldte fortove. I dag skulle jeg så ud igen, for den slags skal som bekendt gås væk, og så fik jeg den tanke at gå over i “Forstbotanisk Naturpark”, der ligger lige ovre på den anden side af hovedvejen. Vi er kommet forbi der masser af gange. Det ligger faktisk lige for enden af vores vej. Jeg har bare tænkt: “Hå! De har sat en flok fårebasser ud, plantet et par træer, og så kalder de det en park”. Altså uden de store forventninger begav jeg mig over til mæh-hæerne, idet jeg tænkte, at jeg kunne gå på græs, sand eller grus, hvilket ville være blødere og mere behageligt end det evindelige fortov.
Får
Inde i “parken” stødte jeg på et hus. Jeg tror, det må være en slags klubhus, for det ligner ikke et privat hjem. DCH har en agilitybane lidt længere inde. Måske er det deres klubhus, hvem ved? Der er jo ikke agility for katte.
Klubhus?
Jeg vender lige tilbage til ordsproget: “If there’s no picture, it didn’t happen”, så her kommer en selfie på baggrund af vejen tilbage til hovedvejen:
Mig på vejen
Det underlige, snerrende ansigtsudtryk er, hvad jeg kan præstere af smil, når jeg er forpustet. Forpustet bliver sikkert også den eller de personer, der skal findele den brændestabel, der ligger ved klubhuset.
Brændestabel
Vejen hjem slog jeg gennem et stianlæg, der går bag om det sociale boligbyggeri på Karolinesvej mv.
Stianlæg
Iflg. Runtastic udgjorde hele turen 2,6 km. Skridttælleren siger 4500 skridt. Der skal altså mindst en tilsvarende tur til, før jeg er bare i nærheden af de 10.000 skridt. I torsdags nåede jeg op over 11.000 skridt, fordi jeg havde skridttælleren på under træningen. Den træning er altså hård, og jeg skal faktisk virkelig tage mig sammen for overhovedet at være med.

Alle billeder er taget med den telefon, jeg har Runtastic på. Det er sådan set meget praktisk. Og billedkvaliteten står ikke meget tilbage for mit spejlreflekskamera. Ja, ja, meget kommer an på fotografen. Jeg ved det godt!

12 Comments »

 1. Titlen fik mig til at tænke på en supermorsom bog, jeg læste engang “Turist ved et Tilfælde”. Kan ikke huske forfatteren, men den er filmatiseret med William Hurt i hovedrollen. Den var også ret morsom.
  God weekend og motion.

  Comment by Anna Marie — 24. august 2013 @ 17:18

 2. @Anna Marie: Den film har jeg set. Det er den, hvor han bliver kærester med hundelufteren, og de ender i Paris sammen, om jeg ikke tager meget fejl. “Arm chair traveller”, tror jeg. Det ville ikke være så tosset, om man kunne motionere ved at sidde i lænestolen, for jeg bliver ærlig talt mørbanket træt uden dog at kunne sove bedre af den grund.

  Comment by Henny Stewart — 24. august 2013 @ 17:22

 3. Håber at din krop med tiden finder ro, så du kan sove. Og husk nu, du er altså sej, det her er rigtig godt gået 🙂

  Comment by Lene — 24. august 2013 @ 17:58

 4. @Lene: Jo tak, jeg prøver at huske det med sejheden! I dag blev det nu kun til en gåtur. Kroppen havde mere brug for restitution i dag. Faktisk faldt jeg i dyb søvn og blev der i flere timer!

  @Lissi: Nej, jeg rejser heller ikke så tit. Nu har vi jo kattene, så er det ikke så nemt, for det er synd at sætte dem i pension, og man kan næsten ikke bede nogen om at passe 5 katte. Det er jo tæt på at være et fuldtidsarbejde at lukke dem ud og ind af huset. Vi var i Canada i år 2000. Det var en lang og stor udlandsrejse. Tillige en, der lettede tegnebogen, selv om vi fik billetterne særdeles billigt.

  @Naja: Jeg tænkte det nok, det med klubhuset. Jeg gik også tur på agilitybanen. Holdt mig dog væk fra forhindringerne. Så du er selv begyndt at træne hundeejere nu? 😎 Ja, ja. Det er jo også en slags sprogundervisning. Jeg tror ikke, jeg kommer dertil, at jeg vil være aktivt interesseret i træer, men det er ganske rigtigt et rart, åbent område at gå tur i. Men Bagterp plantage? Ja, jeg har været der. Det er sådan en fascistskov, hvor træerne står på rækker. Når der er varmt, er der ingen luft derinde. Nej, det er ikke et sted, jeg bryder mig om at gå tur.

  Comment by Henny Stewart — 24. august 2013 @ 21:19

 5. Fantastisk Henny :-D. Jeg er tit turist i Jelling og jeg nyder det……er jo ikke til de store udenlandsrejser ;-). Fortsat god rejse

  Comment by Lissi — 24. august 2013 @ 18:35

 6. Klubhuset tilhører DCH (Danmarks Civile Hundeførerforening)Kommer der selv mindst 2-3 gange om ugen i min egenskab af hundetræner for egen og andres hunde! Forstbotanisk Have er et herligt sted – et arboret faktisk! For hvem der måtte interessere sig for træer i al deres mangfoldighed er det et særligt spændende sted at komme (men der bevæger vi os ud på et mere nørdet skråplan) – I øvrigt er Bagterp Plantage, som du har omtalt i et tidligere indlæg som et mørkt og skummelt sted måske nok et mørkt sted, som en granskov jo er, men langtfra et skummelt sted! Try it out!

  Comment by Naja — 24. august 2013 @ 20:45

 7. Du er altså sej, at du allerede er nået så højt op i skridtantal. Nu behøver du ikke at gå længere end dette – næste mål er at blive gradvist mindre forpustet ved at gå den samme (lange) strækning.
  Det ender med, at du nyder arboretet, som jeg kan forstå, at det er. Sådanne kan være meget interessante, hvis man ikke er for forpustet;-)

  Comment by Ellen — 24. august 2013 @ 21:33

 8. @Ellen: I dag fik jeg så ikke anden halvdel med, men sådan måtte det være. Angående arboretet, så lagde jeg da nok mærke til, at der stod nogle træer omkring det, men jeg kommer nu aldrig til at interessere mig for træer. Men området er – i dagslys – et åbent naturområde, lidt mere velplejet end en mark – hvor man kan gå tur på blødt underlag uden at blive bange for bussemænd.

  Comment by Henny Stewart — 24. august 2013 @ 21:47

 9. Godt gået, Henny !! Flot 😉

  Comment by betty — 24. august 2013 @ 22:28

 10. @Betty: Tak. I dag snød jeg så for anden omgang. Men der er jo også noget, der hedder restitution.

  Comment by Henny Stewart — 24. august 2013 @ 22:32

 11. Hvor er det flot at du får gået og trænet så meget! God idé at tage billeder og at lægge turen ind gennem ‘Forstbotanisk Naturpark’, hvor der er et blødt underlag og noget pænt at se på.

  Comment by Madame — 25. august 2013 @ 9:09

 12. @Gitte: Tak skal du have. Det bliver ikke sidste gang, jeg går ind igennem den forstbotanisk, det er helt sikkert.

  Comment by Henny Stewart — 25. august 2013 @ 13:27

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment