Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

26. august 2013

Ikke oppe på dupperne

Filed under: Blandet — Tags: , , , , — Henny Stewart @ 18:23

Træt gammelt skur
Faktisk har jeg haft nogle af de samme, gamle trælse symptomer i dag, som jeg underholdt med også for 6-8 måneder siden. Selv om jeg har gået to ture i dag og været til træning, når jeg ikke en gang op på 5000 skridt. Det kan åbenbart ikke nytte at spille Super-Karla, for det er jeg ikke.

Til træningen i dag var der øvelser, hvor man skulle ligge på maven på en måtte på gulvet. Dem sagde jeg pas til, for er jeg først kommet ned på gulvet, kommer jeg ikke op igen. Jeg har stadig visse problemer med “forflytning”. Skulle fx bruge 10 minutter på at komme ud af kanen i morges, fordi jeg var kuret ned ad hovedenden, der står højt. Jeg blev tilbudt at bruge et leje, men det måtte jeg også melde pas på, for hovedgærdet var i niveau med resten, og hvis jeg lægger mig på sådan et apparat, vil jeg før eller siden udspy syre. Det er ikke så rart at måtte melde pas, men heldigvis var der også en anden deltager, der ikke mente, at øvelsen var noget for hende. Men vups! Så var der en fys, der lige ud af luften digtede nogle tilsvarende øvelser, som vi kunne stå op til. Flot!

Bagefter var der undervisning i diabetes’ følgesygdomme. Opbyggeligt, siger jeg bare! Fx var jeg ikke klar over, at man kan krepere af det. Men det kan man. Ens blodsukker, blodtryk og kolesteroltal kan blive så høje og forkerte, at det fører til hjertestop. Ja, ja. Døden skal jo have en årsag, og vi mennesker er nok i virkeligheden ikke bygget til at leve meget længere end 35 år. Når man går hen og bliver næsten dobbelt så gammel, har visse arvelige dispositioner og ikke har levet specielt sundt indtil for ganske nylig, så er der en pris, der skal betales.

9 Comments »

 1. Ja, der er en pris at betale, men jeg synes ærlig talt, at det er lige tidligt nok, at du skal betale den!
  Flot af fys’en, og jo: en diabetes skal skam overvåges nøje, ellers dør man alt for tidligt.

  Comment by Ellen — 26. august 2013 @ 19:18

 2. Selvfølgelig kan man dø af diabetes, hvis blodsukker, blodtryk og kolesteroltal bliver alt for høje, men jeg synes, det lyder, som om en vis mand er blevet malet lige lovlig kraftigt på væggen. Min mormor levede med diabetes 2 i tyve år uden at passe særligt på, og det var ikke det, hun døde af. Min far levede med det i tredive år og døde også af noget helt andet. Men det er måske ikke diabetes 2, det drejer sig om?

  Comment by Rasmine — 26. august 2013 @ 19:34

 3. Sukkersyge er ikke at spoege med; men er som de andre sikker paa, at det nok kan styres med en sund levestil. Og det har du jo om noget nu. At kroppen saa skal bruge tid paa at komme sig over de store omvaeltninger, den har vaeret igennem er nok snarere aarsagen til den manglende fysiske form – eller?

  Comment by Nille — 26. august 2013 @ 19:52

 4. Det lyder som om, du er i gode hænder hos din fysioterapeut. Godt nok. Hvem ka’ i øvrigt spille Super-Karla hver eneste dag?

  Comment by Naja — 26. august 2013 @ 20:03

 5. @Ellen: Det er jo også noget, jeg har været vant til, det der med tilbagefald og symptomer fra operationsarrene. Det ville nok være naivt af mig at forvente, at de symptomer ville forsvinde, bare fordi jeg dyrker mere motion.

  @Rasmine: Min farfar levede også længe med diabetes 2, men han levede ikke godt. Bl.a. var han meget dement de sidste 10 år og sur på hele verden. Om dette var diabetesrelateret, ved jeg faktisk ikke. Men jeg sætter spørgsmålstegn ved hans livskvalitet.

  @Nille: Ja, kroppen skal have mulighed for at følge med, og det er en voldsom ændring for mit vedkommende. Jeg har jo været sådan en, der sad, og sad og bare sad. Det skulle ikke være så sundt, hører jeg.

  @Naja: Jeg kan i hvert fald ikke. Og der er nok en pointe i, at man skal have en slapperdag ind i mellem, uden dog helt at gå i vegeterende modus. Mit kadaver er jo ikke vant til at motionere.

  Comment by Henny Stewart — 26. august 2013 @ 20:11

 6. Jeg tror ikke, at den dårlige livskvalitet, du har været vidne til i forbindelse med diabetes 2, behøver at have noget med d2 at gøre. De to tilfælde, jeg har haft tæt inde på livet, viste ingen tegn i den retning. Demens som følgesygdom tror jeg heller ikke på. Ingen af “mine” to tilfælde viste det mindste tegn på i den retning. Så op med humøret!

  Comment by Rasmine — 26. august 2013 @ 20:43

 7. @Rasmine: Nej, jeg tror såmænd heller ikke, det var relateret til hans diabetes. Det er heller ikke sådan, at jeg tror, jeg ender på den måde, selv om der godt kan være tale om at være arveligt disponeret.

  Comment by Henny Stewart — 26. august 2013 @ 20:47

 8. Hmm, Rasmines argumentation minder mistænkeligt om den, jeg af og til hører rygere fremføre, nemlig at jeg har da røget i mange år og jeg har det da godt, ergo er rygning ikke farlig! Nå men bortset fra det, så synes jeg at det er godt at du siger fra, det er dig, der kender dig selv bedst, og så er det godt, at det er en fys, der lytter og udvikler øvelser, der passer til dig 🙂
  Og slapperdage SKAL man have, kroppen har brug for at komme til hægterne igen 🙂

  Comment by Lene — 26. august 2013 @ 21:26

 9. @Lene: Ja, slapperdage er nødvendige. Jeg kunne i hvert fald ikke trave længere i dag. Der er plads til individuelle afvigelser på kurset. Der er 14 deltagere, 3 fysioterapeuter og en sygeplejerske, så det er heldigvis ikke efter salamimetoden. Det er der, det for alvor adskiller sig fra at gå på motionscenter. Jeg har også fået at vide, at jeg skal lytte efter min krop. Og sådan noget som at lægge sig på maven på gulvet og lave øvelser, det kan jeg altså ikke endnu, om jeg nogensinde kommer til det, ved jeg ikke.

  Comment by Henny Stewart — 26. august 2013 @ 22:12

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment