Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

28. august 2013

Som de da bygger

Filed under: Blandet — Tags: , , , , , , — Henny Stewart @ 16:08

Tyren
Så var det tid til kræftrehab i dag. Den del af Hjørring Sundhedscenter ligger på Amtmandstoften, i et hus hvor jeg tidligere har været til møder, den gang jeg var i fagforeningen HK. Udenfor står denne flotte statue af en tyr.
Sundhedscentret
Vi fik også i dag snakket om mangt og meget, og selvom der står en tyr udenfor, er det altså ikke bullshit, vi kommer af med! Huset bag tyren er i øvrigt fint pakket ind og har været det i flere måneder. Det er vist noget facaderenovation, der er gang i. Man er vel bange for, at der skal falde murbrokker ned i hovedet på forbipasserende. Ellers har jeg ikke nogen forklaring på det blå stof. Det kan selvfølgelig være en arkitekt, der har fået nykker i retning af at ville efterligne Radiohusets Koncertsal. Hvem ved?
Huset er pakket ind
Jeg havde vedtaget med mig selv, at jeg ville gå hjem i dag i stedet for at lade mig afhente. Så havde jeg da nogle af de 10000 skridt. I gåtempo kan man jo også gå og lægge mærke til mangt og meget, og endda tage billeder af noget af det. På vejen fik jeg brug for at gå for mig selv, og derfor slog jeg et smut indom Metropolen. Det er ellers ikke et sted, jeg frekventerer ret tit, bare sådan af princip! Jeg købte heller ikke noget i dag, for jeg skulle ikke have noget at slæbe på.

Man byggede altså denne mastodont, Metropolen.
Metropol
Jeg ved ikke, om man havde kunnet forudse det, men alle disse butikker i indkøbscentret har i høj grad affolket byens hovedgade, Østergade. Nedre ende af Østergade var nok allerede lidt “træt” inden Metropolen meldte sin ankomst, men den har så sandt for dyden ikke hjulpet på sagen. Der er ledige butikslokaler i både nyere og gammelt byggeri. Jeg har lige et fotografi af en genbrugsbutik med her. Der var snak på TV forleden om en by, hvor de ikke ville have flere genbrugsbutikker på hovedgaden, fordi det gav byen et “fattigt image”. Det ved jeg ikke, hvad jeg skal mene om, men disse tomme butikker, især dem, der er de rene ruiner, giver i hvert fald ikke indtryk af velstand. Heller ikke selv om der bygges mastodonter rundt om dem, og det gør der. Det vidner snarere om mådelig byplanlægning, efter min mening.
Butikslokaler til leje
Foruden Metropolen byggede de et nyt butikstorv med Føtex, Elgiganten, ToysRus, Harald Nyborg plus måske et par stykker til. Kan ikke huske det, kommer der ikke særlig tit. Rundt om bygges der på livet løs. Det ligner blokke med lejligheder, hvem der så ellers skal flytte ind i dem.

De bygger:
De bygger

Og de bygger:
Og de bygger
Da jeg havde gået godt halvdelen de 3,7 km hjem, fik jeg den tanke, at det da kunne være rart, hvis nogen havde sat en bænk dér så en mødig vandrer kunne hvile futterne et kort øjeblik. Tænk, så var der et stoppested med skur og indbygget bænk! Lidt heldig har man da lov at være.
Bænk ved stoppested
Jeg sad der såmænd ikke mere end et par minutter, men det gjorde en forskel.

Så fik vi vist ikke mere for den 25-øre!

8 Comments »

 1. Det ur der ku jeg godt bruge.

  Comment by Anna Marie — 28. august 2013 @ 16:45

 2. @Anna Marie: Jeg har købt mit brugt, ganske billigt fra e-bay. Mit er en kronograf. Der er en flot, pink ikke-kronograf til salg lige her:. Ikke helt rørende billigt, dog.

  @Gitte: Ja, det er krisen, men det er også alle de nye og for de flestes vedkommende aldeles overflødige butikker i butikscentrene, der har lagt den nedre del af byen helt øde.

  Ja, det var godt, at jeg kom på stikkerne igen, og dagen er ikke slut endnu! 🙂

  @Eric: Ja, det kunne de jo også have gjort. Men det ville nok være meget dyrt at trykke sådan noget stof. Når man kigger på det lige forfra, er det blå stof faktisk gennemsigtigt, så det er måske heller ikke så nødvendigt.

  Comment by Henny Stewart — 28. august 2013 @ 18:12

 3. Dejligt at du fik god motion på hjemturen. Jeg tror, det er krisen, der har fået så mange butikker til at lukke – vi ser det også i Frederiksværk og Hillerød.

  Comment by Madame — 28. august 2013 @ 17:02

 4. Stoffet for facaden er jo nok for at de forbipasserende ikke får noget i hovedet. I Venedig har jeg set palazzoer under renovering, hvor facaden var trykt eller malet på stoffet. Det så ikke så tosset ud.

  Butiksdød, tja, hvad skal man sige?

  Comment by Eric — 28. august 2013 @ 17:20

 5. Så Hjørring på én gang både blomstrer op og dør. Underlig blanding, og jeg synes, det er så synd for gadebutikkerne, at de må lide butiksdøden for de større centres skyld. Men folk vil åbenbart have det sådan. Jeg synes nu, det er så hyggeligt med butiksgader, men det skyldes måske min alder 🙂
  Rart at høre, at det går lidt bedre med dig.

  Comment by Ellen — 28. august 2013 @ 18:40

 6. @Ellen: Ja, jeg synes nu bedst om gadebutikkerne. Undtagen måske lige, når det er sk***koldt. Nu har jeg heller ikke penge til at gå rundt og shoppe for, så sådan nogle shoppingcentre, der indeholder stort set helt overflødige butikker, er aldeles uinteressante for mig. Tak, ja det går bedre i dag.

  Comment by Henny Stewart — 28. august 2013 @ 18:44

 7. Hvor sejt, at du bare lige går hjem. Og flot ur!

  Comment by betty — 28. august 2013 @ 21:40

 8. @Betty: Tak. Nu var det jo samtale i dag. I morgen er det træning, og der er det altså ikke sikkert, at jeg går hjem. 🙂

  Comment by Henny Stewart — 28. august 2013 @ 21:57

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment