Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

29. august 2013

Nu gik det ellers lige så vældigt

Filed under: Blandet — Tags: , , , , — Henny Stewart @ 16:33

Skov
Jeg kørte en tur på cykel, bare sådan rundt om blokken. Det er, som den opmærksomme læser vil vide, ca. 1 kilometer. Det gik meget bedre end sidst, bortset fra, at cyklen også er blevet lidt affældig og ikke ville skifte gear.

Jeg besluttede mig til at cykle til træning. 3,4 km iflg. Google maps. Det gik fint, jeg trænede så sveden sprang, og hoppede så på cyklen for at køre hjem igen. Det er så kedeligt at køre den samme vej, så jeg besluttede mig for at tage “the scenic route”. 7,3 km, iflg. Google maps.

Det var rart at se horisonten. Som bekendt har vi ingen horisont her i kvarteret. Markerne er høstet, og der hænger en lugt af brændt halm i luften, selv om de ikke må, landmændene.
Mark
Her uden for bygrænsen har vi min version af Mont Vertu. Da jeg ikke kunne skifte gear, måtte jeg stå af og trække jernhesten det sidste stykke vej.
Bjerget
Men jeg kom da over det og kunne trille ned ad den anden side af bjerget. Værre var det heller ikke. Men så, mindre end en kilometer fra den hjemlige matrikel skete der et eller andet. Jeg mistede balancen lige pludselig, væltede ind på fortovet og fik cyklen over mig. Der lå jeg og kunne faktisk ikke komme op. Adskillige biler kørte forbi, før der endelig var en behjertet sjæl, der standsede. Da havde jeg fået sparket cyklen væk fra mig og arbejdede på at komme op, men det er meget vanskeligt for en person, der har haft mavemusklerne skåret over. Men jeg fik altså hjælp til at komme op og takkede den unge mand. Det var dæleme pænt af ham. Jeg havde ellers lige overvejet, om jeg skulle ringe manden op, så han kunne komme og samle mig op i bogstaveligste forstand.

Min redningsmand gav mig det råd at trække cyklen resten af vejen, efter at jeg havde konstateret, at ingenting var brækket. Jeg trak også cyklen et stykke vej, men så satte jeg mig godt nok op og cyklede det sidste stykke vej. Hvordan er det man siger: “Op på hesten”? Det gjorde faktisk også mindre ondt i diverse knubs at cykle, end det gjorde at gå.

Det er muligvis en efterrationalisering, men jeg tror jeg væltede, fordi cyklen lige pludselig, helt umotiveret gik ned i et lavt gear. Min balance er nok heller ikke i orden, og muligvis var jeg uopmærksom et øjeblik, fordi det lige pludselig blev meget lettere at trampe i pedalerne.

Herhjemme har vi bestemt ikke at lade os slå ud af uheldet. Cyklen lænede sig i forvejen op ad en fyreseddel, og nu får jeg en ny cykel i fødselsdagsgave, så jeg fortsat kan motionere på den måde også. Jeg havde hjelm på og agter også at bruge hjelm i fremtiden.

14 Comments »

 1. Det er så flot, at du cyklede til træning! Men pyha, hvor er det godt, at der ikke sket noget, da du faldt. Rigtig god idé med en ny cykel, når du har fødselsdag!

  Comment by Madame — 29. august 2013 @ 16:45

 2. @Gitte: Tak! Det var nok mest værdigheden og så højre knæ, det gik ud over. Og mine blå løbesko er bestemt ikke til pænt brug mere, hvis de nogensinde var. Min jakke kunne heldigvis puttes i vaskemaskinen, så alt i alt er der ikke sket det helt store, men træls var det, og der sidder sådan lidt chok i kroppen.

  @Lissi: Ja, jeg glæder mig også. Gemalen mener, den skal indkøbes hos T. Hansen i morgen. Det er jo ikke helt min fødselsdag endnu, så vi snyder lidt.

  Comment by Henny Stewart — 29. august 2013 @ 17:36

 3. Fantastisk læsning ….bortset fra uheldet. Åh skønt at få enny cykel :-D. Glæder mig til at se den. Kh

  Comment by Lissi — 29. august 2013 @ 17:24

 4. Jeg synes egentlig, der er mest grund til at ønske dig trefold til lykke – med cykeltur til træning, længere cykeltur hele vejen hjem fra træning til trods for faldet og så en ny cykel:-)

  Comment by Rasmine — 29. august 2013 @ 17:46

 5. @Rasmine: Firfold, der var heller ingen brækkede ben, hvilket var lidt af et mirakel.

  Comment by Henny Stewart — 29. august 2013 @ 17:50

 6. Hvor var det godt, at du ikke brækkede noget, det kunne let være gået galt. Når du køber ny cykel skal du være meget opmærksom på gearingen, den skal være let, så du kommer i den optimale form. Hvis du kber en cykel med udvendige gear, skal du kigge efter om kransen (tandhjulene bagpå) er stor. Du skal kunne køre let i det midsterste gear.

  Comment by Stegemüller — 29. august 2013 @ 18:46

 7. @Stegemüller: Ja, det var mere end heldigt. Mennesker er jo ret gebrækkelige, og jeg er stadig sådan en, der falder tungt. Jeg er bange for, at jeg ikke er inde i ud- eller indvendige gear, eller hvordan forskellen er. Vi har kig på en høj damecykel med 7 gear. Den gamle havde kun 3 i sine velmagtsdage, og det dækkede ikke helt mit behov, selv om der er rimeligt fladt her omkring.

  @Ellen: Jo, men cykling er jo langt mere “økonomisk” end gang. Man kommer meget længere for den samme indsats. Nej, tilbagefald skal jeg helst ikke have. Og heller ikke brækkede arme og ben. Men ja, det er også min fornemmelse, at det overordnet set går godt. Men i dag har jeg så ondt i det knæ, jeg slog. Men det skal sikkert bare gås eller cykles væk. 😉

  Comment by Henny Stewart — 29. august 2013 @ 19:09

 8. Sikke da et hverdagsdrama, vi lige skulle læse om her – godt, at det ikke gik værre.
  I betragtning af, hvor kort du kan gå, synes jeg du er i stand til at cykle langt i forhold til det – og inkluderet trækken cykel og det hele.
  Du er supersej og det lader virkelig til at gå den rigtige vej nu – du skal bare helst ikke have flere små kedelige tilbagefald.
  God ide med ny cykel – man kommer immervæk noget mere omkring end på gåben.

  Comment by Ellen — 29. august 2013 @ 18:51

 9. Uh …. lyder spændende med den cykel. Det kunne være sjovt at cykle SAMMEN en gang :-). Du cyklede en gang til Voerså. Din cykel var grøn og hed “Den flyvende Hollænder”, hvilket var malet med hvid maling på stellet. Min gamle Kildemoescykel, som jeg kørte til Voerså på i år, og har gjort 6 gange tidligere (sidste år brugte jeg den nyeste model med kardantræk, men den er TUNG)er også en såkaldt damecykel med 7 gear. Fantastisk cykel. God fornøjelse med det hele. Kh

  Comment by Lissi Kristiansen — 29. august 2013 @ 19:34

 10. @Lissi: Det med den flyvende hollænder kan jeg slet ikke huske. Jeg husker, at jeg havde en cykel, som jeg havde malet blå. Den cykel, vi har kig på, er en discount-model. Jeg har erfaret, at cykler i vore tider varer 5-6 år, nærmest uanset prisen, så derfor bliver det ikke en dyr én. Det, og så, at vi er ludfattige pt. 😉

  Comment by Henny Stewart — 29. august 2013 @ 19:38

 11. Smerterne kommer ofte bagefter, men det var da nådigt sluppet. Bortset fra det er det da godt, at du nu er mere mobil.

  Forleden skrev du om butiksdød – er der heller ingen cykelsmede, som kan fikse gearet? Det er da fint med en ny cykel, men som jyde må man spørge, om ikke den gamle er OK, hvis den får en kærlig hånd i stedet for at smage asfalten. 😉

  Comment by Eric — 29. august 2013 @ 19:40

 12. @Eric: Der er en cykelbutik, men så vidt jeg kan se, laver de ikke reparationer. Den gamle cykel har haft flere forskellige nykker før denne, så for et år siden overvejede jeg også en ny, men så blev jeg syg og det blev ikke til noget.

  Comment by Henny Stewart — 29. august 2013 @ 19:45

 13. Cykelbutikken “in the hood” (dit “hood”) (VendelboCykler)reparerer skam cykler. Det gjorde de da i hvert fald for ganske nylig. Ellers ka’ jeg anbefale HC Cykler på Ingemannsvej. Her er cykelsmeden er noget så unikt som en cykel-nørd, der i dagtimerne har et almindeligt lønarbejde (i skoleregi), men som henunder aften trækker i cykelsmeds-outfit og giver sig hen til sin passion: cykelsmederi. Han er en rigtig god cykelsmed med stor forståelse for den enkelte cykels/cyklists behov, ønsker og formåen.Og nej, der er ikke tale om sort arbejde i anden end almindelig cykelsmeds-olie-overalt-på-hænder-og-tøj forstand.

  Comment by Naja — 29. august 2013 @ 20:38

 14. @Naja: Jeg gik en gang ind i butikken Vendelbo Cykler for at købe et eller andet cykelrelateret. Efter at have ventet i 25 minutter havde jeg ikke mere tid. De ekspederende havde så travlt med at tale i telefon, tale med hinanden og en enkelt kundelignende person, der åbenbart var en nær ven til en af de ekspederende, at jeg måtte gå med uforrettet sag. Jeg lovede mig selv noget den dag. Gæt selv hvad!

  Min røde cykel er ikke værd at ofre en ægte nørds tid på, men tak for tippet. Det kunne blive aktuelt, hvis man en dag fik en cykel af en sådan værdi.

  Comment by Henny Stewart — 29. august 2013 @ 20:45

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment