Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

11. september 2013

Det her har nok været længe ventet

Filed under: Blandet — Tags: , , — Henny Stewart @ 14:22

Bispensgade i Hjørring
Ja altså et billede af Bispensgade i Hjørring, som den ser ud, når man cykler hjem fra rehab. Pæn, ikke? og lang, det må man lade den, og når man så ikke skal svinge fra, før den har heddet Aalborgvej et pænt stykke tid, ja, så forstår man sikkert, hvorfor det føles bedre at forcere sådan en strækning på jernhest end på apostlenes heste.

Ind i mellem dukker den tanke op til overfladen, at det måske er lidt overfrisk af mig at cykle ud i trafikken. Jeg mener, at jeg har så meget styr på mine gebrækkeligheder, at det faktisk er forsvarligt. Ellers ville jeg altså heller ikke gøre de. Ganske vist væltede jeg på min første tur, men det var så en lærestreg. Nu mener jeg, at jeg er i stand til at stå af og trække cyklen, hvis jeg ikke føler, at jeg har styr på den. Og alle kan opleve et styrt, selv folk, der har cykling som profession. Så alt i alt har jeg besluttet, at jeg ikke vil lade det uheld stoppe mig.

Nå, det var ikke et billede af Bispensgade, I ville se? Ser man det! Men jo, Henny kører faktisk med cykelhjelm, og her kommer så beviset:
Mutter med hjelm
Nej, jeg har ikke selv valgt den. Det var en, min gemal indkøbte en gang, den var på udsalg. Men den passer mig så nogenlunde (der er ikke plads til knoldfrisure eller nogen anden frisure, for den sags skyld). Jeg ved godt, at de fås i forskellige avancerede design med en del friske farver, men for nu har jeg vedtaget med mig selv, at alle cykelhjelme er lige grimme, og at jeg lige så godt kan spare de penge og bruge den, jeg har.

Jeg var jo til rehab i dag. En anden deltagers fortælling fik mig til at udbryde, at hvis det var mig, der havde oplevet det, så ville jeg have skrevet om det på nettet, Facebook what have you. Jeg blev så spurgt hvorfor, jeg ville gøre det, og hvorfor jeg gør det om min egen situation. Det spørgsmål fortjener et svar, fordi det går tæt på min person, på den jeg er, og ikke mindst på hvorfor jeg blogger.

Der er selvfølgelig mange grunde, men den der står først på listen i dag er, at jeg simpelthen forstår tingene bedre ved at skrive om dem. Det hjælper mig med at fokusere og finde ud af, hvad målet for det hele egentlig skal være. Som jeg har sagt før, så er det ikke det samme at skrive til skrivebordsskuffen. At skrive og vide, at andre læser det, man skriver, er en meget vigtig ingrediens i processen. Ren win-win bliver det, når læserne kommenterer og ikke helt sjældent har der været et positivt input, en oplysning om noget, der ikke lige var inde under min radar. Derfor blogger jeg. Ikke for at “brande” mig selv (jeg nøjes åbenbart med at brænde mig selv!). Ikke for at sælge noget. Ikke for at lokke nogen til at dele mine politiske eller andre anskuelser.

Pjat skal der også til. For tiden har jeg det sådan, at jeg gerne vil bringe noget hver dag. Nogle gange er det så et billede af katten eller dagens ur. Da det er min blog, har jeg bestemt, at det er ok sådan, og det behøver folk slet ikke kommentere. Det er bare et pip om, at jeg er her endnu, der er ikke sket noget særligt, og jeg har ikke tænkt store tanker.

15 Comments »

 1. Kære Henny. Du ser altså bare frisk ud med den hat. Min er også sort ;-). Men den skal altså længere ned i panden, ellers hjælper den ikke på pandelapperne, hvis du styrter. Den skal sidde to fingerbredder fra næseroden. Bare et godt råd 😀

  Comment by Lissi — 11. september 2013 @ 15:18

 2. @Lissi: Så tror jeg altså, den er for lille. Måske skal jeg ud og investere i en orange med sølvstjerner på alligevel …

  Comment by Henny Stewart — 11. september 2013 @ 15:23

 3. Det er lidt vigtigt, Henny, at de frontallapper beskyttes 😉

  Comment by Lissi — 11. september 2013 @ 15:50

 4. Det er rart at se, du bruger cykelhjelm! At skrive om sine oplevelser er en proces, der giver indsigt – man får en følelsesmæssig forståelse og ikke kun en intellektuel.

  Comment by Madame — 11. september 2013 @ 16:04

 5. @Lissi: Ja, dem kan man jo nok få brug for en gang i mellem. Er det ikke der, centrene for etik og moral er lokaliseret? 😉

  @Gitte: Ja, jeg skal huske den hjelm. Du har fuldstændig ret i dine betragtninger om det at skrive, og så udtrykker du det usædvanlig klart!

  Comment by Henny Stewart — 11. september 2013 @ 16:57

 6. Er din hjelm ikke lidt for lille, jeg mener også den skal ned i panden, ellers er det en Nyrup hjelm der er gang i.. 🙂

  Comment by Inge — 11. september 2013 @ 18:01

 7. Jeg har brugt cykelhjelm de sidste 20 år, så jeg taler af erfaring: du skal have hjelmen vippet et godt stykke fremad. Det er fint hvis du kan skimte dens forreste rand, når du har den på og kigger ligeud. Som du har den på billedet, virker den jo nærmest som en kyse og det har du ingen gavn af i et trafikuheld.

  Comment by Stegemüller — 11. september 2013 @ 18:24

 8. @Stegemüller: I “gamle dage” brugte jeg aldrig hjelm. Det var helt op til 2006, hvor vi fik bil. Efter den tid blev cyklen en kende forsømt! Jeg har været ude og købe en cykelhjelm i passende størrelse i dag. Den skulle jeg kunne få ned i panden uden problemer.

  Comment by Henny Stewart — 11. september 2013 @ 19:23

 9. @Inge: Jeg har været ude og købe en større, efter hvad Lissi skrev. Den gamle hjelm passer mig nemlig ikke, hvis jeg skal have den ned i panden.

  Comment by Henny Stewart — 11. september 2013 @ 19:20

 10. Skal man virkelig have en cykelhjelm? Den vil sluge en af de største fornøjelser ved at cykle. I like the free, fresh wind in my hair!

  Jeg troede at Bispensgade var en gade i Aalborg, som forbinder Nytorv og Vesterbro! Ok, så er der også en i Hjørring, men den er da en vej og ikke en gade til trods for navnet – eller den er måske mere gadeagtig andre steder, når den nu er så lang?

  Comment by Rasmine — 11. september 2013 @ 20:12

 11. @Rasmine: Man kan jo også få “the free, fresh wind” gennem et ekstra hul i hovedet. Jeg skal i hvert fald ikke ud uden hjelm. Jeg ved ikke rigtig, hvilke kriterier du opstiller for en gade? Skal der være højhuse? Ja, så lever kun en lille del af Bispensgade op til kravet. Men der er da huse hele vejen, der er fortove, cykelstier og gadebelysning. Der er også butikker, og Sygehus Vendsyssel ligger også ud til Bispensgade. Gaden er også tæt trafikeret, hvilket gør det til en blandet fornøjelse at køre cykel der.

  Comment by Henny Stewart — 11. september 2013 @ 20:19

 12. Mon ikke der er en Bispensgade i et utal af danske byer? 🙂
  The Main Street gennem vores meget lille provinsby hedder Hovedgaden, og der er ingen huse højere end dem med førstesal på – og der er ‘veje’ med fleretageshuse midt i København, så jeg vil vove den påstand, at der ikke er nogen skarp definition på en eventuel forskel mellem disse to betegnelser. Det kunne være lidt sjovt at høre en ekspertudtalelse – det er jo så moderne 😉

  Comment by Ellen — 11. september 2013 @ 21:20

 13. @Ellen: Jo, det tror jeg, du kan have ret i. Som et kuriosum kan jeg nævne, at Skagen fx har valgt kun at have veje. I den anden ende af kongeriget har vi Christiansø, og der har de en gade, som simpelthen hedder Gaden. Bispensgade i Hjørring hed i øvrigt Aalborgvej indtil 1914. Da begyndte den bymæssige bebyggelse at brede sig den vej ud, og det ville man åbenbart gerne opmuntre! Når man er næsten ude af byen, hedder Bispensgade lige pludselig Aalborgvej.

  Comment by Henny Stewart — 11. september 2013 @ 21:57

 14. Kan man sige “godt gået” om dit cykleri? Jeg bryder mig egentlig ikke om at bruge cykelhjelm, men da jeg blev kørt ned for et par år siden, lærte jeg the hard way, at man ikke altid selv er i kontrol. Min hjelm er ikke køn og ser “bøllet” ud, men det var den eneste i butikken, som passede.

  Comment by Eric — 12. september 2013 @ 7:12

 15. @Eric: Ja, den nye cykelhjelm, jeg var ude og anskaffe efter at være blevet gjort opmærksom på, at den gamle er for lille, den er bestemt ikke smuk. Så fulgte der ovenikøbet sådan et takket, sort arrangement med, som man kan sætte på foran på hjelmen, hvis man skulle føle trang til at se ekstra farlig ud. Den trang opstår nok ikke hos mig. Har lige som selv nok i den branche.

  Comment by Henny Stewart — 12. september 2013 @ 11:46

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment