Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

13. september 2013

Vildrede – vågn op, frue!

Filed under: Blandet — Tags: , , , — Henny Stewart @ 16:17

Faktisk har jeg været så god til at fokusere på dagen i dag, det nærværende. At få noget, det rette, i skrutten til ret tid. Passe min diabetes. Passe min motion. Lukke katte ind og ud. Ikke stresse over fremtiden. Ikke at ødelægge helbredsmæssige landvindinger med overdrevne mængder af stresshormon. Der skulle bare ikke så meget til at vælte det luftkastel.

Nogle har måske allerede lugtet lunten. Jo, jeg har fået brev fra min sagsbehandler på Jobcentret i dag. En opfølgningsamtale. Det er i sig selv uskyldigt nok; ved den sidste opfølgningssamtale i juli blev det jo skrevet, at den næste skulle være senest i september. Men sammenholdt med, at mine 52 uger på sygedagpenge er ved at være gået, skred lemmen under mig allerede, da jeg bar brevet ind fra postkassen. Et sort hul åbenbaredes. Et hul fuldt af spørgsmål: Skal jeg bare raskmeldes og gå ind i de arbejdsløses rækker, på dagpenge, vel at mærke? Bliver jeg ikke raskmeldt, og vil jeg så blive “cut off without a penny”? Skal der udarbejdes rehabiliteringsplan for mig? Skal jeg i aktivering som hundehømhømopsamler? Skal jeg i ressourceforløb? Får jeg lov til at færdiggøre de to rehabiliteringsforløb, som jeg nu endelig er i gang med, og som hjælper mig? Så mange spørgsmål, så få svar.

Desuden fik jeg tilsendt en LÆ 132 “Meddelelse om specifik helbredsundersøgelse”. Det skal foregå hos min praktiserende læge, og jeg skal selv lave en aftale. Ganske vist har jeg allerede en aftale hos min læge i næste uge, men jeg skal lave en ekstra aftale til denne “undersøgelse”. Lur mig, om det ikke er et skema, som skal udfyldes med lidt ‘cut and paste’ i mit nærvær. Men det skal jeg vel være glad for, for så får jeg en vis indflydelse på, hvad der bliver ‘pastet’.

Hvordan går det så i virkeligheden? Jeg er begyndt at blive virkelig klar over, at jeg aldrig bliver den gamle Henny igen. Dette er ikke kun dårligt. Jeg kan bestemt se gode muligheder i en “ny” version af mig selv. Men den nye version er altså behæftet med nogle egenskaber, som jeg ikke kan slippe af med. Jeg har diabetes. Jeg har en “anelse” KOL. Jeg har et ar, som jeg altid kan mærke. Sjældnere og sjældnere er det smerter, jeg mærker, men mærke det kan jeg altid, og sådan vil det være resten af min tid. Der er som sagt stadig episoder med smerter. Der er også episoder med stærkt behov for at opholde sig i umiddelbar nærhed af sanitet. Heldigvis er der længere og længere mellem disse episoder. Der er nok tale om en 2-3 gange pr. måned efterhånden. Men bortset fra det, fru Kammerherreinde, så går det godt. Jeg er stærkt på vej til at blive “fit as a fiddle”, med visse mangler som ovenfor beskrevet.

Vil sådan et apparat kunne bruges på arbejdsmarkedet? Tjah, jeg er da villig til at give det en skalle, hvis nogen vil give mig chancen, sådan en gang hen i midten af oktober.

7 Comments »

 1. Jeg håber inderligt at du får lov til at fuldføre dine rehabiliteringsforløb, ellers er de godt tossede. Det er godt at høre, at du bliver bedre, nok aldrig som ny, men mindre kan også gøre det 🙂

  Comment by Lene — 13. september 2013 @ 18:41

 2. Der er sket så meget positivt – du har næsten ikke smerter mere, passer din motion og ser muligheder i en ‘ny’ version af dig selv.
  Jeg håber og tror, du kan få et flexjob med løntilskud (kan ikke huske, om det kaldes for revalidering.)

  Comment by Madame — 13. september 2013 @ 18:54

 3. Egentlig lyder det da ret godt. Til lykke med det! Jeg havde ikke troet, at man kunne risikere at få et rehabiliteringsforløb afbrudt, medmindre målet blev nået før tiden, men det begynder jo at lyde sådan. Hvis det sker, er jeg helt enig med Lene: Så er de da godt tossede.

  Jeg krydser fingre (i ånden – jeg skal jo bruge dem til at taste med).

  Comment by Rasmine — 13. september 2013 @ 19:46

 4. Du bliver jo aldrig 20 år igen, men det lyder som om du bliver så god, som man nu engang kan forvente at blive efter alt det du har været igennem.
  Jeg vil også krydse fingre for, at du får en både tålelig og acceptabel behandling af det system, som det åbenbart kan være lige som slemt at komme ud af som at komme ind i …

  Comment by Ellen — 13. september 2013 @ 20:38

 5. @Lene: Det håber jeg også. Jeg har jo ventet længe på at komme i gang med dem. Hvis jeg havde fået lov at starte i foråret, ville jeg måske have været i god form nu, men som det er, skal der mere til af det samme.

  @Gitte: Som jeg har fået det at vide, skal jeg først “bevise” det, hvis jeg ikke er klar til at arbejde på fuld tid. Skøre regler. Det ville føle anderledes trygt, hvis man kunne begynde en aktivering eller en praktik i det små og så mere eller mindre langsomt arbejde sig op til fuld tid. Men jeg har vist ikke en gang krav på et tilbud om aktivering efter de seneste regler.

  @Rasmine: Hvis jeg bliver tilbudt aktivering, kan rehabiliteringen godt arbejdes ind i det, har de i hvert fald sagt på rehab-forløbene.

  @Ellen: Nej 20 år bliver jeg ikke igen, og det ville jeg slet ikke ønske. Jeg tror, der skal et virkeligt godt helbred til for at være 20 år i dag. Kommunen fattes penge, så meget står fast. Ganske vist kan de godt bruge adskillige millioner på et nyt rådhus og et kulturhus, men de overvejer at lade al SFO drive af frivillige, og har man så lidt vilje til at investere i de yngste, har man nok ikke den store vilje til at investere i en gammel hejre som mig, desværre. Men lad os nu se. De har stadig ikke ret til at henrette borgerne på stedet, Det kan man jo trøste sig med.

  Comment by Henny Stewart — 13. september 2013 @ 22:31

 6. Jeg håber virkelig, at du får lov at gøre dine rehab-forløb færdige og det vil de garanteret også tillade, ellers er de da godt dumme. Det er aldrig rart at være rodet ind i de offentlige systemer, jeg kender det fra mig selv, jeg får også nervøse trækninger, når der er brev fra kommunen.

  Comment by Stegemüller — 14. september 2013 @ 10:31

 7. @Stegemüller: Jeg tror, at det er det, at disse personager har magt over en, der giver de nervøse trækninger. Desuden er det jo en kendsgerning, at de sidder på låget af kommunens pengekasse nu om dage, de sidder der ikke nødvendigvis for at beskytte borgernes bedste interesser, Men lad os nu se. Det kan da ikke gå værre end galt!

  Comment by Henny Stewart — 14. september 2013 @ 12:08

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment