Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

15. september 2013

Så blev det vist efterår

Filed under: Blandet — Tags: , , — Henny Stewart @ 13:14

Efterår
Sådan med regn, rusk og visne blade. Blad. Jo, altså, jeg har faktisk set gule, nedfaldne blade i flertal her i dag, men da havde jeg ikke lige kameraet fremme. Forhåbentlig er der stadig nogle gode, varme dage forude, inden vi helt skal overgive os til denne uting som den kolde tid er. Jeg hører ikke til de mennesker, der “elsker alt slags vejr og alle årstider”. Nej.

Jeg er også blevet klar over, at hvis jeg skal fortsætte med at motionere ved at gå ture og køre på cykel, så skal jeg have fat i noget relevant overtøj. Det er nok ret sigende, at intet af mit overtøj er den mindste smule vandtæt. Ikke en gang den jakke, der giver sig ud for at være en slags oilskin! Men nu ved jeg heller ikke rigtig, hvad jeg skal, for jeg husker et sæt “åndbart” regntøj, jeg havde en gang. Man blev plaskvåd i det! Kunne lige så godt være gået direkte ind under bruseren. Men jeg kan heller ikke fordrage at blive totalt svedig under en regnfrakke. Nej, det er bestemt ikke nemt.

Det må der tænkes over, og mens jeg tænker går tiden.

17 Comments »

 1. Når du skal købe regntøj kan jeg anbefale dig at se efter en tolags Goretex, den lader kroppen ånde og du bliver ikke det mindste våd af sved. Du kan bruge den med og uden regn. Jeg bruger det fx til at cykle i. Køb jakken så stor, at du har plads til en fleece-trøje inden under, så er du nemlig samtidig klædt rigtigt på til vinter.

  Comment by Stegemüller — 15. september 2013 @ 13:36

 2. @Stegemüller: To-lags Goretex? Det skal jeg huske. Har aldrig hørt om det før. Det er det utroligste, man kan lære som blogger! Jeg troede, at Goretex var noget, man brugte til at lave børnestøvler af. Der kan man bare se!

  Comment by Henny Stewart — 15. september 2013 @ 13:44

 3. Jeg har et fantastisk godt sæt, der er købt i sport 24: Kilmanok. Et godt sæt også til cykling. Husk, at der skal være plads til en trøje indenunder. Prisen er også god ca 500 :-D.Og gummistøvler er også gode at have:-D

  Comment by Lissi — 15. september 2013 @ 13:57

 4. @Lissi: 500 kr! Det er nok der, jeg er gået galt i byen. Har ikke ment, at regntøj skulle koste på de breddegrader!

  @Stegemüller: Regnbukser har jeg haft flere af end gange, jeg har brugt dem, så det tror jeg slet ikke bliver aktuelt. The North Face lyder lidt dyrt, synes jeg. Men det kan da godt være, at man skulle vride tegnebogen lidt.

  Comment by Henny Stewart — 15. september 2013 @ 14:49

 5. Super godt Henny. Gortex er brugt rigtig meget i outdood-tøj fordi man der skal være beskyttet mod al slags vejr. En jakke med Goretex er helt sikkert også dyrere end en alm. gammeldags regnjakke, men til gengæld har du fået en jakke af høj kvalitet, som du kan regne med at have ti år ud i fremtiden.

  Regnbukser er lidt sværere. Jeg bruger selv en tre-lags Goretex til bukserne, men det er hlet klart for varmt til almindeligt brug (de passede godt på toppen af Kilimanjaro). Men hvis du spørger dig lidt for kan du garanteret finde et par to-lags.

  Jeg kan anbefale dig at kigge efter mærket The North Face. Det holder i mange år, hvis man behandler det rigtigt og ikke vasker det for meget i vaskemaskinen.

  Prøv at kigge på Friluftslands hjemmeside, der kan du finde meget inspiration.

  Comment by Stegemüller — 15. september 2013 @ 14:04

 6. De fleste seriøse mærker ligge i den samme prisklasse, omkring 2.500 så vidt jeg ved, men så har du også overtøj til al slags vejr de næste 10 år. Hvis du køber et billigt sæt har du for det første svedproblemet og for det andet skal du så købe et nyt sæt hvert eller hver andet år. TNF er en god investering. TNF kan i modsætning til de billige mærker også repareres; sædvanligvis får man en lille pose med lapper med hjem, så man selv kan klare problemet, hvis der skulle ske noget.

  Comment by Stegemüller — 15. september 2013 @ 15:08

 7. @Stegemüller: Du har sikkert helt ret, men min finansminister græder salte tårer! 😀

  Comment by Henny Stewart — 15. september 2013 @ 15:27

 8. Hvad med et regnslag? Der findes nogle, som er gode til cykelbrug, og man slipper for at føle sig som sat ind i en bageovn.

  Comment by Madame — 15. september 2013 @ 16:49

 9. @Gitte: Det har jeg faktisk tænkt på. Det kunne være en god løsning for mig, og gemalen har allerede et, som jeg kan låne!

  Comment by Henny Stewart — 15. september 2013 @ 16:51

 10. Du må ud og investere i et fornuftigt sæt regntøj. 🙂

  Comment by Inge — 15. september 2013 @ 20:19

 11. @Inge: Eller låne mandens regnslag. Nu er jeg foreløbig blevet gevaldig forkølet i mellemtiden, så det har da betaget mig lysten til at gå ud i det hele taget!

  Comment by Henny Stewart — 15. september 2013 @ 20:29

 12. Jeg ville nødig undvære vore dejlige årstider, men derfor behøver man da ikke at elske alt slags vejr 🙂
  Jeg håber du finder en fornuftig regntøjsløsning, der tilgodeser både krop og pengepung.
  Jeg har regntøj, men glemte det engang, hvor jeg i høj grad fik brug for det, så i den akutte situation købte jeg i et campingcenter en plasticponcho til 20 kroner! Den kan da holde til et par gange 😉

  Comment by Ellen — 15. september 2013 @ 21:02

 13. @Ellen: Mit problem er nok, at jeg er blevet meget et luksusdyr, der lader sig fragte rundt i bil, med mindre vejret er helt perfekt! Jeg ved ikke, om jeg kan bryde den vane.

  Comment by Henny Stewart — 15. september 2013 @ 21:08

 14. Mit billige regnsæt har holdt i mange år og har holdt til mange cykelture. ..til og fra arbejde, tur til Nordjylland på cykel, Kolding mm. Så med mindre du hsr RIGTIG mange penge kan Kilmanock godt gøre det. Der er også ventilation i det. Rigtig god fornøjelse og ud i det skal du trods regn og blæst:-D

  Comment by Lissi — 16. september 2013 @ 7:30

 15. @Lissi: Jeg har fundet en regnjakke frem, som stammer fra før, jeg blev federe end Boller Mølle kone, og som passer mig igen, nu hvor jeg har tabt mig. Den er af mærket Chinoock og nu vil det vise sig, om den er mere eller mindre regntæt end et filttæppe. Jeg husker den slet ikke!

  Comment by Henny Stewart — 16. september 2013 @ 9:22

 16. Godt Henny :-). Jeg går altså også meget i genbrugsforretninger, hvor jeg finder en del “guld”. Jeg har ikke råd til en regnjakke til flere tusinde :-(. Vil hellere ha økologiske gulerødder, og her i huset udelukker det ene det andet 🙂

  Comment by Lissi Kristiansen — 16. september 2013 @ 19:17

 17. @Lissi: Ja, og så er det jo helt ideelt, når man kan genbruge sine egne ting og ikke behøver betale for dem en gang til. Jeg har tit besværet mig over, at vi aldrig får noget smidt ud, men der er også positive ting at sige om det!

  Comment by Henny Stewart — 16. september 2013 @ 19:43

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment