Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

24. september 2013

Miss Take?

Filed under: Blandet — Tags: , — Henny Stewart @ 16:50

Af og til har jeg ærinde i Jernbanegade i Aalborg. Jeg har før skrevet om den flotte tiger/ørn. Jeg kom lidt galt af sted, da jeg kaldte det grafitti. Men gadekunst, kunne man vel kalde det? Eller gavlmaleri. Det er det i hvert fald.
Gadekunst i Aalborg
Nu er der så kommet en udsmykning af den modstående væg. To frysende damer, der hænger sammen på en måde, der må være noget ubekvem. De er sådan lidt Alphonse Mucha-agtige, selv om der mangler lidt. Men det er måske et værk, som ikke er helt færdigt endnu? Jeg vil i hvert fald huske at kigge, næste gang jeg kommer på de kanter.

6 Comments »

 1. Spændende med den slags udsmykning af kedlige gavle..

  Comment by Inge — 24. september 2013 @ 17:44

 2. @Inge: Ja, det synes jeg også. Især, når det er veludført.

  Comment by Henny Stewart — 24. september 2013 @ 18:42

 3. Ja, det kan minde lidt om Alphonse Muchas billeder – jeg havde flere af hans plakater på mit ungpigeværelse og synes stadig, de er flotte.

  Comment by Madame — 24. september 2013 @ 18:47

 4. @Gitte: Ja, jeg havde også Mucha plakater før i tiden. Sat op med tegnestifter, så de blev godt flossede i hjørnerne efterhånden.

  Comment by Henny Stewart — 24. september 2013 @ 18:54

 5. De fleste gavlmalerier kan næsten kun pynte i et by-/gadebillede. Især er jeg vild med Trompe l’oeil.

  Comment by Ellen — 25. september 2013 @ 19:50

 6. @Ellen: Ja, trompe l’oeil er noget særligt. En eller anden maler malede ifølge en historie en mønt på fortovet ud for en café. Så sad han og hans venner inden for og grinede ad folk, der forsøgte at kradse mønten op.

  Comment by Henny Stewart — 25. september 2013 @ 19:58

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment