Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

30. september 2013

Stadig sol over land

Filed under: Blandet — Tags: , , , — Henny Stewart @ 16:43

Landskab
Dette landskab kunne jeg se på vej hjem fra træning. Jeg er ved at blive dus med den nye cykel, men jeg har stadig ikke den helt store lyst til at køre i tæt trafik. Det var delvis grunden til, at jeg valgte den lange vej hjem. Det, og så at det er rart at komme uden for bymæssig bebyggelse en gang i mellem.
Collage
Desværre havde jeg ikke taget mit blodsukker i agt, så jeg gik kold (hypoglykæmi), inden jeg var nået hjem. Selvfølgelig havde jeg heller ikke noget druesukker i tasken. Men jeg havde heldigvis en telefon, så jeg kunne ringe til min mand. Han kom og hentede mig, og nu har jeg spist noget frugt og noget brød og har det meget bedre.
Dagens ur (billedet er blevet slettet af en klovn til webmaster) er et eksempel på, at det ikke altid er lykken med et billigt, kinesisk ur. Dette går i stå en gang i mellem, sådan helt uden grund. Således gik det også i stå i dag, mens jeg var til træning. En af medkursisterne mente, at det nok trængte til et nyt batteri. Det ville bare ikke hjælpe. Der er nemlig tale om et mekanisk, selvoptrækkende ur. Jeg er med på, at quartzure er mere driftssikre og præcise, i hvert fald når de ikke trænger til nyt batteri, men der er nu noget særligt ved et mekanisk ur. Men det skal selvfølgelig helst bare blive ved med at tikke.

8 Comments »

 1. Dejlige billeder, Henny! Du skulle prøve at have en nødforsyning med i tasken – det har jeg altid i form af en flaske vand, noget mørk chokolade og en pose mandler. Det kan man køre langt ‘på literen’ med.

  Comment by Madame — 30. september 2013 @ 17:32

 2. @Gitte: Jeg har normalt en pakke Dextro-energi i tasken. Det er et meget hurtigt sukker. Jeg ved slet ikke, hvorfor jeg ikke havde det i dag. Som diabetiker bør man altid have druesukker på sig, hvis man skulle gå hen og få en hypo.

  Comment by Henny Stewart — 30. september 2013 @ 17:37

 3. Typisk. Murphy. Altså at du går sukkerkold lige den dag, du har glemt sukkeret.
  Du havde ellers også flot vejr til din cykeltur.

  Comment by Ellen — 30. september 2013 @ 17:43

 4. Flot landskab.. Du brød en af de vigtigste regler for diabetikere, men jeg kan se i dit svar til Madame, at du godt ved det.. 🙂

  Comment by Inge — 30. september 2013 @ 18:02

 5. @Ellen: Ja, det er stadig flot vejr. Jeg tror simpelthen, at det er faldet ud af min taske, det sukker.

  @Inge: Ja, det gjorde jeg. Og det var dumt.

  Comment by Henny Stewart — 30. september 2013 @ 18:15

 6. Åh, jeg elsker det der landskab, hvor man kan kigge så langt omkring. Det lyder som om du behersker cyklingen mere og mere 😉
  Det må være svært at vænne sig til altid at have den rigtig forsyning med sig.

  Comment by betty — 30. september 2013 @ 23:50

 7. @Betty: Ja, det er et smukt landskab, man finder få minutter herfra. Det er jo i virkeligheden så simpelt, jeg skal huske at have noget sukker på mig altid. Hvor svært kan det lige være? 😉 Men det er jo ret nyt for mig med det diabeteshalløj. Jeg kommer vel efter det.

  @Stegemüller: Helt så slemt var det ikke hos mig. Jeg oplever rysten, musklerne bliver stive, og jeg får noget koldsved. Men jeg er pinligt klar over, at jeg ikke har styr på ret meget, slet ikke cyklen. Ja, det sukker, eller et stykke frugt, skal simpelthen på checklisten. Desuden skal mine måltider afpasses, så jeg undgår hypo så vidt, det er muligt.

  Comment by Henny Stewart — 1. oktober 2013 @ 18:37

 8. Jeg har en god ven, der er diabetiker, og som injicerer selv selv med insulin. Em aften jeg besøgte ham, fik han pludselig hypoglykæmi. Det var enormt ubehagelig at være vidne til. Han blev fuldstændig usammenhængende i sin tale, han rystede og svedte på en gang. Jeg var lige ved at ringe 112, men heldigvis kunne han fortælle mig, at han skulle have æblejuice fra køleskabet. Så snart han fik juicen, ophørte tilfældet – men det var en forskrækkelse.

  Inden du går hjemmefra, skal du altid tjekke at du har sukkeret i din taske, for det kan jo åbenbart let falde ud. Godt at du kunne ringe efter din mand.

  Comment by Stegemüller — 1. oktober 2013 @ 12:32

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment