Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

7. oktober 2013

Sct. Knuds kilde

Filed under: Blandet — Tags: , — Henny Stewart @ 16:56

Kilden
Så kom den sidste træning til diabetesrehab. Det foregik udendørs, i den lille park ved Sct. Knuds kilde. Vi var heldige med vejret, der var mildt. Solen tittede endda frem på et tidspunkt.

Det var noget vemodigt, at det var sidste gang. Dvs. vi har en gang mere, men det er “eksamen”. Nu må vi jo håbe, at jeg ikke dumper. Hvis man dumper, får man ikke et forløb mere. Ærgerligt, det kunne jeg ellers nok bruge.

Dagens aktiviteter kunne jeg kun deltage i nogle af, men det er da oplagt at gå ud og motionere. Det behøver ikke kun være gå eller løbeture. Vi fik prøvet, hvordan man kan motionere med de ting, man nu møder på sin vej. En kæp til fejesving. Armpress ved en bænk. Hvis man er en flok, som vi var i dag, diverse former for stafetløb/gang. Ergo behøver man ikke motionscykel, romaskine, crosstrainer, løbebånd og hvad har vi. Men disse redskaber er det nu ikke så ringe at have adgang til, specielt når vejret bliver koldere, vådere, mere smattet og i det hele taget ikke til at have med at gøre.

En sådan adgang, eller tilsvarende, skal jeg have arrangeret. Det har jeg ikke på plads endnu. Der er simpelthen stadig for mange ubekendte i min nærmeste fremtid, til at jeg kan give tilsagn til – og betale i dyre domme for – at deltage fast i et eller andet forløb.
7. oktober

8 Comments »

 1. Det lyder dejligt, at jeres træning var uden for i det milde efterårsvejr. Pøj pøj med eksamen næste gang!

  Comment by Madame — 7. oktober 2013 @ 17:07

 2. Skønt Henny med træning udendørs. Mht træning indendørs: kan du ikke få lægen til at sørge for, at du får det VEDERLAGSFRIT…..hvis nogen skal ha det må det da være dig. Jeg har det pga min gigt. Bruger det dog ikke så tit mere. Håber du får det. Kh kusinen 😀

  Comment by Lissi — 7. oktober 2013 @ 17:32

 3. @Gitte: Tak skal du have!

  @Lissi: Motion på recept? Kan man stadig få det? Det skal da i hvert fald undersøges.

  Comment by Henny Stewart — 7. oktober 2013 @ 18:30

 4. Det er så motiverende at høre til i en gruppe, hvor der er en tovholder, der ser én. Men en daglig gåtur gør også godt. Jeg ved bare ikke hvorfor, jeg har svært ved at få gået den tur ;-), så jeg kan godt forstå, du gerne vil dumpe og gå om.

  Comment by betty — 7. oktober 2013 @ 19:07

 5. @Betty: Jeg har det sådan, at medmindre jeg er alvorligt skidtmas, så overholder jeg de aftaler, jeg har med andre mennesker. Jeg er bare ikke så trofast overfor mig selv.

  Comment by Henny Stewart — 7. oktober 2013 @ 19:28

 6. Hvis ikke du kan få motion på recept, så prøv at undersøge om du har en forsikring eller evt din fagforening vil hjælpe. Det værste de kan sige er jo nej desværre.. 🙂

  Comment by Inge — 7. oktober 2013 @ 20:08

 7. @Inge: Det er da værd at prøve. Man har jo ikke noget for ikke at tage mod diverse tilbud.

  @Stegemüller: Fra det jeg kan se på nettet, så er “motion på recept” her i kommunen vekslet til diverse rehabiliteringsforløb, hvilket ikke er nogen dårlig idé, når der er knappe ressourcer. De har noget gratis “selvtræning”, men det er kun for pensionister, desværre.

  Comment by Henny Stewart — 7. oktober 2013 @ 21:08

 8. “Motion på recept” lyder da som om, det er lige noget for dig. Det må du have undersøgt via din praktiserende læge. Er der ikke nogen i din rehab-gruppe, du kan slå dig sammen med og have aftaler med? Så har du jo netop forpligtet dig overfor andre, og dermed kommer du af sted. Det kan være rigtig svært at tage sig sammen til at komme af sted alene.

  Comment by Stegemüller — 7. oktober 2013 @ 20:26

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment