Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

10. oktober 2013

Diabetesrehabiliteringseksamen

Filed under: Blandet — Tags: , — Henny Stewart @ 17:58

Resultat
Vi fik 13 multiple choicespørgsmål om diabetes. Jeg fik 11 rigtige, og de to jeg havde forkert, var politiske spørgsmål, og jeg svarede i overenstemmelse med min overbevisning. That’s my story, and I’m stickin’ to it. 😀

Nå vi blev også målt og vejet, og jeg har tabt mig, både i kg og i cm på de 8 uger. Vi fik også målt kondital ved en test på motionscykel. Iflg. denne test er mit kondital og min krops evne til iltoptagelse også forbedret, omend der stadig er rigelig plads til forbedringer. Så alt i alt er det meget tilfredsstillende. Jeg synes, forløbet har været godt, men for kort. Hvis der kan ske disse forbedringer på 8 uger, så er jeg sikker på, at det ville blive dobbelt så godt på 16 uger.

En del af forløbet har jo været undervisning, og denne undervisning har skullet ændre nogle af vores dårlige vaner til gode ditto. Den slags tager tid, og for at være sikker på effekten, ville det have været godt med et længere forløb. Da de startede med rehabiliteringsforløb som forsøg, fik sundhedspersonalet lov til at bestemme, hvor lange forløbene skulle være, og da valgte de 16 uger. Men kommunen ville gerne have nogle flere hold kørt igennem med det samme personale, og derfor blev tiden skåret ned, først til 12, siden til 8 uger. Gud ved, hvordan det bliver i fremtiden? Der kommer i hvert fald ikke færre diabetikere!

Jeg var forresten hos lægen og få min influenzavaccination i dag. Dette er en påmindelse: Hvis du er over 65, eller har diabetes, eller kompromitteret immunforsvar, eller astma, så kan du få vaccinationen gratis, og det er en god idé at få den under de omstændigheder. Jeg er godt klar over, at nogle få personer ikke tåler vaccinen (dette var min disclaimer), men så uheldig er jeg ikke. Influenza kan være en alvorlig sygdom, og den kan slå dig ihjel, især hvis du på en eller anden måde er svækket.

Jeg er jo stadig i et kræftrehabiliteringsforløb, som hidtil har bestået kun af samtale, men der er også fysisk træning, som jeg kan komme til at tage del i, jeg er bare ikke helt klar over, hvornår jeg kan starte på det. Jeg skal også have noget andet træning på plads, for kræftrehabs fysiske træning er kun en gang om ugen, og det er ikke nok for mig. Diabetesforeningen har et “Gå i gang-hold” på et af byens fedtnissecentre, og jeg vil undersøge, om jeg ikke kan komme med der.
10. oktober

17 Comments »

 1. Hold da op et flot vægttab på kun 8 uger; det er virkelig imponerende, at der ikke skulle længere tid til. Jeg forstår godt, at du gerne ville have haft 8 uger mere, og det havde også været helt rimeligt.

  Det lyder da rigtig godt, at der også er noget kræft-rehabilitering. Jeg håber for dig, at det snart kommer i gang, så du kan opretholde alle de gode vaner, du nu har fået.

  Gå i gang-hold lyder også rigtig godt. Du må straks i gang med at undersøge, om du kan komme med.

  Comment by Stegemüller — 10. oktober 2013 @ 18:42

 2. @Stegemüller: Nu er der jo mere end 8 uger mellem målingerne. Jeg blev visiteret ind på forløbet allerede i juni. Men jeg har jo tabt mig støt, lige siden jeg blev opereret, og det er visse læger utilfredse med. Jeg kommer videre med en eller anden for motion, det er helt sikkert. Og rehabiliteringen vil jeg bestemt tage imod.

  Comment by Henny Stewart — 10. oktober 2013 @ 18:46

 3. Det er godt gået Henny. Tomlen op til dig.. 🙂

  Comment by Inge — 10. oktober 2013 @ 18:54

 4. @Inge: Tak skal du have!

  Comment by Henny Stewart — 10. oktober 2013 @ 19:05

 5. Du er sej, Henny, det er rigtig flot og jeg håber at du får mulighed for at komme på flere rehab. hold 🙂

  Comment by Lene — 10. oktober 2013 @ 19:07

 6. @Lene: Tak skal du have. Når det er vigtigt for mig at komme på rehab fremfor bare at gå i fitness, er det jo fordi jeg har nogle specielle behov som cancerpatient, og disse behov kan ikke tilgodeses i den anden sammenhæng.

  Comment by Henny Stewart — 10. oktober 2013 @ 19:10

 7. Hvordan pokker kan diabetesspørgsmål være politiske? Og hvordan kan man i givet fald svare forkert? Der er jo ikke noget rigtigt eller forkert i politik, kun forskellige holdninger. Eller jo, jeg synes jo der er meget forkert, men det er sikkert blandt det, du synes er rigtigt 😀
  Og uanset forskellige politiske holdninger synes jeg, der er visse ting, man bare ikke sparer på. Dit eksempel med fra 16 til 8-ugers forløb er en af tingene. Psykiatrisk hjælp er en anden.
  Hvis du bliver hurtigere raskere af længere tids rehabilitering, er ‘samfundspengene’ da givet godt ud – og sandsynligvis mere end sparet i den anden ende. Men sådan bliver der ikke tænkt på Christiansborg, og det er vist uanset om man er rød eller blå.

  Comment by Ellen — 10. oktober 2013 @ 21:08

 8. @Ellen: Vi ræverøde mener jo, at alting er politisk. Det troede jeg da, du vidste!

  Jeg må jo sige, at 8 uger er bedre end ingenting, men jeg er ikke med på nogen “cost benefit”-analyse. Efter at have betalt skat i hele mit liv, forventer jeg bare at få den hjælp, jeg har brug for, når jeg har brug for den. Mere er der egentlig ikke at sige om det.

  Comment by Henny Stewart — 10. oktober 2013 @ 21:12

 9. Hvor er det flot, Henny! Nu håber jeg, at du kan komme på Diabetesforeningens ‘Gå i gang-hold’.

  Comment by Madame — 10. oktober 2013 @ 23:13

 10. @Gitte: Det håber jeg også. Samt at jeg kan holde kommunen på afstand et stykke tid, så jeg ikke skal have dem at stresse over.

  Comment by Henny Stewart — 10. oktober 2013 @ 23:51

 11. Jeg kan godt forstå, du synes forløbet er for kort. Men du har fået et flot resultat ud af det.
  God fornøjelse på festnissecentret (herligt ord)
  Smukt ur.

  Comment by betty — 11. oktober 2013 @ 10:08

 12. @Betty: Og du har lavet det om fra fedtnissecenter til festnissecenter, jamen det er da også meget bedre. En del af fedtet er sikkert grundlagt ved nogle fede fester. Uha da, hvor længe kan vi blive ved!

  Comment by Henny Stewart — 11. oktober 2013 @ 10:13

 13. Tillykke med de flotte tal – godt gået. Og god weekend.

  Comment by Anna Marie — 11. oktober 2013 @ 16:34

 14. @Anna Marie: Tak skal du have. Og i lige måde!

  Comment by Henny Stewart — 11. oktober 2013 @ 16:58

 15. Tillykke med tabet! Også jeg har taget stikket hjem 🙂

  Comment by Rimkogeren — 13. oktober 2013 @ 14:18

 16. @Rimkoger: Har du også diabetes, da? Mht. vægttabet har jeg nok snydt. Det er min operation for at fjerne cancer, der har bevirket mit vægttab, mere end det er mine gymnastiske udfoldelser.

  Comment by Henny Stewart — 13. oktober 2013 @ 14:22

 17. Hov, jeg havde ikke opdaget, at fedt var blevet til fest 😉

  Comment by betty — 14. oktober 2013 @ 23:25

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment