Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

20. oktober 2013

Årgang 1954

Filed under: Blandet — Tags: , , — Henny Stewart @ 16:24

20. oktober
Årgang -54 er også dette ur. Jeg har vel anskaffet mig det for at få et ydre billede på, hvordan maskineri fra min årgang ser ud og fungerer. Der er tale om et “Pobeda“, nej undskyld “Победа“, hvilket skulle betyde “Sejr“. Det er fremstillet på urfabrik nr. 1 i Moskva. Denne model blev åbenbart fabrikeret i meget stort antal og solgt til en pris, så en arbejder havde råd til at anskaffe den. Grunden til, at mine ureventyr nu for tiden er i Rusland er, at det stadig er muligt at købe “vintage” ure til en rimelig, eller i nærheden af rimelig pris. Det er ikke i samme grad tilfældet, når det gælder schweizerure! Om dette Победа kan jeg fortælle, at jeg allerede har haft det med til urmager. Det var nemlig holdt op med at gå, og selvom det stadig viste korrekt tid to gange om dagen, syntes jeg ikke, det var helt tilfredsstillende. Urmageren startede uret igen ganske gratis, men han mente dog, at værket har brug for en gang TLC, og det forstår man såre godt, når man har så mange år på bagen. Sådan et kurophold er imidlertid ikke helt gratis, omend heller ikke helt vildt dyrt, så jeg tænker stadig over det. Det er også helt nyt for mig med disse brugte sager. Jeg skal lære at læse ridser, skrammer og farveforskelle som tegn på tid, der er gået og ikke som fejl og mangler. De udgør en slags historieskrivning, som jeg ganske vist ikke i alle detaljer kan læse, men så kan man jo bruge sin fantasi. Med mine billige kinesiske ure er det jo sådan, at jeg har købt dem nye og de har ikke andre ridser end dem, jeg selv har påført dem.

Ellers går det godt, fru Kammerherreinde. I morgen begynder jeg på den fysiske del af kræftrehabiliteringen. Igen træning under vejledning af fysioterapeuter. Det glæder jeg mig til. Disse fys’er vil nemlig have fokus på problemstillinger omkring ar og generel mobilitet, noget som jeg stadig har brug for. Jeg har indtil nu kun talt med dem i telefon, og de har forsikret mig, at man (alle!) bestemt kan komme til at fungere bedre og få bedre styr på muskler, der har været klippet over. Det er gode toner. Lige noget, jeg kan bruge!

14 Comments »

 1. Hvad er TLC? Hvor er det godt at du fortsætter med rehabiliteringen, pøj pøj med det 🙂

  Comment by Lene — 20. oktober 2013 @ 17:11

 2. Endeli godt nyt! Det må være herligt at få den besked.

  Comment by Rasmine — 20. oktober 2013 @ 17:25

 3. @Lene: TLC står for “Tender, loving care”. Lidt kærlig omsorg, med andre ord. – Og tak!

  @Rasmine: Det er det nemlig!

  Comment by Henny Stewart — 20. oktober 2013 @ 17:54

 4. Jubii til kræftrehabiliteringen. Det glæder mig virkelig på dine vegne, at det er lykkedes at komme med der.

  Comment by Stegemüller — 20. oktober 2013 @ 18:37

 5. Alletiders at du får mere træning, det er gode nyheder.

  Comment by Inge — 20. oktober 2013 @ 19:09

 6. Hvor er det dejligt, at du nu begynder på den fysiske del af kræftrehabiliteringen under vejledning af fysioterapeuter! Både ure og mennesker får jo nogle ridser i ‘lakken’ med tiden.

  Comment by Madame — 20. oktober 2013 @ 19:41

 7. Lyder godt, det med træningen, når det er det, du ønsker. Måske Победа ville have godt af at komme med, selvom det ikke er et (k)urophold.

  Comment by Eric — 20. oktober 2013 @ 20:02

 8. @Stegemüller: Ja, det siger jeg også jubii til!

  @Inge: Ja, det er det.

  @Gitte: Ja, det gør man jo. Får nogle ridser i lakken. Godt at noget af det kan fikses.

  @Eric: Jeg tror ikke, Победа kan holde til særlig mange bevægelser i øjeblikket, men det kan jeg godt.

  Comment by Henny Stewart — 20. oktober 2013 @ 20:08

 9. Godt at høre at det går fremad – og sådan en omgang fysisk træning kan da kun være af det gode. God fornøjelse i fys’ernes selskab 😉

  Comment by Bente — 20. oktober 2013 @ 20:50

 10. @Bente: Ja, det vil jeg også mene.

  Comment by Henny Stewart — 20. oktober 2013 @ 21:54

 11. Det var sandelig også på tide, at der kom lidt bedre nyheder, end vi ellers har hørt om her på bloggen!
  Tidens tand kan i visse tilfælde øge skønheden. Ikke altid, men ofte 😉

  Comment by Ellen — 20. oktober 2013 @ 22:19

 12. @Ellen: Ja, det kan man da sige.

  Comment by Henny Stewart — 21. oktober 2013 @ 9:22

 13. Du og alle andre Javaplagede inviteres indenfor på min blog i morgen.

  Comment by Rimkogeren — 22. oktober 2013 @ 17:14

 14. @Rimkogeren: Nu er jeg ikke specielt ramt, jeg kan godt lide en kop Java, men derfor kan jeg da sagtens kigge ind på din blog i morgen.

  Comment by Henny Stewart — 22. oktober 2013 @ 21:48

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment