Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

8. november 2013

Praktikant?

Filed under: Blandet — Tags: , , — Henny Stewart @ 16:46

November rose
Ja, vi har stadig en blomstrende rose i haven. Det er den jeg “beskar” under podningen, så det vi har, nærmest er en slags hyben. Men den er godt nok ihærdig.

Og nu til noget helt andet: Da jeg i oktober måned skulle mærke efter, om det nu ville være OK for mig at komme ud på arbejdsmarkedet igen, kunne jeg mærke, at det var det ikke. Jeg følte/føler mig ikke i god nok fysisk og psykisk form til at påtage mig et job. Derfor søgte jeg om at få mine sygedagpenge forlænget, idet jeg ellers ville være uden indtægter. Jeg havde fået fortalt fra pålidelige kilder, at det er ret svært at få en sådan forlængelse. Der er nogle helt bestemte betingelser, der skal være opfyldt. Det, at man fortsat er syg, er fx ikke tilstrækkeligt, forstå det hvem der kan.

Jeg havde altså ikke gjort mig de helt store forhåbninger, men i dag fik jeg så besked om, at man har besluttet at forlænge sygedagpengene. Man mener, at jeg kan komme i praktik og derefter revalideres, og man vil tilstræbe, at de to ting kommer til at foregå på den samme virksomhed. Der er sendt en henvisning til praktik. Der er ikke dato på noget, og jeg ved ikke, hvor hurtigt sådan noget kan sættes i værk. Jeg har et møde med min sagsbehandler mandag morgen, og måske ved hun noget mere.

Men jeg er i hvert fald glad for dette svar fra kommunen. Nu må vi se, hvad det er for en praktik, og hvornår jeg kan starte der. Jeg er helt spændt!
8. november

9 Comments »

 1. Hvor godt Henny. …..glæder mig til at følge:-D

  Comment by Lissi — 8. november 2013 @ 17:26

 2. Tillykke, Henny – hvor er det dejligt for dig, at du får forlænget sygedagpengene. En revalidering lyder som en god idé, og at du kommer i praktik.

  Comment by Madame — 8. november 2013 @ 17:55

 3. Det er jo rigtig gode nyheder. 🙂

  Comment by Inge — 8. november 2013 @ 17:59

 4. Godt at der er noget, systemet vælger at gøre rigtig første gang. Pøj pøj med praktikken 🙂

  Comment by Lene — 8. november 2013 @ 18:09

 5. Hvis ikke det er nok at være syg for at få sig en sygemelding, så kan jeg ikke rigtig finde ud af noget mere …
  Hvor er det godt, at du nu har fået en forlængelse – jeg er helt lettet på dine vegne, for jeg har tænkt meget på, hvor forkert det er, at du skulle tvinges ud i noget, du slet ikke ville kunne klare.

  Comment by Ellen — 8. november 2013 @ 18:18

 6. Det lyder godt! Det bli’r spændende at se, hva’ det bli’r for en praktik, man kan tilbyde dig. Har du selv noget at skulle ha’ sagt i den sag?

  Comment by Naja — 9. november 2013 @ 12:44

 7. @Lissi: Ja, jeg glæder mig også. Det vil jo nok i nogen grad blive afrapporteret her, hvordan det kommer til at gå.

  @Gitte: Ja, det er noget af en lettelse, det med pengene. Også, at jeg kan begynde lidt langsomt på det der “arbejde”-halløj. 😉

  @Inge: Ja, det er det sandelig! 🙂

  @Lene: Det var noget i den retning, jeg tænkte, da jeg læste brevet.

  @Ellen: For at man kan få sygedagpenge, skal der være progression i tilstanden. Ellers må man søge kontanthjælp, som er ca. det samme beløb, men man kan ikke få det, med mindre man har opbrugt alle andre ressourcer, som fx. opsparing, ægtefælles indtægt, formue (hus fx)

  @Naja: Jeg gætter på, at det ikke er den store indflydelse, men det vil vise sig. Hvis de mener noget med, at det skal ende i en revalidering, så skal det vel være noget, der i en eller anden grad passer til de kvalifikationer, man formodes at besidde.

  Comment by Henny Stewart — 9. november 2013 @ 18:55

 8. Fedt at du har fået dine sygedagpenge forlænget. Jeg ønsker dig alt muligt held og lykke med din sagsbehandler mandag morgen!

  Comment by Stegemüller — 10. november 2013 @ 0:01

 9. @Stegemüller: Jo, hende er jeg såmænd meget heldig med, men hun kan jo ikke trylle. Nu får vi se, hvad der sker.

  Comment by Henny Stewart — 10. november 2013 @ 0:49

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment