Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

10. december 2013

Julefantast

Filed under: Blandet — Tags: , , — Henny Stewart @ 22:11

Tilståelse: Jeg går nogle gange ind på Youtube og ser nogle underlødige, engelske tv-serier, som jeg ikke kan se via min underlødige tv-pakke. Den har nemlig flest underlødige, amerikanske serier. Nåmenaltså, i dag var der en rigtig god replik. Det var en person, der blev spurgt, hvad han syntes om en julegave, den anden havde købt. Svaret lød: “Well, why don’t you get him some brussel sprouts, or something?” Den nupper jeg lige. Hvis der er nogen, der skal have julegaveråd af mig, så anbefaler jeg dem at købe nogle rosenkål. En god og nyttig gave. Minder mig om, at jeg elsker rosenkål, men sidst jeg købte nogle, måtte jeg smide dem ud. Jeg nåede simpelthen ikke at få dem spist. Den slags sker lidt for ofte, nu hvor jeg har mistet den sidste rest af motivation til at lave varm mad. Uha, jeg er bange for, at Selina Juel skal komme efter mig.
10. december

7 Comments »

 1. Jeg ved, at der er mange, der ikke kan udstå dem, men jeg elsker altså også rosenkål, og da jeg kun er én og generelt ikke gider lave varm mad – hvorfor bruge mindst en halv time på at fremstille noget, der sættes til livs på højst et kvarter? – når jeg også ofte heller ikke at få hele pakken spist, selv om man sagtens kan spise dem rå.

  Og så fandt jeg lige ud af, hvem Selina Juul er. Nåja, hun eller andre med clout kunne jo bruge noget energi på at gøre det muligt at købe mindre mængder uden at skulle rejse efter en gammeldags butikker.

  Comment by Rasmine — 10. december 2013 @ 22:43

 2. @Rasmine: Det med at gøre det muligt at købe mindre pakker og at lade være med at give kvantumsrabat er faktisk noget, de arbejder med i “Stop spild af mad”. Det er jo også dybt idiotisk: “Køb tre agurker til kun lidt mere end to agurkers pris og end med at smide halvanden ud, fordi du faktisk ikke er den store agurkespiser, når det kommer til stykket”. Jo, rosenkål er gode. Rå, arhh det ved jeg ikke rigtig. Men smørdampede, kogte, og hvis der er rester, stegte sammen med brasekartofler, er det en suveræn spise.

  Comment by Henny Stewart — 10. december 2013 @ 22:49

 3. God gaveide 😉
  Det værste ved kogte rosenkål er, at de efterlader sådan en forfærdelig lugt af prut i køkkenet eller hele huset. Men jeg er enig med dig i dine forslag. Det smager godt. Jeg bruger dem rå ved at snitte dem fint og overhælde med kogende vand 1 minut, og så blande dem med hvad man nu har.
  Jeg er stor tilhænger af Stop spild af Mad. Jeg køber ofte de varer, der er sat ned i pris, fordi der kun er et par dage tilbage. De fleste madvarer kan holde sig meget længere. Dog ikke leverpostej og hakket kød.
  I Rema 1000 kan man købe grønsager efter vægt. Men det hjælper selvfølgelig ikke, hvis man har langt til Rema.

  Comment by betty — 10. december 2013 @ 23:44

 4. @Betty: Jeg et godt klar over, at mange varer er fine længe efter sidste salgsdag, og jeg bruger med glæde Remas initiativ. Men da jeg sjældent har nogen appetit, lider en del af mine middagsplaner en krank skæbne, og med dem de ingredienser, jeg måtte have købt, desværre. Kattene aftager gerne alle former for fisk og kød, men ikke rosenkål eller andet vegetabilsk materiale.

  Comment by Henny Stewart — 11. december 2013 @ 3:44

 5. Hihi.. Selv om jeg kan lide rosenkål, vil jeg godt nok ikke ha dem i julegave.. 🙂

  Comment by Inge — 11. december 2013 @ 7:28

 6. Jeg holder meget af rosenkål, men ville nok kigge noget, hvis de lå under juletræet!
  Er det bekymringer, der har fået dig til at miste appetitten, eller er det stadig selve sygdommen, der spøger?

  Comment by Ellen — 11. december 2013 @ 15:30

 7. @Inge: Nej? Er du helt sikker? Man kunne først trække dem på snor og dermed have en unik og smuk halskæde i et par uger mindst, og derefter kan man alt efter temperament anvende dem i salat eller kogte eller stegte retter. Suveræn julegave, skulle jeg mene. Men OK, jeg plejer faktisk ikke få julegaver, men hvis nogen mod sædvane skulle få den idé at betænke mig, så kunne de måske også tænke lidt længere end til rosenkål. Jeg tror mest, jeg mener det er en god julegaveidé til andre mennesker!

  @Ellen: Bekymringer bør det ikke være. Sådanne kunne få mig til at æde som et svin før i tiden. Nej, det er simpelt hen det, at når jeg har lavet maden, så har jeg faktisk allerede fået min portion, bare ved at smage den til. Det er træls, at man ikke kan spise mere end 1 dl af noget ad gangen. Det bliver ikke til mange gange bøf bernaise eller andre typiske tallerkenretter på den måde.

  Comment by Henny Stewart — 11. december 2013 @ 15:33

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment