Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

11. marts 2014

Fra græsenke til praktikant

Filed under: Blandet — Henny Stewart @ 9:39

11. marts 2014
Sidst i januar skete der mig noget forunderligt: Lige pludselig blev jeg græsenke. Jeg havde mindre end 24 timer til at forberede mig på det, og det gik ikke ret godt. Det passede mig virkelig dårligt at få den beslutning trukket ned over ørerne, men der var ikke noget at gøre. Iflg. planen skulle det vare ca. 5 uger.

Det kom det også til, men mens det stod på, var jeg lidt usikker på, om planen ville blive fulgt. Påvirket af det hastværk, der havde sat det hele i gang, tænkte jeg somme tider på, om det var nu, jeg skulle til at være single, af den ene eller den anden grund. Det ville/vil jeg så nødigt, og jeg havde det derfor ikke ret godt i de 5 uger. Sådan 5 uger under en sky kan lære én mange ting om én selv, og sådan var det også i dette tilfælde. Jeg lærte, at hvis/når jeg bliver alene, skal jeg ikke bo, som jeg gør nu. Det er for uoverkommeligt og dermed angstprovokerende. Jeg lærte (men vidste det nok godt i forvejen), at jeg er virkelig dårlig til at acceptere det, når andres beslutninger kommer til at påvirke mit liv i høj grad.

På det lavpraktiske plan lærte jeg at køre i bybus. Jeg fik et rejsekort, for jeg lærte, at jeg på den måde sparer mindst 7 kroner på en hver tur inden for bygrænsen, og jeg slipper for at gå rundt med kontanter. Det sidste har jeg kun undtagelsesvist gjort i flere år nu.

På det mellempraktiske plan, var det virkelig på tide, at der skulle findes en praktikplads til mig. På mødet med sagsbehandler og jobkonsulent tog jeg têten, og spurgte, om det nødvendigvis skulle være en plads, de havde fundet til mig. Det skulle det ikke, og vi snakkede længe og bredt om nogle idéer, som jeg havde. Da det så var på plads, spurgte jeg så, af interesse, hvad de ville have bragt til bordet, hvis jeg ikke selv havde haft nogle idéer. Det var ikke opløftende, så vi enedes om, at jeg skulle gå ud og gøre brug af mit “netværk”. Mit netværk har nogle få, stærke masker, men det er ikke kæmpestort.

Jeg rodede lidt rundt i sagerne, og det endte med, at jeg har en praktikplads fra første april. Jeg har den foreløbig i 13 uger, og så skal der evalueres på sagerne, for den vil kunne forlænges. Derimod skal jeg ikke forvente, at den vil kunne føre til ansættelse, for de mangler ikke folk. Min praktik vil altså kunne føre til, at jeg går fra at være sygemeldt til at være ledig, hvis jeg ellers kan stå distancen. Ellers kan sådan en praktik jo også blive meget kort. Men jeg håber det bedste.

14 Comments »

 1. Tillykke.

  Det lyder da rigtig godt, at du selv har fundet en praktikplads; det har jeg jo også, og jeg tror, at det er vejen frem at man selv tager teten, for man skal ikke forvente noget fra jobcenteret.

  Jeg undrer mig over, at du har fundet et sted med 13 uger, min er kun fire uger. Skyldes det, at du har været sygemeldt?

  Comment by Stegemüller — 11. marts 2014 @ 10:05

 2. Dejligt at høre at det trods alle vanskeligheder stadig kører for dig og held og lykke med praktikken.

  Comment by Anna Marie — 11. marts 2014 @ 10:17

 3. Til lykke! I disse tider hører den slags vist ind under mirakler.

  Jeg undrer mig nu lidt over, at du så nødigt ville være single, når du samtidig skriver, at du er virkelig dårlig til at acceptere det, når andres beslutninger kommer til at påvirke dit liv i høj grad. Men det er måske noget med en gradsforskel …

  Comment by Rasmine — 11. marts 2014 @ 11:45

 4. Tillykke med praktikpladsen.. 🙂

  Comment by Inge — 11. marts 2014 @ 11:56

 5. @Stegemüller: Ja, jeg tror, det er fordi jeg er sygemeldt. Det er jo en praktik med et noget andet sigte, end den du har.

  @Anna Marie: Tak skal du have!

  @Rasmine: Miraklet består nok mest i netværket i dette tilfælde.

  Jep. Men det er nok et af ægteskabets indbyggede modsætningsforhold.

  @Inge: Tak skal du have!

  Comment by Henny Stewart — 11. marts 2014 @ 12:35

 6. Tillykke med praktikpladsen – spændende at se, om den kan føre noget mere permanent med sig, og hvordan du klarer det at skulle arbejde igen. Det er vel også en anelse spændende?
  Mon ikke din græsenketilstand er overstået nu? Det er måske meget sundt at være alene i et stykke tid, selv om jeg må indrømme, at fem uger er længe.

  Comment by Ellen — 11. marts 2014 @ 18:58

 7. @Ellen: Tak skal du have. Ja, det er spændende, hvordan det kommer til at gå. Jo, græsenkestanden er overstået. Jeg er enig i, at det kan være sundt at være alene, men det er nu også et spørgsmål om de omstændigheder, under hvilke det skal foregå, hvor sundt det ender med at være.

  Comment by Henny Stewart — 11. marts 2014 @ 19:23

 8. Det lyder som om, du har været i barske omstændigheder. Måske giver det grobund for en ny begyndelse? Tillykke med din praktikplads. Godt initiativ af dig.

  Comment by betty — 11. marts 2014 @ 20:04

 9. @Betty: Jeg tror egentlig ikke, at der er mere end en begyndelse. Det er mere det med, hvordan man fortsætter, der skal arbejdes med. Tak!

  Comment by Henny Stewart — 11. marts 2014 @ 20:11

 10. Whatever – hvis du er glad, er det godt.

  Comment by Eric — 11. marts 2014 @ 21:47

 11. @Eric: Hmn ja, det er jo godt at være glad. 🙂

  Comment by Henny Stewart — 11. marts 2014 @ 21:53

 12. Jeg er glad for at læse herover, at græsenkestanden er overstået. Og tillykke, Henny – hvor er det dejligt, at du fået en praktikplads!

  Comment by Madame — 12. marts 2014 @ 8:35

 13. @Gitte: Tak skal du have! Det græsenkehalløj er ikke noget for mig, men jeg håber meget at praktikpladsen vil være det! 🙂

  Comment by Henny Stewart — 12. marts 2014 @ 14:30

 14. Godt, at din græsenkestand nu er overstået, det er aldrig sjovt og især ikke, når man ikke selv har været med til at tage beslutningen. At den så også førte noget positivt med sig, det er jo bare godt.
  Tillykke med praktikpladsen, det er dejlig læsning. Jeg håber, at den måske kan føre dig til noget blivende. Held og lykke.

  Comment by Annette (Holland) — 16. marts 2014 @ 15:52

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment