Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

30. maj 2014

Maskinstormer

Filed under: Blandet — Tags: , — Henny Stewart @ 14:41

I årevis har jeg rendt rundt med et minikamera i tasken eller i lommen, så jeg kunne tage billeder med sekunders varsel. Mit lommekamera er 7-8 år gammelt, Casio Exilim-et-eller-andet. Nu er det begyndt at udvise tegn på begyndende demens, dvs. jeg skal oplyse dato og klokkeslet, hver gang, jeg tænder det. Inden jeg er færdig med det, er den sjove/interessante situation, jeg ønskede at forevige, et helt andet sted.

Nu er det jo så ikke sådan, at jeg mangler kameraer, kan man sige, idet der er indbygget kamera i næsten al elektronik, man anskaffer sig. Selv min gamle telefon, den jeg bruger til at snakke i, har et kamera, omend billederne er i meget lav opløsning. Min “smartphone”, den jeg bruger til at gå på nettet med, hvis jeg ikke har en god bog eller min Samsung Tablet (hvor der i øvrigt er et ret dårligt kamera i), har et endog meget godt kamera med en øjensynligt meget god linse. Jeg har den som regel med, så hvorfor ikke bare bruge den? Jo, altså, den er slukket det meste af tiden, for den bruger batteri på samme måde, som jeg før i tiden kunne æde islagkage (jeg kom ærligt til mine 118 kg, der i en fjern fortid). Den tager 7 lange og 7 brede med at blive tændt, så der vil fuglen jo være fløjet, længe før jeg er klar. Det kamera er altså dømt ude.
Rodo, taget med DSLR
Så har jeg også mit DSLR, som jeg har behandlet med megen reverens, fordi det jo ikke just har været billigt. Faktisk har jeg ikke brugt det ret meget, fordi jeg var bange for at få det istykret (jo, det er et ord, selvom det måske nok ikke står i din ordbog). Den megen ærefrygt er nu ved at være brugt op, for det er da tosset at have sådan et kamera, og så aldrig bruge det. Så en gang i mellem slynger jeg det i min Fjellräv, hvor det – uden tilbehør – fylder næsten det hele. Men dette kamera er alligevel så stort og tungt at slæbe rundt på, at det ikke bliver mit snapshot-kamera.

Onsdag eftermiddag gik jeg så online og købte et Fujifilm lommekamera til ca. 1700 kr. Jeg har hørt gode ting om Fujifilms produkter generelt, men måske ikke om dette specielt. Nu håber jeg bare ikke, det er for stort og for fint til at have fast bosted i et hjørne af min Fjellräv. Husbond synes, at jeg skulle have købt et Fujifilm systemkamera, når jeg nu var ved det. Men det synes jeg nu ikke, min nuværende indtægt, hans indtægt eller mine evner ud i fotograferingens ædle kunst kan retfærdiggøre.
Bi, taget med DSLR
Fujifilm på bud fra Wupti blev det så. Så skulle man vel synes, at det kunne være nok, men næh. I går, i Aldi, så jeg et lille “Maginon Splash” til 399,- og lod mig friste over evne. Lad mig indlede med at sige, at man kan tage udmærkede billeder med det, især udendørs. Indendørs blitzfotografering med dette kamera vil jeg helt fraråde. En anden negativ ting er, at kameraet bruger AAA batterier, og de skal skiftes meget, meget tit. Hertil kommer, at de vise designere har placeret usb-udtaget og kort-udtaget under batterilåget, som er uhyre vanskeligt at åbne. Ham, jeg bor sammen med, siger, at det er meget let, og at det er mig, der er noget galt med. Men JEG finder altså denne klap noget belastende at arbejde med. Men hvad får man så for små 400 kr. i dagens Danmark? Ikke så lidt, faktisk.

 • Kamera
 • Kamerataske
 • To batterier
 • Et 4GB minimemorykort med adapter
 • En “tab mig” (=håndledsrem. Jeg vil have kameraer til at hænge rundt om halsen)
 • En brugsvejledning på dansk
 • Et usb-kabel
 • En CD med noget billedbehandlingssoftware, som jeg ikke gider installere. Har, hvad der er nødvendigt og mere til af den slags

Bliver det så “Maginon Splash”, der kommer til at bo i min Fjellräv? Det tror jeg næppe. Dertil er det for træls at arbejde med. Da kameraet også ligner et stykke legetøj, kunne man måske give det til et barn, der er stort nok til ikke at æde batterierne? Nej, det synes jeg ikke. Hvis store børn udviser interesse for fotografering, bør man give dem ordentligt kram at arbejde med. Det kunne jo være, at de havde talent!

Mit råd ang. Maginon Splash skal derfor være: Hvis du absolut skal bruge et kamera her og nu, og hvis du kun har 400 til rådighed til det, go ahead. Ellers tror jeg nok, de fleste vil være i stand til at undvære det. Det er nok heller ikke noget tilfælde, at de to illustrationer i dette indlæg er taget med “det store skrummel” til Canon spejlrefleks.

Ud over ovenstående har jeg investeret i 3 par nye briller: et par generelle “til det hele” briller. De er lilla. Man kan godt komme til at trænge til lidt kulør på tilværelsen. Så et par sorte og blå skærmbriller, der har lånt ikke så lidt i deres design fra Rayban’s “Wayfarer”. Endelig har jeg købt et par dejlige, store ordentligt mørke solbriller, der også har læsefelt og glidende overgang og hele molesjavsen. Jeg gik til Louis Nielsen, så det blev ikke nogen stor udskrivning. Interessant nok, har jeg ikke længere brug for meget stærke briller. Enten er jeg ved at gå i barndom, eller også kan jeg snart stille op til OL i et eller andet.
No pictures? it didn't happen
Men nu tror jeg nu også, at min retail therapy skal stoppe for denne gang!

Forresten er dette indlæg aldeles usponsoreret. Hvis det var, ville jeg ikke have noget imod at fortælle det!

9 Comments »

 1. Man får jo, hvad man betaler for, og således også i dette tilfælde. Det værste ved Maginon Splash er nok batteriforbruget, som du er inde på, men AAA-batterier kan vist købes som genopladelige, kan de ikke? Så skal du også have lader, og så er vi vel lige vidt?
  Jeg er også ret imponeret over det gode kamera i min Samsung smartfon, men det har trods alt sine begrænsninger.
  Jeg sværger også til systemkameraer, men det ved du vist godt – desværre koster de ganske rigtigt lidt mere end 1700 kroner …

  Comment by Ellen — 30. maj 2014 @ 15:09

 2. @Ellen: Smartphonen bruger batteri som bare det. Hvis den er i brug, kommer den til at skulle lades 2 gange om dagen. Kameraet i den er godt, men man kan ikke rigtig få fat, når man skal fotografere, den er stor og meget tynd (Det er en Motorazr Maxx), derfor bliver billederne fra den ofte rystede. Jeg vil ikke udelukke, at kameraer i andre smartphones kunne være kandidater til at være det, der altid er med og bruges spontant. Ja, de systemkameraer er ikke just gratis, må man sige.

  Comment by Henny Stewart — 30. maj 2014 @ 15:20

 3. Nu er det jo altid rart med undskyldninger for at anskaffe sig nyt og tidssvarende udstyr, som man ikke går på kompromis med. Ellers var du jo nok bare gået hen til den lokale kamerapusher og bedt ham skifte det lille batteri (ikke det du oplader) i Casio-kameraet, som giver strøm til kameraets hukommelse (dato og den slags). Ja, sådan tror jeg da, det forholder sig, men man ved jo aldrig.

  Comment by Eric — 30. maj 2014 @ 16:36

 4. @Eric: Det er nemlig altid rart. Denne gang tror jeg dog, at undskyldningen er valid, for det lille Casio har altid skullet have datoen sat, hver gang man havde haft batteriet taget ud. Det kunne jeg leve med, men at det skal være hver gang, det har været slukket, det er uacceptabelt. Men det kan da godt være, at jeg går forbi den lokale kamerapusher med det alligevel, for hvis det er noget andet, der nemt kan fixes, vil jeg da godt have det gjort. Det har nemlig været et godt lille kamera i alle de år, og jeg har været glad for det.

  @Stegemüller: Tak! Selv med mine non-standard øjne er det en fordel med et kamera, hvor man gennem en søger kan se motivet, og hvor man endvidere kan være sikker på, at det man ser i søgeren, er det der kommer på billedet. Men altså, det er jo ikke til at slæbe rundt med hver dag. Plus det, at det garanteret ville blive smadret ret hurtigt. Mit DSLR har et hus, der er lavet af plastic, så det …

  Comment by Henny Stewart — 30. maj 2014 @ 19:47

 5. Hej Henny

  Velkomme igen!

  Der er da ikke noget så skønt som nyt legetøj på kamerafronten. Jeg kender godt det med ikke at gide at slæbe rundt på spejreflekskameraet, trods det at det tager de ubetinget bedste billeder. Jeg håber, du bliver glad for dit nye kamera fra Fujifilm.

  Comment by Stegemüller — 30. maj 2014 @ 18:05

 6. Mit kamera skal udskiftes, det har været en trofast følgesvend. Og som Ellen så holder jeg af Lumix 🙂

  Comment by Lene — 30. maj 2014 @ 22:59

 7. @Lene: Jeg hører også kun gode ting om det. Det må jo være noget, der skal være tilpasset hver enkelts preferencer og pengepung! 🙂

  Comment by Henny Stewart — 31. maj 2014 @ 11:16

 8. Det er nogle flotte briller du har købt. Jeg har både et lille Canon lomekamera og et bedre Canon EOS 100 D – det er dejligt at have begge dele.

  Comment by Madame — 1. juni 2014 @ 8:16

 9. @Gitte: Det er nemlig lige hvad det er, dejligt at have et større eller mindre kamera i lommen eller tasken. Nu har jeg jo bestilt et rødt Fujifilm. Har jeg så afskåret mig fra muligheden for at få et lilla Canon Ixus? Nej, det ender nok med, at jeg bestiller et af dem også…

  Comment by Henny Stewart — 1. juni 2014 @ 18:43

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment