Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

17. juli 2014

At rydde op i en bogreol

Filed under: Blandet — Tags: , — Henny Stewart @ 10:31

BøgerDet har vi alle sammen prøvet, og det kan vel ikke være så svært. Af ovenstående kan man udlæse, hvad jeg har lært om bøger, bogreoler, skidt og fniller i små 60 år.

 • Der kommer ikke skidt under bøger. Derfor er det en fordel, at bøgerne står helt ud til kanten, så støvet kan lægge sig, hvor det ikke ses.
 • Desuden skal bøgerne pakkes i højden også, stadig med ryggen ud ad og fuldt tilgængelige. Dette er for at undgå fniller.
 • Fniller er sådanne ting, som mennesker kan finde på at anbringe foran eller bagved eller ovenpå bøgerne, bare fordi der er plads. Fnilleret kan f.eks. være en nissemand, lavet af naboens barn, da hun gik i vuggestue. Hun er nu selv godt på vej til at blive bedstemor. Det kunne også være små medicinglas med mærkelige skruer og bolte i. Små Budha og kattefigurer. Jeg fandt endda en halv geode med ametyster i. Alt sammem FNILLER. Jeg VIL ikke HAVE MERE FNILLER PÅ MINE BOGREOLER. Bøger, CDer og DVDer, disse ting skal bo i reolen, ikke andre.

Jeg er forresten kommet over min kæmpesamling af kasettebånd og videobånd. Jeg stemmer for, at de skal smides ud, for vi har ikke noget at spille dem på. Teknologien er jo raset videre. En anden en, der også bor her, vil ikke være med til at vi smider dem ud, fordi de præsenterer en værdi. Ja, der er blevet kastet ufattelige mængder af kontanter efter dem i sin tid, men i dag vil jeg mene, at de nærmest besidder en negativ værdi. Man er nødt til at have dem i en kasse. Kasser står og fylder op. Jeg vil have dem smidt ud!

Det vil stå bedst til fru Vittrups nyvaskede gardiner.

8 Comments »

 1. Det er vist ikke kun bogreolen, du er ved at rydde op i 🙂
  UD med kassette- og videobånd – du har ret i, at de ikke er en krone værd. Jeg syntes også det var lidt svært at smide alle vores videofilm ud (kassetterne er væk for mange år siden – det var ikke svært), men ud kom de til sidst. Vi har jo intet at bruge dem til.
  Det er i øvrigt svært at rydde op i sine bøger. Mit kriterium var: Vil jeg få lyst til at læse denne bog igen? Hvis svaret var nej, røg den ud.

  Comment by Ellen — 17. juli 2014 @ 11:50

 2. @Ellen: Vi er kommet til en slags kompromis, hvor jeg i hvert fald ikke vil være nødt til at gå uden om båndene hver dag. Bøgerne er det nemmere med. Jeg har længe haft et godt øje til faglitteratur fra 70’erne. Ganske vist repræsenterer disse ting også en værdi, for det første har flere af dem været sindssygt dyre at købe, for det andet har de været en del af min uddannelse, men nu er det på tide “to get rid”. Jeg skal have plads til alle mine bøger, og jeg vil ikke købe flere bogreoler. Vi skal skære ned på vores gods, ikke forøge det. Og nej, det er ikke kun de ovennævnte kategorier, der ryddes op og ud i, men når der er så sat til med rod alle vegne, er man nødt til bare at begynde i et hjørne og så tage det derfra.

  Comment by Henny Stewart — 17. juli 2014 @ 12:03

 3. Det kan godt være, at der ikke samler sig støv UNDER bøgerne – men da jeg tømte mine reoler under flytningen havde det tomme stykke bag bøgerne antaget en mistænkelig grålig farve! Det kan man eventuelt udbedre ved at have bøger stående i dobbelt dybde – den metode har jeg afprøvet i akut mangel af plads. For al fniller skal bestemt udryddes til fordel for mere nyttige ting – såsom bøger!

  Comment by Nille — 17. juli 2014 @ 12:04

 4. @Nille: Nu er jeg så dobbeltmoralsk, at jeg godt ville kunne leve med en smule usynligt skidt bagved bøgerne. Men jeg tror, at sådan som jeg har pakket foretagendet denne gang, får støvet ikke mange chancer. Men jeg kender godt det der med noget gråt, pelsagtigt noget, der kan bygge sig op. Og det er mindst lige så uønsket som fniller.

  Comment by Henny Stewart — 17. juli 2014 @ 14:45

 5. Ud med kassettebåndene, ud med videofilmene. De repræsenterer ingen værdi længere – og det er længe siden, de gjorde det. I bogreoler skal der kun være bøger og intet andet heller ikke “fniller”, der bare er til at samle støv m.v.

  Jeg ønsker dig god vind med oprydningen, og tænker på, om jeg ikke også selv skulle se at komme i gang, jeg har bøger overalt, og mange af dem er jeg fuldstændig overbevist om, at jeg aldrig vil komme til at læse igen.

  Comment by Stegemüller — 17. juli 2014 @ 19:20

 6. @Stegemüller: De skal nok komme ud, før eller siden. I hvert fald kommer de ikke i reolen, de bånd. Men det er et generelt problem her i huset, at vi har for mange ting. Man kan drukne i “clutter”. Folk, der går ind for Feng Shuei, ville besvime, hvis de så det her sted.

  Comment by Henny Stewart — 17. juli 2014 @ 19:41

 7. Ud med skidtet! Efter at have puget skrammel i mange år, blot fordi der var plads, går det også her den anden vej. Langsomt, men systematisk, og det gælder ALT – ikke kun bøger, bånd og deslige. Men hvor er der meget!

  Comment by Eric — 17. juli 2014 @ 20:27

 8. @Eric: Ja, når man har levet længe nok, bliver man nødt til at skille sig af med nogle af sine ting. Ellers drukner man i braset. Jeg går fuldstændig ind for at kassere både audio- og videobånd, og sådan bliver det også, når manden har indset, at det tog har forladt perronen for længe siden

  Comment by Henny Stewart — 17. juli 2014 @ 22:48

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment