Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

23. juli 2014

Nem at have med at gøre

Filed under: Blandet — Tags: , , — Henny Stewart @ 22:54

Det er jeg vist ikke. Efterhånden som den planlagte forbedring af korpusset skrider frem, skal der ske noget her i domicilet. Det har længe lignet noget, der var løgn, og nu har jeg i mange dage knoklet med at rydde op og rydde ud, for ikke at tale om at muge ud. Uden at det kan ses endnu, men på et tidspunkt må der for hulen da komme bund i skidtet.

Som det før er antydet i disse spalter, er vi ikke altid 100% enige om, hvad der har herlighedsværdi og hvad der ikke har her i huset. Efter endnu en diskussion om dette, fik jeg at vide, at jeg var noget nemmere at have med at gøre, da jeg sov 23 timer i døgnet. Tough shit, sagde jeg bare, og så drog jeg ellers til staden for at købe hyldepapir. Jo, jo, det fås skam stadig. Hos Søstrene Grene. Det hedder bare bogomslag nu. Da jeg var barn, pakkede vi skolebøgerne ind i hyldepapir, så det går lige o-p op.
Rutebilstationen
Uden for Rutebilstationen er der et stort egetræ. Det er dejligt at sidde i skyggen under det, mens man venter på bussen. Samtidig kan man kigge over på Hjørrings nyeste betonklodser. Der er sikkert en udmærket udsigt fra disse lejligheder, især fra de øverste. Problemet er bare, at vi andre er nødt til at kigge på dem. Altså, jeg er ikke mindre begejstret for modernismen end andre gennemsnitseuropæere, men det kan også overdrives. Ingen af de førende modernister havde kedsomhed og ensformighed som en obligatorisk del af konceptet, lige så lidt som de var fortalere for at bygge noget, der overhovedet ikke passer til det andet, man har i en by. Men det er hvad vi har fået her. Lige midt i byen.

Det noget trætte busanlæg i forgrunden vil snart genopstå på den anden side af Parallelvej i en ny og forbedret skikkelse. Dog vil det næppe være muligt at flytte egetræet med. Her, på den gamle rutebilstations busterminals grund skal der opføres et kultur-teater-musik-oplevelseshus, af onde tunger allerede døbt “Boeltsminde” efter den nuværende borgmester. Nå, det er vist ikke kun den slunkne kommunekasse, der skal betale for herlighederne. Storkapitalen har vist også doneret noget. Så kom ikke og sig, at der aldrig sker noget i Hjørring!
Eg
I mellemtiden er vi stadig nogen, der bor så oldnordisk, at vi er nødt til at bruge hyldepapir. Fred være med det!

6 Comments »

 1. Så forsvandt min kommentar lige, jeg prøver igen 🙂
  Hyldepapir eller bogomslag har jeg også haft brug for til en gammel kommode. Der er nu noget særligt over det 😉
  Og ikke alt nyt pynter i landskabet.

  Comment by Lene — 24. juli 2014 @ 5:50

 2. @Lene: Godt at du lykkedes med at få en kommentar igennem. Jeg får sommetider op til 1000 spamkommentarer om dagen, og derfor har jeg gjort AKISMET mere bidsk i indstillingerne, men det skulle jo helst ikke gå ud over gode blogvenner som dig. Ang. hyldepapiret, så skal jeg bruge det i mine køkkenskabe, og jeg ville langt hellere have haft noget hyggeligt melamin. 😉 Men for nu hedder det altså hyldepapir!

  Comment by Henny Stewart — 24. juli 2014 @ 8:18

 3. Det kan da kun være tegn på fremgang, at du nu har energien til at muge ud.
  Kønne er de ikke, betonklodserne. Jeg synes, at langt de fleste byer kun er seværdige i den gamle bydel, hvis de da har sådan en. Så snart man kommer udenfor, er arkitekturen overvejende båret af én ting, og det er så lave omkostninger som muligt. Kun i prestigeprojekter går man op i det kunstneriske indtryk.

  Comment by Eric — 24. juli 2014 @ 17:22

 4. @Eric: Jo, det må være et sundhedstegn. Jeg synes bare, det varer lidt længe, inden det kan ses, det der mugen ud. Men det er nok en af de ting, der skal blive meget slem, før det bliver godt. Gode bliver de betonklodser ikke. Men man skulle måske overveje at få en af lejlighederne, bare for at blive fri for at se på dem. Det er sikkert udmærkede boliger.

  Comment by Henny Stewart — 24. juli 2014 @ 18:08

 5. Så er der skred i tingene for dig – hvor er det godt at læse. Den form for energi kan kun være et godt tegn. Vi siger god arbejdslyst herfra … jeg forstår bare ikke helt: Hvis det er så slemt som du siger, må selv små tiltag da kunne ses med det samme?
  Betonbyggeri har aldrig pyntet nogle steder. Vi har verdens næstgrimmeste ikke så langt fra os ved Brøndby Strand, men John boede på øverste etage (14.), da det var helt nyt og inden det blev til Klondyke; det var skønne lejligheder – naturligvis med en vildt flot udsigt.

  Comment by Ellen — 24. juli 2014 @ 21:27

 6. @Ellen: Man skulle tro, at selv små tiltag ville kunne ses hurtigt, men … Det er lidt lige som at trevle et strikketøj op. Man kan ikke genbruge garnet, med mindre man trevler ordentligt op og ruller i bløde nøgler. Her i hytten er det sådan, at hver gang man tager fat i en løs ende, ramler der et skab eller en væg ned. Eller noget i den retning.

  Comment by Henny Stewart — 24. juli 2014 @ 22:34

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment