Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

9. august 2014

Man har skiftet stil!

Filed under: Blandet — Tags: , , — Henny Stewart @ 13:23

Svar på alt
Jeg blev forstyrret her til morgen; midt i et gøremål, der kræver både koncentration, akuratesse og ikke mindst fred. Jeg skulle virkelig have haft lov til at være i fred med det, men det ringede på døren, og manden var anderswo engagiert. Han var i gang med at gendanne et kodeord på en Linuxmaskine, hvis ejer (mig, sagde katten) havde glemt det, og ingen af de 16 kodeord, hun for tiden har lagret i egen hukommelse, duede.

Altså måtte jeg løsrive mig og gå til døren. Det kunne jo være noget vigtigt.

Straks, jeg åbnede, anede jeg, hvad vi var ude i. Ganske vist var det ikke to damer, og ganske vist var der (næsten) ikke spor tilbage af den brune gabardine. Faktisk så det ud, som om man bevidst var gået efter et mere imponerende udtryk, sådan rent koloristisk. Øvelsen var lykkedes, så langt.

Nå, men den ene unge mand præsenterede sig og sin kammerat og fortalte, at de havde en lille brochure angående et website, hvor man kunne finde svar på nogle af livets store spørgsmål.

Da jeg nu ikke, på grund af farvechokket, havde reageret med mit sædvanlige:”Ellers tak. Det har ingen interesse”, kom jeg til at kommentere på dette med livets store spørgsmål. Jeg sagde, at ingen her i huset nærer andet end den allerstørste mistro til nogen eller noget, der hævder at have fundet svarene på livets store spørgsmål. Det mener jeg faktisk, desværre. Det er en videnskabelig tilgang, der har ført mig dertil. Folk, der tror, de har fundet svarene, er ikke en gang begyndt at kunne fatte spørgsmålene. Ja, med mindre de hævder, at svaret på spørgsmålet:”Hvad er meningen med livet”, er “42”. Så ville jeg i det mindste vide, at de var medlemmer af min klan. Men et så kortfattet svar behøver man jo ikke noget website til.

Men FEJL! Hvis man har sagt mere end 5 ord til disse sendebude, er man ude i en diskussion, hvilket er decideret galimatias. Der er jo nogen, man ikke skal diskutere med, for først trækker de dig ned på deres niveau, og så banker de dig i hovedet med erfaring. Det ville jeg så nødig, især i betragtning af, at jeg var i gang med noget vigtigt.

Den unge mand sagde så: Jamen, vi vil jo gerne forandre dit syn på livet. Jeg svarede, at jeg ikke kunne missioneres til noget som helst og LIFE IS UNFAIR! DEAL WITH IT!

Det sidste tror jeg desværre også på. Jeg er også kommet til det synspunkt ad videnskabelig vej. Men jeg gad måske ikke lige blive mindet om det i dag, det er for deprimerende at tænke på, men nu er der jo blevet raget op i det.

Derefter sagde jeg: “Hav en god dag”, hvilket i min bog er en udsøgt fornærmelse, for det må man sq da selv bestemme. Og så fik jeg endelig lukket og låst døren igen, hvilket jeg jo bare kunne have gjort med det samme.

Nå, men jeg jolrer videre. Ingen syltetøj i dag. Man får kun syltetøj hver anden dag. I dag er ikke nogen anden dag. Syltetøj i går og syltetøj i morgen. Men aldrig syltetøj i dag.

Has she lost the plot completely? Antagelig.

13 Comments »

 1. Jeg regner altid med, at det er Jahovas vidner, hvis det ringer på lørdag formiddag, og derfor lukker jeg konsekvent ikke op på det tidspunkt.

  Svarene på livets store spørgsmål vil jeg gerne finde selv – og jeg behøver ikke et website til det.

  Passwords: Prøv “Password Safe” Open Source og kan selv danne de mest avancerede kodeord, så du altid er sikret.

  Jeg håber, I får låst din Linuxmaskine op.

  Comment by Stegemüller — 9. august 2014 @ 13:36

 2. @Stegemüller: Jo, den blev låst op. Jeg har jo en ekspert i den slags boende. Problemet er, at eksperten lavede installationen. Jeg kan kun huske passwords, jeg selv har oprettet. Det kan jeg til gengæld. 7-9-13. Eller 42. 😉

  Comment by Henny Stewart — 9. august 2014 @ 13:46

 3. Ellers et pænt grønt outfit.

  Ang. passwords roder jeg rundt i forskellige, som ikke passer til nogetsomhelst med det resultat, at jeg er udelukket fra mangt og meget.

  Comment by Anna Marie — 9. august 2014 @ 13:55

 4. @Anna Marie: Nu var det måske ikke helt så grønt, det outfit. I virkeligheden var det vist orange, men nogen gange må man jo stille sagen på spidsen for at illustrere en pointe!

  Passwords er noget møg. Dels kan man ikke huske dem, dels kan de, der er ude på den slags, sagtens knække dem. Jeg har bare ikke en bedre løsning på hånden.

  Comment by Henny Stewart — 9. august 2014 @ 15:41

 5. Hihi.. Er du helt sikker på at meningen med livet er 42, jeg mener svaret er 46.. 🙂

  Comment by Inge — 9. august 2014 @ 18:18

 6. Jeg ville straks have spurgt dem om kuren på malaria, om hvordan jeg fordobler min indtægt, hvad jeg skal gøre for at stoppe larmen fra open air-koncerter i Aalborg, og hvordan jeg forhindrer idioter i at stemme min dørklokke.

  Jeg gør flittigt brug af Keypass, for jeg kan heller ikke huske dusinvis af adgangskoder, PIN-koder og hvad ved jeg. Programmet er glimrende og gratis.

  Comment by Eric — 9. august 2014 @ 18:20

 7. @Eric: Det ville sikkert have været effektivt. Jeg hører, at det også virker, hvis man bare siger, at man er ateist. Min mand siger, at han bare skal åbne døren i upåklædt tilstand, så vil de også blive væk. Men jeg må lide af alderdomssvækkelse, for jeg plejer aldrig at sige mere end to ord til dem.

  Jeg ville aldrig stole på programmer til adgangskoder. Hvordan ved jeg, at der ikke er noget hidtil ukendt fusk i sådan et program? Så løber jeg hellere risikoen for at glemme et password. Det dør vi ikke af.

  Comment by Henny Stewart — 9. august 2014 @ 19:25

 8. @Inge: Ifølge Hitchiker’s Guide to the Galaxy, så er det 42. Personligt er jeg ikke sikker på noget som helst. 😉

  Comment by Henny Stewart — 9. august 2014 @ 19:30

 9. Hahaha 😀 (også til Erics kommentar)
  Jeg har endnu ikke haft overskud til at lukke den slags jehova-vidne-personager inden for mine døre, men jeg har hele vejen gennem livet lovet mig selv, at jeg skulle prøve en dag, bare for at se, om ikke JEG skulle kunne være i stand til at gøre DEM vanvittige i form af konsekvent og og stædig modstand. Det kunne Charlottes far – det var jeg ret imponeret over.
  (Og du har også læst The Hitchiker’s guide 😉 )

  Comment by Ellen — 9. august 2014 @ 21:02

 10. @Ellen: Nej, jeg har ikke læst den, blot fået tudet ørerne fulde om den. Der er vist også en film? Men det er da meget skægt at se, hvad Google spytter ud, hvis man skriver: “What is the meaning of life?” 😀

  Jeg tænker, at du nok skulle kunne få sådan et par fyre omvendt på en eftermiddags tid.

  Jeg er i øvrigt kommet i tanker om, at jeg faktisk har haft kontakt med et JH medlem, der knuste samtlige ikke levede op til mine fordomme om dem. Men hun var nu også ekstraordinær, er jeg nødt til at mene.

  Comment by Henny Stewart — 9. august 2014 @ 21:43

 11. Hvis det er en “normal” Linux maskine kan man boote et rescuesystem (fra CD eller USB-stick) og derefter sætte password som man har lyst, men jeg kan gætte at det var det, manden var igang med. Det glæder mig at du bruger Linux – det gør jeg også, og jeg kan simpelthen ikke holde andre systemer ud! 🙂

  Jeg er selvfølgelig også blevet hjemsøgt af Jehovas og andre vidner, jeg hilser altid venligt og takker for at de er bekymrede for mig, men der er noget med mit blik, som gør at de går igen. 🙂

  Comment by Donald — 9. august 2014 @ 23:37

 12. @Donald: Ja, det er ikke så svært at gøre. Faktisk behøver man ikke en gang det. Man kan bare ændre en lille smule i kernel linjen. Man afbryder bootprocessen osv. Mit problem var, at computeren på det stadium troede, at tastaturet var amerikansk, og jeg var i et allerhelvedes sort humør, så jeg gad ikke bøvle med det. Det var en gammel netbook, som jeg alligvel ikke bruger. Men så længe jeg har den, skal den også virke. I virkeligheden er jeg jo Windows menneske, men i den seneste tid er det gået op i hat og briller, evindelige opdateringer, fordi jeg kørte recovery for snart flere måneder siden og uendelige malware attacks, så jeg har nu Linux på min næstnyeste laptop. Jeg har dresseret det til at ligne Windows så meget som muligt, og det eneste problem er faktisk, at skærmen er ved at være lidt træt, og det er jo ikke så godt for en person, der leger med grafik.

  Comment by Henny Stewart — 10. august 2014 @ 12:07

 13. Tak for kæmpe interessant svar!
  Jeg slår som regel MSoft opdateringer fra, lige nu har jeg dog kun en gammel laptop med XP, som jeg har kunnet fryde mig over fungerer fint uden opdateringer, så længe jeg sætter netindstillinger til afvisning af altmuligt, og desuden ikke browser med Explorer på farlige websites.
  Ja – de nye Linux GUI’er kører fint og er nemme for en MS-tilvant bruger. Håber den næstnyeste laptop klarer lidt mere tid med skærmen.

  Comment by Donald — 10. august 2014 @ 16:36

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment