Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

30. oktober 2014

En afkortet pakke

Filed under: Min kræftsygdom — Tags: , , , , , , , — Henny Stewart @ 16:22

Så var det atter blevet tid til et kontrolbesøg hos lægerne i Aalborg. Det forløb aldeles uden blodsudgydelse, også denne gang. Men jeg blev fortalt, at den operation, jeg fik, tidligere indgik i et pakkeforløb på 5 år med to årlige kontroller. Disse pakkeforløb er over hele landet blevet kortet ned til to år p. gr. af en politisk beslutning. Det er godt to år siden, jeg blev opereret, så det skulle vise sig at være sidste gang!

Nu er det ingen hemmelighed, at jeg ikke har været begejstret for mine check-ups hele vejen igennem. Dels, at man blev udsat for en læge, der ikke kunne skrive det i journalen, vi havde talt om og efterfølgende ikke ville indrømme sin fejl. Dels det, at jeg bad om at blive fri for at møde ham igen, og så alligevel kommer til at møde ham ville vel være nok til, at jeg ikke kan beskrive disse kontroller som en succesoplevelse. Dagens læge kan jeg aldrig mindes at have set før, ligesom jeg heller ikke kendte ham, jeg snakkede med sidste gang, og det sagde jeg til ham. Han mente nu nok, at vi måtte være stødt på hinanden en eller anden gang i forløbet … Skal ikke kunne sige det. Jeg var jo bedøvet en stor del af tiden.

Så denne nedskæring er jeg ikke specielt utilfreds med. Jeg håber bare ikke, det kommer til at skade nogle andre, der har haft en bedre oplevelse ved at gå til kontrol.

Men ellers fint nok. Jeg er sq også træt af sygehuse, læger og alt, hvad dertil hører. Er også træt af sygdom, kræft især, men også al mulig anden sygelighed. Der er også andet, jeg er træt af, så måske er jeg i virkeligheden bare træt!

Stik mig lige et medikament, en eller anden, så jeg bliver frisk som en havørn og fuld af tillid til mig selv og fremtiden! Et middel mod indbygget forældelse og anden værdiløshed …

7 Comments »

 1. En afkortet pakke må være B-post. Medikamentet, du efterlyser, har jeg ikke, men jeg sender da gerne et postkort med A-post 🙂

  Comment by Eric — 30. oktober 2014 @ 18:07

 2. Ellers tak, jeg tror ikke, det ville hjælpe meget. Men det er da et godt tilbud!

  Comment by Henny Stewart — 30. oktober 2014 @ 18:21

 3. Jeg synes faktisk, det er ringe, at det er vedtaget at afkorte kontrolforløbene. Konstant skæres der på sundhedsområdet men der er lige afsat 30 mia. til nyt isenkram til forsvaret…

  Comment by Stegemüller — 30. oktober 2014 @ 18:21

 4. @Stegemüller: I bund og grund har du ret, men man skulle nu også tage og se på kvaliteten af de kontroller. Sådan en gang overfladisk snak uden nogen form for undersøgelse er der ikke alverdens grund til at bruge tid og penge på. Selvfølgelig efterlader det aben på patientens skulder: Man har selv ansvar for at præsentere sine symptomer på rette tid og sted. Men der har den abe nu alligevel siddet hele tiden. Håber bare, at nogen tjekker folk, der af den ene eller anden grund ikke er i stand til at gøre det selv.

  Comment by Henny Stewart — 30. oktober 2014 @ 18:28

 5. Hmmm. Jeg skal gå til kontrol i 10 år og er, så vidt jeg ved, ikke blevet ‘skåret’, men vi får da se …
  Jeg har ingen midler mod indbygget forældelse, men noget, der giver fornemmelsen af “fuld af tillid til mig selv og fremtiden” kunne jeg godt finde et par eksempler på, men jeg er ikke sikker på, at det er en god ide at begynde på dem 😉

  Comment by Ellen — 30. oktober 2014 @ 19:21

 6. @Ellen: 10 år? Det var ligegodt længe! Men lægerne må vel mene, at det er nødvendigt. Den læge, jeg snakkede med i dag, gjorde noget ud af at fortælle, at “det var blevet besluttet”. Lød ikke, som om han selv syntes om idéen.

  Hvis dine midler er sådan nogle med virkning i en begrænset periode, så kan jeg sandsynligvis slet ikke tåle dem! 😉

  Comment by Henny Stewart — 30. oktober 2014 @ 19:31

 7. […] En afkortet pakke […]

  Pingback by På en skala fra 1 til 5 … « Hverken fyrre, fed eller færdig! — 22. november 2014 @ 12:41

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment