Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

20. december 2014

Praktik i praksis

Filed under: Blandet — Tags: , , , , , , — Henny Stewart @ 16:49

… er sørme godt nok.

Da jeg skulle i praktik, kendte jeg heldigvis stadig nogle af mine forhenværende kolleger, der kunne hjælpe mig med en praktikplads, der hvor de nu arbejder. Der startede jeg så i april måned, og har været der lige siden. Indtil sommerferien var det forrevalidering. Efter sommerferien revalidering til revalideringsydelse. I praksis ingen stor forskel. Men der var en anelse af et problem. Man kunne ikke tilbyde mig fuld tid, og det har jeg brug for, hvis A-kassen skal acceptere mig som stående til rådighed for et arbejdsmarked, der i teorien er helt vildt efter at ansætte mig, og det skal A-kassen jo på et tidspunkt, så jeg dels kan modtage dagpenge, dels søge efterløn, når den tid kommer.

Nu er det sådan, at der er aktivering mandag og tirsdag for stort set den samme gruppe kursister, som jeg hjælper med at undervise onsdag, torsdag og fredag. I praksis var det faktisk overhovedet ikke svært for mig at få lov til at møve mig ind på denne mandag-tirsdags-aktivering og på den måde komme op på fuld tid. Det kommer dog først til at ske i januar, februar og marts, idet jeg fra midten af november har deltaget om tirsdagen, plus selvfølgelig deltaget i sprogundervisningen onsdag, torsdag og fredag. På den måde arbejder jeg mig op på fuld tid, forhåbentlig. Jeg forsøger at tage maven i ed, men den er ikke sådan at handskes med.

Men hvis maven ellers samarbejder er jeg teknisk set fuldt revalideret pr. 1 april. Fint nok, skulle man synes. Men når jeg har snakket med medarbejdere fra min hjemkommune, skulle man tro, at de havde været nødt til at ud til praktikkommunen med deres egne, personlige guldbarrer på en trillebør og aflevere dem for at få ordningen i stand.
Guldtransport?
Faktisk har de kun skullet sørge for at få lidt papirer i orden. Det kan, sammenlignet med hvad folk ellers skal yde for en lønindtægt, i bedste fald kun kaldes lettere arbejde. Noget andet ville være, hvis jobkonsulenter og lignende havde skullet arbejde i døgndrift for at skaffe mig en praktik. Se, det ville have været svært. Med mindre, selvfølgelig, de havde tyet til deres “default-løsninger”: Køkken, rengøring eller grønne områder. Min fornemmelse siger mig, at det er hvad deres talent og motivation i mit tilfælde ville have rakt til.

Imidlertid har mine kolleger, mig hidtil vildt fremmede mennesker og jeg selv arbejdet på at strikke en ordning sammen, så kommunens arbejde med at skaffe mig i praktik har som sagt udelukkende bestået i at udfylde og fremsende nogle fortrykte formularer.

Når det så svigter, det lille nummer med at udfylde og sende papirerne, bliver jeg sq harm. Kald det at være hysterisk, utaknemlig, arrogant – ja, lige hvad du vil. Men sådan forholder det sig!

10 Comments »

 1. Jeg forstår ikke helt dit indlæg, selvom jeg har læst det flere gange, skal det forstås sådan, at du alligevel ikke er revalideret fuldt ud til april?

  “Når det så svigter, bliver jeg sq harm.” Hvad er det der svigter?

  Comment by Stegemüller — 20. december 2014 @ 17:18

 2. @Hanne: Om jeg er fuldt revalideret, vil vel afhænge af, om jeg er rask, ikke? Det, der svigter, er det lille nummer, kommunale medarbejdere skal præstere med at udfylde skemaer og sende dem til tiden og i et læseligt format, så borgeren ikke udsættes for urimelige deadlines, som fx. “du skal stille på Jobcentret inden kl. 5 i dag og underskrive papirer, hvis vi skal udbetale din ydelse for denne måned”. Det handlede om et dokument, som ikke kunne åbnes, hvilket jeg har gjort Jobcentret opmærksom på hver dag, siden jeg modtog det i eboks for en uge siden. Jeg har tilføjet en enkelt sætning til indlægget, som forhåbentlig gør det lidt klarere. Det hele har noget med det indlæg at gøre, som jeg ikke turde offentliggøre i går og som er planlagt til en gang i oktober …

  Comment by Henny Stewart — 20. december 2014 @ 17:57

 3. Jeg er nok lidt tungnem, men udover at du selv har fået tingene i stand, og at medarbejderne ved kommunen gør sig til, hvor er det så, det svigter?

  Comment by Eric — 20. december 2014 @ 18:10

 4. Jeg har ikke forstand på reglerne om revalidering, men jeg opfatter det som re (altså “igen”) valid (“have værdi”) altså “få værdi igen”, er det ikke ca. hvad det handler om? Jeg tror ikke, det handler om at blive raskmeldt, men jeg kan meget nemt tage fejl.

  Comment by Stegemüller — 20. december 2014 @ 18:24

 5. @Hanne: Hvis jeg ikke er så nogenlunde rask, helst et godt stykke tid før 1. april, vil jeg have for mange sygedage, og A-kassen vil have grundlag for at sige, at jeg ikke står til rådighed for arbejdsmarkedet. “Revalidering” har endog meget med “rask-hed” at gøre. Hvad er en “invalid”? En, der ikke er rask. 🙂

  Comment by Henny Stewart — 20. december 2014 @ 18:31

 6. @Eric: Ved at kommunen ikke sendte mig et dokument, jeg kunne åbne og dermed udskrive og underskrive. Det resulterede i, at jeg fik ordre til at stille på Jobcentret inden kl. 17 samme dag, hvis jeg ellers ville have min ydelse. Men det var jo hverken min skyld eller mit ansvar, at de ikke har reageret på mine henvendelser (én hver dag i en uge!) om, at jeg ikke kunne åbne dokumentet. Det kan jeg for resten stadig ikke, og jeg har prøvet på tre forskellige maskiner med tre forskellige styresystemer, så det er altså ikke hos modtageren, fejlen ligger.

  Comment by Henny Stewart — 20. december 2014 @ 18:27

 7. Suk. Tilbyd dem et IT-kursus.

  Comment by Eric — 20. december 2014 @ 19:53

 8. @Eric: Det kunne være fristende. En af de opringninger, jeg modtog i torsdags, var fra en medarbejder, der ville fortælle mig, hvordan man klikker på en vedhæftet fil i eboks. Suk og suk igen. Jeg har været på nettet, siden før Hjørring Kommune kom der. Ydermere har jeg fungeret som superbruger og it-ansvarlig på min daværende arbejdsplads i henved 15 år. Tal om at undervise bedste i at tygge spinat …

  Comment by Henny Stewart — 20. december 2014 @ 20:12

 9. Suuuuk. Det er p….irriterende, at så snart man har rundet en vis alder, er man pr. default en it-analfabet. Jeg bliver fx ikke spurgt om min emailadresse, men OM jeg har en email!
  Min søster er 57, er sindssygt dygtig og kan noget med systemprogrammering, som kun et par andre her i landet kan, og hun oplever, at folk/kunder har svært ved at skjule deres overraskelse, når de ser hende IRL.

  Comment by Ellen — 21. december 2014 @ 9:19

 10. @Ellen: Den med at tabe næse, mund og fornuft ved synet af en gråhåret it-kvinde har jeg også oplevet. De plejer dog at komme sig, når vi snakket sammen en tid. Når jeg underviser yngre personer, giver det gerne noget street cred, når man kan vise dem, hvordan de får et ekstra inputsprog på telefonen. Men nu er de jo heller ikke ansat i kommunen. Det, der pisser mig mest af, er, at der tilsyneladende ikke er en eneste der, som vil stå frem og – i fuld overensstemmelse med sandheden, sige: Undskyld, vi lavede en dum fejl. Den skulle vi straks have taget på vores kappe. Men folk, der kan sige sådan, bliver nok slet ikke ansat mere. :'(

  Comment by Henny Stewart — 21. december 2014 @ 10:35

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment