Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

22. december 2014

Gul strøm, jeg hader jer!

Filed under: Blandet — Tags: , , — Henny Stewart @ 14:40

Som det vil fremgå af overskriften har julefreden ikke indfundet sig her endnu. Enten er jeg mere irritabel og har kortere lunte end sædvanligt, meget muligt, eller også er phonerne mere aggressive på denne tid, end de plejer at være. Også muligt. Deres julegavebudget er måske overskredet, og de vil gerne kratte lidt ekstra for føden.

Nu er jeg tre gange på to dage blevet ringet op af et foretagende, der kalder sig “Gul strøm“. Hver gang har jeg givet udtryk for mit mishag over, at min højst private telefon skal bruges som medium for sådan noget pis. Ja, undskyld venner, med et navn som “Gul strøm” har I sq selv været ude om det. Jeg har bedt “Gul strøm” om at slette mit nummer fra den liste, de sidder og arbejder ud fra. Nogen større tiltro til, at det kommer til at virke, det har jeg ikke.

For ca. en måned siden fik jeg gemalen overtalt til, at vi kunne få en “Reklamer, nej tak” sticker på vores postkasse. Til min store glæde og overraskelse virker det sq, næsten. Der er åbenbart nogle fra Jehovas vidner, der ikke læser så godt, og en enkelt af medarbejderne hos Nordjysk Distribution kunne nok trænge til et sprogkursus, eller måske en lommelygte, jeg tror de arbejder meget tidligt nogle gange, men ellers er mængderne af junkmail svundet ind til næsten ingenting. Yeaahh!

Således opmuntret gav jeg mig til at forske i, om der ikke skulle findes en “Reklamer, nej tak” til telefonen. I den forbindelse fandt jeg frem til “Robinsonlisten“, som er et kommunalt administreret foretagende, idet det er hægtet op på CPR-registret. Jeg har dog ikke de store forhåbninger til, at det vil virke. For det første er kommunen åbenbart ikke en for borgeren udpræget effektiv indretning. Se de forrige indlæg her på bloggen. De handler ganske vist om noget helt andet, men I kan sikkert se, hvor jeg vil hen. For det andet siger tilmeldingssiden selv, at ordningen sikkert ikke vil træde i kraft før om tre måneder. For det tredje, og vigtigste, blev der ikke på noget tidspunkt i tilmeldingsproceduren spurgt om, hvilket/hvilke telefonnumre, man ikke ønsker udnyttet til mere eller mindre klamme reklametilbud. Til gengæld skulle tilmeldingen til Robinsonlisten vare i 100 år. Det skulle række for mit vedkommende, vil jeg tro.

Tilbage til “Gul strøm“. Bette venner, har I tænkt ordentligt på det navn? Der er jo fx også noget, der hedder “gule fagforeninger“, altså sådan nogle foreninger, der opkræver kontingent fra sine medlemmer og samtidig snylter på de overenskomster, der indgås af rigtige fagforeninger. Jeg tror ikke, jeg er særlig ene om at mene, at ingen ordentlige mennesker vil nøjes med en “gul fagforening“. OK, måske nogle få naive individer uden ondt i sinde kan findes i gule fagforeninger, men naiv, det er jeg altså ikke. Alene af den grund er det uheldigt at hedde “Gul strøm“. I andre dele af verden lider man hyppigt af såkaldte “brown-outs“, hvilket er perioder hvor udbuddet af strøm er ringere end efterspørgslen. Der er lidt strøm, for hvis det var helt væk, ville man kalde det “black-out“. Ingen af delene er ønskværdige. Rent bortset fra de eskatologiske associationer man får fra både “Gul strøm“, “brown-out” osv.

Nu skal det ikke hedde sig, at jeg bærer nag til evig tid. Derfor har jeg lavet et forslag til et logo, som I kan bruge kvit og frit, bare jeg bliver fri for at høre mere på jeres p**!
Pis

Mens jeg sad og skrev dette indlæg, fik jeg atter et opkald fra “Pis Strøm“. Atter en gang bad jeg om, at mit nummer blev slettet fra deres database. Jeg skulle være så heldig.

10 Comments »

 1. Kære Henny. Du kan altså roligt tilmelde dig Robinsonlisten. Jeg står på den, og har gjort i mange år. Det virker. Jeg får ALDRIG trælse opringninger. Det er en rigtig god liste. Kan på det varmeste anbefale den.
  Rigtig glædelig jul og godt nytår. Kh fra Jelling

  Comment by Lissi Kristiansen — 22. december 2014 @ 15:17

 2. Jeg blev også i en periode ringet op af “Gul strøm” og jeg fortalte dem lige ud, hvad jeg mente om dem, og at jeg havde hemmeligt nummer, og ville foretrække slet ikke at høre fra dem igen. Det virkede!

  Tak fordi du minder mig om Robinsonlisten, den skal jeg da også have tilmeldt mig.

  Jeg deler din afsky over gule fagforeninger; de er – for at sige det ligeud – nogle nasserøve.

  Comment by Stegemüller — 22. december 2014 @ 16:48

 3. @Hanne: Ja, gule fagforeninger er nogle nasserøve, der lukrerer på rigtige fagforeningers arbejde og ovenikøbet indkasserer kontingenter for ingenting. Og heller ikke kan yde noget for deres medlemmer, når behovet opstår, hvilket mange først opdager, når det er for sent. Jeg har også først meldt mig til Robinsonlisten i dag. Nu håber jeg bare, det kommer til at virke. Disse phonere er bare for meget, når de fx ringer efter kl. 21. I mine cirkler ringer man ikke til nogen efter kl. 21, med mindre det er et spørgsmål om liv eller død.

  Comment by Henny Stewart — 22. december 2014 @ 21:23

 4. Vi har ‘Reklamer, nej tak’ og det virker heldigvis. Der er papir nok at smide ud. Når det drejer sig om reklame-telefonopkald, siger jeg straks.’ Jeg er desværre hørehæmmet, så jeg er nødt til at lægge på.Farvel!’ Måske en ide til efterfølgelse. God jul!

  Comment by Anna Marie — 22. december 2014 @ 16:55

 5. @Lissi: Det har jeg så også gjort pr. i dag. Jeg glæder mig til at blive fri for phonere, hvis det virkelig virker så godt, som du siger. Glædelig jul til jer også!

  Comment by Henny Stewart — 22. december 2014 @ 16:56

 6. @Anne Marie: Jeg er positivt overrasket over “reklamer, nej tak”, det skal siges. Og der har vitterligt ikke været nogen her i huset, der læst skidtet i årevis. Man bruger jo nettet til at orientere sig om diverse produkter, som man evt. kunne lokkes til at investere i. Den med at sige, at man er hørehæmmet vil jeg lige huske på. 😉

  Comment by Henny Stewart — 22. december 2014 @ 17:01

 7. Stickeren med nej tak til alt virker, men ikke på telefonsælgere, der som regel ringer i den bedste spisetid. Jeg har overvejet Robinsonlisten, men når sandheden skal frem, har jeg også en vis fornøjelse ud af at snerre, når telefonsælgerne ringer. Deres eklatante uforskammethed, retfærdiggør jo et og andet modsvar.

  Comment by Eric — 22. december 2014 @ 19:27

 8. @Eric: Indrømmet, der kan ligge en vis tilfredsstillelse i at være helt legalt uforskammet, men fire gange på to dage, og så fra samme fupfirma, det er bare for meget.

  Comment by Henny Stewart — 22. december 2014 @ 21:16

 9. Så længe phonere accepterer et ‘Nej tak’, er det okay med mig.
  Hvad jeg derimod IKKE synes er i orden er, at Jehovas Vidner lige har ringet til os for at sige, at de lige har haft aflagt os et besøg, men ikke fandt os hjemme … OG???!!! Lød mit svar. “Gør ALDRIG dette her igen – vi er PÅ INGEN MÅDE interesserede i jeres syge form for religion.”
  Normalt er jeg mere høflig, men JV får ikke pæn behandling fra min side – og nej: Man ringer ikke til nogen efter kl. 21; det er jeg også opdraget med, og det mener jeg stadig holder.
  Gul strøm og andre ville heller ikke få det efter henvendelse nummer 2.

  Comment by Ellen — 22. december 2014 @ 22:24

 10. @Ellen: Ja, det er lige groft nok, hvis JV begynder at ringe op efter at være kommet til en lukket dør. Som om de havde rettighededer på højde med måleraflæseres, fx. Men mon ikke, det skulle lykkes at komme af med gul strøm. Måske komme helt af med dem. Med sådan et navn kan de da ikke blive en succes!

  Comment by Henny Stewart — 23. december 2014 @ 13:32

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment