Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

20. juni 2015

Med det resultat

Filed under: Blandet — Tags: , — Henny Stewart @ 11:22

Skulle vi måske hellere have ladet valgkampagnen løbe en uges tid mere. Det danske demokrati er et mærkeligt et:

 • Den statsminister, der har “ført sit land gennem krisen” og fået et bedre valgresultat for sit parti end sidste gang, ikke alene skal hun gå af som statsminister, hun går også af som partiformand. Tør man gætte, at hun går videre til “bigger and better things” i udlandet, og dermed også ud af dansk politik?
 • Den partileder, der i hele valgperioden har haft flest dårlige sager, lad mig bare nævne i flæng: Fået rejst tvivl om sin habitus på såvel det privatøkonomiske område som på området for indtagelse af nydelsesmidler, haft – og dette er faktisk vigtigere, og skulle nok have stået først, men nu er det min blog – “cases” om “nassende” familier, der var helt ude i hampen, hvad enten det nu skyldes, at researcheren har stået for meget på hovedet som lille, eller om det er helt bevidst, går den, så går den, og har ytret den “udødelige” sætning: “Hvis en kristen somalier, der har gået på Sorbonne, vil hertil, så skal han selvfølgelig have mulighed for det”, uden at blinke, og desværre også uden at ret mange tilhørere eller læsere har blinket, HAN bliver sandsynligvis vores næste statsminister. Der helt er i lommen på Kong Tulle. Det er ikke sikkert, det ville gøre så stor forskel, hvis han ikke var i lommen på dette eksemplar, men da vi ikke kan danne kontrolgruppe, så får vi det aldrig at vide.

Men vi må altså konstatere, at den model vi har valgt, parlamentarismen, gør sådan en konstruktion mulig. Det er sikkert også rigtigt, at netop det repræsentative demokrati og parlamentarismen er den mindst ringe styreform. Jeg kunne dog godt forestille mig, at meget kunne blive bedre, hvis vi vælgere på en eller anden måde kunne tvinge til samarbejde hen over blokkene. Det er altså ikke særlig demokratisk, hvis de halvfems medlemmer på blå stue kan sidde og bestemme, hvad der passer dem uden overhovedet at spørge på rød stue. Det var jo stilen under både den ene og den anden Venstre-Rasmussen. De af os, der har stemt på de 89 mandater på rød stue, hvad med vores demokratiske rettigheder? Det bekymrer mig.

Går det hele op i hat og briller

Folket har talt, ja. Men bliver det sådan, at vi som stemte rødt, og som udgør 49 komma et-eller-andet af folket, slet ikke skal høres i de næste fire år? Altså høres på Christiansborg i lovgivningsarbejdet. Vi skal nok blive hørt på de sociale medier, men hvad batter det?

8 Comments »

 1. Både du og Fruen i Midten beskriver så godt den fuldstændig vanvittige parlamentariske situation Danmark nu er havnet i: Taberen skal være statsminister, mens vinderen trækker sig helt ind i sig selv og vil ikke engang være partiformand længere.

  Aldrig tidligere har det stået så tydeligt for mig, hvilket makværk blokpolitik egl. er.

  Mit håb er nu bare, at DFs fire ufravigelige krav* bliver for meget for LLR, da han jo fx har rendt rundt og lovet 0-vækst i den off. sektor, mens DF har lovet en årlig vækst på 0,8 pct. Hvis KTD ikke kan få det, som han vil, vil han slet ikke lege regering, og så må LLR danne en mindretalsregering og krydse sig frem, som han nu bedst kan. Paradoksalt nok kan det faktisk give os røde lejesvende bedre muligheder for indflydelse fra sag til sag – men grotesk er det altså. Min træthed over politik er ikke gået over, tvært imod.

  De tre andre krav er:
  Op med grænsebommene
  Strammere udlændingepolitik
  Strammere EU-politik.

  I øvrigt er det dejligt at se et indlæg fra dig igen Henny!

  Comment by Stegemüller — 20. juni 2015 @ 13:45

 2. @Hanne: Tak skal du have. Det er jo ikke så tit jeg flyver i tasterne her mere. Men du har nok ret i, at det kan blive stormfuldt fremover. Dog er jeg ikke med på den vogn, der synes at Kong Tulle burde være statsminister. Så tror jeg sq, jeg ville gøre alvor af det med at emigrere.

  Comment by Henny Stewart — 20. juni 2015 @ 13:55

 3. Jeg synes ikke rigtig, jeg hørte de samme ord for fire år siden, da det var det samme, men omvendt? Tænker især på din sidste sætning … 😉

  Comment by Ellen — 21. juni 2015 @ 13:55

 4. @Ellen: Jeg mener nu nok, der var en del klynken fra blå stue, som nåede frem til mig på de sociale medier. Men jeg mener også at HTS, selvom hun aldrig har været en af mine yndlingspersoner, som regeringschef forsøgte at samarbejde til alle sider, og at det ikke kun var hendes fejl, når det mislykkedes.

  Comment by Henny Stewart — 21. juni 2015 @ 14:38

 5. Til den der taber skal gives. Jeg tror ikke, der er store chancer/risici for blokpolitik – dertil er forskellene for store i den blå lejr.

  Paradoksalt nok ville der være mindre forskel mellem sosserne, venstre og tullerne, hvis sosserne fastholder den politik, de førte i regeringsperioden.

  Man kan drillende spørge, om nogen tør føre en politik, som ikke er defineret af finansministeriets forliste modeller.

  Comment by Eric — 21. juni 2015 @ 20:02

 6. Den blå blok har så vist sig at være en dynge uformeligt grus, men hvis det stadig hedder Løkke i Lommen på Tulle, så er det slemt nok, og jeg kan ikke se det forhindret ved andet end at drengene fra Bildeburg dikterer den til en hver tid siddende regering, hvad den skal lade som om den mener. Hvis det i virkeligheden er sådan, verden ser ud, kan jeg godt forstå, at Helle og Corydon kunne bruges, men at Løkke, der vist nærmest er talblind, socialt udfordret og også både dum og arrogant, også skulle kunne, det går over min forstand. Injurier? Næh, det er da den rene, skinbarlige sandhed!

  Comment by Henny Stewart — 21. juni 2015 @ 20:14

 7. I årevis har de råbt om, at rød blok førte blå politik. Hvad føres der så nu? Sort politik?

  Det er godt nok gået stærkt for alle svage grupper. Er der nogen, der endnu ikke er ramt?

  Comment by Pernille — 5. juli 2015 @ 15:30

 8. @Pernille: Hvis nogen svag gruppe ikke er ramt endnu, så sker det snart. Denne regering har meget travlt. Den skal skynde sig med sit makværk, idet mindretalsregeringer normalt ikke har noget langt liv.

  Comment by Henny Stewart — 5. juli 2015 @ 15:43

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment