Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

3. december 2015

Så har jeg stemt!

Filed under: Blandet — Tags: , , — Henny Stewart @ 12:35

Gak hen og gør lige så.

Hvis du ikke synes, vi skal overdrage det demokratiske arvesølv til teknokraterne fra Europa, så stem nej!

Ja-sidens argumenter bliver tyndere og tyndere, jo mere de bliver smurt ud over medierne.

At jeg med mit nej så kommer til at stå på samme side som Thulesen-Dahl og hans bande i denne sag, vil jeg vælge at se som et udtryk for det ubehageligt gode.

Jeg må indrømme, at jeg ser frem til resultatet af denne afstemning med en del spænding. Det er jo nemlig sådan, at det store flertal af vores valgte repræsentanter, herunder den regering, som et flertal af os ikke har villet have, har anbefalet et ja. Hvis vi lander på et nej, hvad jeg håber, bliver vi nødt til at se lidt nærmere på forholdet mellem vælgerne og politikerne.

At vi kan ende med en regering, som et flertal af os bestemt ikke ønsker, er en funktion af parlamentarismen, som vi finder os i, fordi det er det mindst ringe repræsentative demokrati. Men hvis vi også har et folketing, der mener noget andet end flertallet af befolkningen, så har vi et problem!

4 Comments »

 1. Jeg har også været nede at stemme NEJ, og nu er jeg spændt på resultatet. Jeg skal til ECT, så det er ikke sikkert, jeg kan komme til at følge med på TV i aften, og det ærgrer mig, for jeg tror, det kan blive meget, meget spændende. Måske kan der blive brug for at se lidt på folketinget – kunne vi mon være så heldige, at de erkender nederlaget og erkender at de er kommet i mindretal og udskriver nyvalg? Nej det er nok for meget at håbe på…

  Comment by Stegemüller — 3. december 2015 @ 13:24

 2. Nej, så vidt kommer det næppe. Men hvis vi kunne få et valgresultat, der gav anledning til en gang alvorlig selvransagelse blandt flertallet af politikerne i Folketinget, så ville der dog være nået noget. 🙂

  Comment by Henny Stewart — 3. december 2015 @ 13:56

 3. Jeg har også stemt, og jeg så en munter symbolik i, at valglokalets kuglepen skrev med rødt blæk.
  Jeg har en gammel hat, en Borsalino sågar, og den nænner jeg ikke at æde, men vær forvisset om, at hvis det kommer til selvransagelse hos ja-politikerne, bliver det af typen: “Hvad gjorde vi galt i vores kampagne, siden tosserne stemte nej?”
  Som de ikke valgte teknokrater, der styrer EU, synes de sikkert, at svære beslutninger er alt for vigtige til at overlade til folket, demos. Se, hvilket ramaskrig, det udløste, da den græske regering sendte trojkaens ultimatum til folkeafstemning …

  Comment by Eric — 3. december 2015 @ 16:41

 4. Sjovt nok kom jeg også til at måtte sætte mit kryds med en rød kuglepen. Jeg spurgte den tilforordnede, om det virkelig kunne passe, for før i tiden skulle man skrive med sort eller blåt.

  Sådan er det åbenbart ikke mere. Desværre har du nok ret i, at ja-partierne vil granske deres kampagner snarere end fatte, at de altså er på kollisionskurs med et flertal af danskerne, når det gælder substansen af dette.

  Guderne må vide, hvordan det ville være gået med grækerne, hvis de ikke havde haft folkeafstemningen. Den slags “hjælp”, som de fik tilbudt fra EU, kunne de ikke have holdt til i længden.

  Comment by Henny Stewart — 3. december 2015 @ 22:01

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment