Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

19. januar 2016

Strækker sig efter lyset

Filed under: Blandet — Tags: , , , , — Henny Stewart @ 13:21

Efter ikke at have haft potteplanter i årevis, kattene åd dem simpelthen(!), forsøgte jeg mig sidste forår med nogle “brændende kærlighed” til 5-10 kr pr stk. Meningen var så, at jeg ville smide dem ud, når de var færdige og købe nogle nye. Da tiden så kom, kunne jeg ikke få mig til at smide dem ud. De var jo stadig i live, omend ikke i blomst. Jeg besluttede mig til at give dem forlænget ophold, men jeg klippede dem dog ned. Det afklippede var jo også stadig levende på en eller anden måde, så jeg satte det i vand, og da det havde sat rod, plantede jeg det i nogle nye potter. Flere grønne planter til hugpris.

De nedklippede “gamle” planter blomstrer nu igen. De bliver noget ranglede, velsagtens fordi de ikke helt får lys nok:
Brændende kærlighed
Nu er jeg så den lykkelige ejer af adskillige planter af en og samme art, uden at jeg af den grund vil beskyldes for at have grønne fingre.

Foreløbig har de firbenede ikke forsøgt at æde disse planter. Måske har de glemt, at det var en mulighed. I hvert fald tror jeg, at jeg vil forsøge mig med et lille paradistræ ved først givne lejlighed.

10 Comments »

 1. Her i disse mørke måneder er det SÅ skønt at se noget gro, og når det så endda er noget, man selv har fremavlet, er fornøjelsen ekstra stor. Det kunne være, jeg også skulle prøve? Selv er jeg ejer af en hvid julestjerne, der snart har mistet alle bladene. Den er vist lige til skraldespanden.

  Comment by Stegemüller — 19. januar 2016 @ 14:22

 2. @Hanne: Julestjernen gror udenfor på Solkysten. Det er nogle buske, der kan blive høje som træer. Selv er jeg allergisk over for dem, så jeg køber dem ikke, selv om jeg godt kan lide den måde, de ser ud på.
  Ja, hvorfor ikke købe en eller anden lille plante, og se hvordan det går, mens du venter på varmere tider? 🙂

  Comment by Henny Stewart — 19. januar 2016 @ 14:29

 3. Sikke da en mangfoldighed, du har skabt. Jeg kan bedst lide de ranglede.. De ser mere elegante ud med de lange stilke. Så vidt jeg kan se. 😉

  Comment by betty — 19. januar 2016 @ 16:43

 4. @Betty: Ja, sådan kan man selvfølgelig også vælge at se på det! 🙂

  Comment by Henny Stewart — 19. januar 2016 @ 16:55

 5. Og sådan finder man ved et tilfælde nogle planter, som kattene ikke bryder sig om … der er sikkert flere.
  Lidt pudsigt, i øvrigt – vores katte har aldrig spist mine potteplanter … og det er da ikke fordi dine katte ikke kommer ud, så vidt jeg ved.

  Comment by Ellen — 19. januar 2016 @ 18:48

 6. @Ellen: Ja, det må være sådan, man finder de uspiselige planter. Nej, mine katte kommer ud, lige så meget de lyster. Hvilket ikke er ret meget disse dage. Når de har valgt at æde potteplanterne tidligere, så er det bare fordi de er nogle uopdragne snøbler.

  Comment by Henny Stewart — 19. januar 2016 @ 19:06

 7. Jeg smed en brændende kærlighed ud i sommers, efter den havde af og genblomstret indendøre 5 år i streg 😀 Utroligt.

  – Anne http://www.venterpaavin.blogspot.dk

  Comment by A+K/VenterPaaVinBlog — 20. januar 2016 @ 21:44

 8. @Anne: Ja, det er da utroligt! Og så til de penge.

  Comment by Henny Stewart — 20. januar 2016 @ 21:49

 9. Her kan man da virkelig tale om genbrug.. 🙂
  Jeg har givet helt op i forhold til potteplanter, den eneste jeg ikke har fået taget livet af, er et stort gummitræ, det gror fint indtil videre.

  Comment by Inge — 21. januar 2016 @ 10:26

 10. @Inge: Ja, jeg havde jo også givet op i forhold til potteplanter, og det var dog en ting, jeg havde stor glæde af som yngre. Jeg var ligeså skrap til at stjæle stiklinger som begge mine bedstemødre til sammen. 😉

  Comment by Henny Stewart — 21. januar 2016 @ 10:53

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment