Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

18. juli 2016

Mangel på pral

Filed under: Blandet — Tags: , , , , , , , , , , — Henny Stewart @ 18:26

Mange praler af den sindsro, de har fundet i huler i det norske/forfaldne franske ferielejligheder etc., hvor de har tilbragt uger/måneder uden wifi/telefon og dermed uden FaceBook/Twitter/Instagram etc. Praleriet foregår så efterfølgende, netop på de nævnte sociale medier.

Hver sin lyst for sine penge. Jeg skal sandelig ikke presse mine præferencer ned over mine medmennesker, men:

 • Jeg tager ikke på ferie, men bliver derimod hjemme og klør kattene bag ørerne i det omfang, de måtte ønske det.
 • Wifi kører på højtryk her i huset. Det driver TV, som jeg gerne har som baggrundsstøj for, hvad jeg end foretager mig i mine vågne timer.
 • Jeg bruger ganske meget tid på FaceBook. Det fylder mit sind med ro at følge med i, hvad mine venner foretager sig. Instagram og Twitter er jeg aldrig kommet rigtig i gang med at bruge. Jeg har konti, selvfølgelig, men det har nu ikke rigtig grebet mig. Så synes jeg egentlig bedre om Pinterest. Det bruger jeg også tid på, og det er en stor fornøjelse.
 • Jeg har også konstant gang i min telefon eller min tablet. Jeg spiller jo WordFeud, selv om jeg bliver banket i næsten hvert spil, uanset om jeg spiller mod drevne makkere eller komplette newbies. Det giver heller ikke anledning til den mindste smule stress.
 • Jeg er også på et par ur-fora dagligt, og det giver heller ikke anledning til den ringeste smule kvababbelse.

Jeg kan altså ikke bidrage til det kor, der kræver elektronisk askese. Er ikke nogen elektronikasketisse, nej!
Dagens ur

4 Comments »

 1. Velkommen igen – det er godt at høre fra dig også her på din blog.

  OK jeg bryder sammen og tilstår: Vi er lige nørdede; og det er dejligt med en ligesindet. Jeg er også på Wi-Fi altid, jeg bruger meget tid på Facebook, som jeg bruger til ren afslapning og af og til debatterer lidt på. Jeg har heller aldrig set lyset i Twitter og Instagram. Baggrundsstøj kan jeg så til gengæld slet ikke have. Jeg bliver ganske enkelt ude af stand til at fortage mig noget fornuftigt, når der er noget, der kværner i baggrunden.

  Jeg kan slet ikke se, hvad al den askese skal til for. Det minder mig lidt om, at alle mine kære, dejlige læsere synes, at jeg bare skal gå en tur for at få hukommelsen tilbage.

  Comment by Stegemüller — 18. juli 2016 @ 19:26

 2. @Hanne: Jeg får nu heller ikke gået de ture, videnskaben anbefaler. Jeg ved godt, at det er godt for mig, men jeg gider ganske enkelt ikke. I hvert fald ikke, hvis jeg skal gå her i kvarteret, hvor vi bor. Det er ganske enkelt for ustimulerende, røvkedeligt rent ud sagt.

  Comment by Henny Stewart — 18. juli 2016 @ 19:40

 3. Det der med wi-fi-fri ferie minder mig en del om små børns “MOAAR, SE HVAD JEG KAN! ER JEG IKKE DYGTIG?” over det. For mig er der ærlig talt en del falskhed og frelsthed over dem der siger, at en ferie uden internet er den mest afslappede og det enesxte saliggørende. Jeg tror ganske enkelt ikke på, at de mener det, men som alt andet er det også en balancegang. Man skal ikke sætte familielivet over styr for at tjekke mails (og slet ikke arbejdsrelaterede mails) hele tiden, men jeg ville helt sikkert opleve en ferie som helt vildt stressende, hvis ikke jeg havde nogen netforbindelse.

  Comment by Ellen — 18. juli 2016 @ 23:17

 4. @Ellen: Ja, den der med “se, mor …” Var også min første reaktion. For mig ville det være højst ufestligt at skulle undvære at være online i min ferie. Og det er vel ikke det, der er meningen med ferie? Der er bare en uheldig tendens til, at bare fordi internettet har noget med de flestes arbejde at gøre, så anser man AL internetaktivitet for at være noget, der slider på folk, hvad det jo slet ikke er.

  Men altså, hvis man bilder sig ind, at det er godt for sjælen at være afsondret i ferien, så skal det da nok være det.

  Comment by Henny Stewart — 18. juli 2016 @ 23:34

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment