Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

21. august 2016

Hipster-ur?

Filed under: Blandet — Tags: , , , , , , , — Henny Stewart @ 16:36

Ganske vist bor vi i provinsen, men der når da lidt information om hovedstadens tendenser frem til os også. Som jeg har forstået det, er hipstere unge mænd med langt hår og mærkeligt, skarptklippet frisure. De går klædt i skjorter, der er knappet helt op i halsen. Ofte går de med både seler og livrem, og så er de svært ironiske. Se der, vi er skam orienteret, også her.

210816

Derfor kunne dette ur være godt til en hipster, synes jeg. Ikke at det passer specielt godt til mærkelig hårvækst eller tæt tilknappet skjorte, men det er det med ironien. Det kan virke ret ironisk overhovedet at gå med ur, hvis man alligevel ikke kan se, hvad klokken er slået. Ja, selvfølgelig er der nogen, der har det på den måde, også selvom tallene ikke er gledet af og ligger i en underlig bunke i nederste halvdel af skiven. Det kan også virke ironisk at gå med ur, når man sjældent skal noget til en bestemt tid. Næ, det er ikke derfor, jeg kan lide ure. Det må være noget andet.

Og nu til noget helt andet. Kommunikation. Jeg er kommet til at tænke på, at det ikke nytter, at man kan både stavning og syntaks til ug, hvis man ellers er så gennem-usympatisk, at ingen gider høre, hvad man har at sige. Jeg er stødt på sådan en person for nylig, og det har været en nyttig lektie. Noget, jeg vil huske på, næste gang jeg er ved at blive irriteret over andres sproglige fejl. Og nej, der lader ikke til at være nogle aldersbegrænsninger på mobning.

4 Comments »

 1. Skønt ur!
  Hvis man er så gennem-usympatisk, er det nok ligemeget hvad man er god til … så er der bare ingen, der har nogen interesse i at lytte til vedkommende. Ingen kan af den grund tage min interesse for sproget fra mig – usympatiske mennesker findes der alle vegne og i alle afskygniger.

  Comment by Ellen — 21. august 2016 @ 21:47

 2. … kan normalt godt stave til afskygninger 😉

  Comment by Ellen — 21. august 2016 @ 21:48

 3. Jeg kan også godt lide det ur, og man kan jo da godt se, hvad klokken er slået.

  Jeg læste et sted – eller flere – noget om at folk, der går op i grammatik og godt sprog er egoister og usympatiske: http://illvid.dk/mennesket/psykologi/folk-der-irriteres-over-stavefejl-er-indebraendte-egoister

  Comment by Stegemüller — 22. august 2016 @ 6:53

 4. @Ellen: Du har ret. Sådan nogle stympere finder man overalt. Jeg kan heller ikke bare lægge min sproglige interesse fra mig, men jeg er totalt færdig med at rette andre menneskers fejl, også selvom det bare har været for mig selv.

  @Hanne: Jeg har godt læst det. Det der med, at man er usympatisk, hvis man retter fejl, har jeg haft det tungt med, idet en stor del af mit arbejde bestod i at rette fejl. Men det er slut nu!

  Comment by Henny Stewart — 22. august 2016 @ 9:16

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment