Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

30. august 2016

Sleepless in Hjørring

Filed under: Blandet — Tags: , , , , , — Henny Stewart @ 4:32

Ja, som der står i overskriften. Søvnløs i Hjørring. Det sker sjældent, efterhånden, og jeg er ved at lære, at det ikke er jordens undergang at ligge søvnløs. Når man ikke skal op før kl. l*rt, eller til nogen fast tid i det hele taget, kan man bare bruge tiden til noget fornuftigt, snakke med en kat, se TV, læse eller gøre lige præcis, hvad man måtte have lyst til.

Hvis jeg er fast besluttet på, at jeg absolut skal sove, har jeg stadig sovepiller i huset, men jeg rækker ikke automatisk ud efter dem mere. Dels virker de ikke specielt godt på mig, og dels kaster de alligevel slagskygger over den følgende dag, også mere trælse end den træthed, der følger af at have fået for lidt søvn.

Jeg har ikke taget nogen sovetabletter i et par måneder, og det har ikke givet de store vanskeligheder at holde op. Det er kun i tilfælde som netop nu, at jeg kunne føle mig fristet. Jeg har fået at vide, fra pålidelig kilde, at man ikke er afhængig, hvis man bare kan stoppe i nogle uger. Derfor ville det heller ikke være specielt “farligt” for mig, hvis jeg skulle beslutte mig til at tage en sovepille, når jeg en sjælden gang ikke kan sove, lige præcis når det passer mig. Men jeg kan også blive stædig, og nu vil jeg saftsuseme ikke tage en!

Måske skulle jeg bare tage og meditere lidt sammen med katten, for han synes ikke at have besvær med at sove. Selvfølgelig vågner han op med det vuns, hvis hans “lillebror” kommer ind med et eller andet halvdødt dyr, men det er ikke sket endnu.
Kat
Der er ingen problemer med søvnen der, og det har der ikke været i timevis. Hvis det ikke var fordi jeg kan se, han trækker vejret, kunne jeg mistænke ham for at være død.

Gud ved, om man kan falde i søvn, mens man er midt i at skrive et blogindlæg? Jeg ved af personlig erfaring, at man godt kan falde i søvn, mens man læser et blogindlæg. Eller næsten, for normalt er blogindlæg ikke helt lange nok til at falde i søvn over.

Nå, hvad skal man finde på? Jeg kunne selvfølgelig give mig til at støvsuge hele hytten, men det ville jeg blive upopulær på hos samme hyttes anden tobenede beboer. De firbenede kan heller ikke lide støvsugeren, men det er lige meget, hvad tid på døgnet det er. Jeg kan se TV uden at genere nogen, bare jeg ikke skruer for højt op for det. Hvis vi antager, at jeg stadig godt kunne tænke mig at falde i søvn i nat, må jeg bare sørge for, at det ikke er for interessant, det jeg ser i fjernsynet, for så holder det mig bare vågen. Nå, det burde være temmelig let at finde sådan noget TV. Jeg kunne også finde en bog, men det er normalt ikke så god en idé, for hvis bogen er god, holder den mig helt sikkert vågen, og hvis den ikke er, kan jeg simpelt hen ikke tvinge mig selv til at læse den. Livet er for kort til kedelige bøger!

Nå, jeg tror, jeg stopper her. Man kan jo blive træt af sit eget ordskvalder. Træt? Måske har jeg løst søvnløshedens gåde. ZZZZZzzzzz….

4 Comments »

 1. Jeg har præsteret at falde i søvn, mens jeg skrev, men det var et referat på mit arbejde, og jeg var trættere end træt den dag. Burde faktisk slet ikke have kørt bil …
  Jeg er kommet til den samme konklusion: “Jeg kan ikke sove – og hvad så?” Jeg kan gå tidligt i seng næste aften, for der kan jeg som regel godt sove, hvis det har knebet lidt natten før.
  Jeg fik indsovningspiller (har stadig et problem med det ord!), da jeg fik Prednisolon, men de er for længst brugt op, og jeg vil ikke have flere – den slags er til når det er nødvendigt, og det er det ikke nu.
  Sov godt, når du når så langt … er det hele nætter, du kan præstere at ligge søvnløs?

  Comment by Ellen — 30. august 2016 @ 10:08

 2. @Ellen: En sjælden gang er det en hel nat. Men så sover jeg den følgende formiddag, med den fare, at mit søvnmønster går helt i stykker. Men det er heldigvis ikke så galt i denne omgang. Hvis det bare er, fordi man ikke er blevet træt nok den foregående dag, så er det til at leve med, og ikke noget, man behøver at tage tabletter for. Men jeg bliver holdt vågen af smerter somme tider, og der har jeg forhandlet med mig selv, om jeg skulle tage smertestillende eller sovemedicin. Det er ikke godt at tage begge dele på en gang!

  Comment by Henny Stewart — 30. august 2016 @ 18:20

 3. Det er så træls at ligge søvnløs og rotere rundt i sengen. Det kan selvfølgelig nogenlunde gå, når man ikke skal op til en bestemt tid.

  Det er garanteret rigtigt, at man ikke er afhængig, hvis man kan lade Benzoerne ligge i nogle uger. Du kunne da med god samvittighed have taget en pille i nat – pdas. forstår jeg godt din stædighed.

  Hvis du ind imellem har svært ved at sove, kan jeg varmt anbefale Nettos “Bedtime Tea” også kaldet “Yogi te”. Det virker rent faktisk. Og så er det ikke vanedannende.

  Comment by Stegemüller — 30. august 2016 @ 15:37

 4. @Hanne: Jeg har besluttet, at jeg kun vil tage en sovepille i yderste nødstilfælde, hvis jeg fx ikke har sovet 3-4 døgn, så er jeg ved at tilte mentalt, og så skal jeg altså sove, koste hvad det vil. Men det er længe siden, jeg har haft sådan en tur. Det kunne være, jeg skulle prøve den te!

  Comment by Henny Stewart — 30. august 2016 @ 18:17

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment