Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

6. september 2016

Pinligt og uværdigt

Filed under: Blandet — Tags: , , , , — Henny Stewart @ 19:22

Det er, hvad det er, når man står i aftenshowet og diskuterer, om det er rimeligt at bruge penge på at få besøg af dronningen eller ej.

Brug pengene, eller lad være, men lad være med at snakke så meget om det! Det er pinligt! Tænk, ville man gøre det samme, hvis man skulle have gæster hjemme i privaten? Der skal måske investeres i en støvsugning og en ny pære i lampen i entréen, vil man så også forelægge sine gæster en liste over udgifterne, en regning ligefrem?

Jeg er sikker på, at Dronningen er ret lige glad, hvor mange hundrede tusind kroner, de enkelte byer har ofret på hendes besøg. Hun kan ikke tage det med sig alligevel. Hvad der derimod sker, er at når der bliver ryddet op, malet og gjort ved til et dronningebesøg, så får beboerne stor glæde af det bagefter. Der er ikke noget forkert i, at man ønsker at ens by skal tage sig bedst muligt ud under et besøg af majestæten, og med mindre der er tale om opførelse af regulære potemkinkulisser, så kan sådanne forbedringer kun være til det fælles bedste.

Nej, jeg er ikke glødende royalist, heller ikke det modsatte. Jeg synes, Dronning Margrethe gør det godt, og det burde man påskønne, snarere end at have disse trælse, offentlige diskussioner af økonomien omkring hendes besøg.

6 Comments »

 1. Jeg er helt enig med dig. Hun er ligeglad, hvor meget det koster. Og det er da kun dejligt at få byen shinet op.

  jeg må nok betegne mig som royalist, fordi jeg også synes, Dronning Margrethe gør det godt. Herudover synes jeg, kronprinsesse Mary gør det godt med sit arbejde for kvinder og børn.

  Comment by Stegemüller — 7. september 2016 @ 7:15

 2. @Hanne: Tjah, man kan vel sige, at royalist eller ej er en lidt anden diskussion. Det, jeg anfægter, er at man bryder etiketten omkring gæstevenskab.

  Jeg er i øvrigt enig med dig mht. Mary: Hun har taget rollen som kronprinsesse til sig som et job, hvilket er den eneste vej fremad, hvis man ikke vil være medskyldig i monarkiets afskaffelse.

  Comment by Henny Stewart — 7. september 2016 @ 10:38

 3. SÅ enig Henny!
  Det kan ikke formuleres bedre!
  Samme problematik gjorde sig gældende for et par måneder siden, da Prins Nicolaj nærmede sig sin 18-års fødselsdag. Apanage eller ej?
  Den slags skal selvfølgelig være princip-besluttet og ikke personbundet.
  I dronningebesøg-tilfældet må man bare udvise fornøden etikette. AL snak om omkostninger skal holdes, hvor den hører hjemme…nemlig væk fra presse og offentlighed!

  Comment by Sussnne Lund Kristensen — 8. september 2016 @ 20:06

 4. @Susanne: Ja, det tænkte jeg også på, den gang det blev diskuteret vidt og bredt, hvorvidt den stakkels Nicolai skal have ditten eller datten. Det er da et Guds under, hvis de børn kan vokse op og blive nogenlunde normale med al den omtale og snagen i deres gøren og laden. Jeg forventer faktisk, at de får sig nogle gode uddannelser og jobs så langt væk fra andedammen Danmark, som vel muligt.

  Comment by Henny Stewart — 8. september 2016 @ 20:14

 5. Thumbs up!

  Comment by Ellen — 10. september 2016 @ 18:54

 6. @Ellen: 🙂

  Comment by Henny Stewart — 10. september 2016 @ 19:24

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment