Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

8. september 2016

Kreative sysler

Filed under: Blandet — Tags: , , , , — Henny Stewart @ 15:48

Vanddigt
Jeg havde egentlig forestillet mig, at jeg skulle til at tegne og male en hel del, når jeg nu kom på efterløn. Det er ikke sket i ret stort omfang, dvs. indtil nu, for det kan da stadig ske.

For et godt stykke tid siden fandt jeg nogle gamle udgydelser frem, bl.a. ovenstående “digt”. Det er en slags fusion mellem skrift og maleri, som jeg gjorde mig i i en periode.

Jeg kan såmænd knap nok huske, hvad jeg selv læste ind i det, da jeg lavede det. Det har den fordel, at jeg kan læse nyt indhold ind i det nu.

Jeg husker, at jeg begyndte på det her ved at rive dele af overskrifter ud af aviser og arrangere dem som collager. Derefter malede jeg en nøjagtig gengivelse af collagen på et andet stykke papir. Efter et stykke tid kunne jeg springe over det første trin, det med collagen, og gå direkte til maleriet,

Det tror jeg ikke, jeg ville kunne gøre i dag. Jeg måtte nok tilbage til den originale fremgangsmåde, hvis jeg ville lave mere af den slags.

Som jeg husker det, var jeg optaget af det koncept, der hedder, at man tror, man kigger på noget, der revet ud af en avis, men det er i virkeligheden et maleri. Det, man læser, kan være sådan en slags “gefundenes fressen”, noget, underbevidstheden har arrangeret for en. Men det er det nok ikke, det er bare noget man tror. Og på den måde er der mange lag i det, lige som i et løg, men helst uden at man får tårer i øjnene.

Og jo, jeg ved godt, at kreativitet i sig selv ikke kræver, at man skal have fat i nogle pensler, noget ler eller andet, der sviner…

Jeg er blevet gjort opmærksom på, at denne slags udtryk kan være terapeutisk, dels fordi det er noget, man kan lide at lave, dels på grund af de udtryk, der kommer frem, hvor man kan lære noget om sig selv, som man ikke var klar over, at man vidste. Nå, det var vist løgringene om igen.

2 Comments »

  1. Jeg synes, det er en ret fed kollage, som sætter gang i fantasien. Den slags kunst, kan jeg godt lide. Tænk at kunne tegne og male. Har du ikke lyst til at gå i gang med det igen?

    Selv har jeg absolut ingen kreative evner – bortset fra hvis det foregår på skærmen, hvor man jo altid kan trykke Ctrl Z, hvis man alligevel ikke kan lide det.

    Du må have en god fredag.

    Comment by Stegemüller — 9. september 2016 @ 7:04

  2. @Hanne: Jo, jeg har sådan set lyst til at gå i gang med det igen. Det bliver bare ikke rigtig til noget. I gamle dage gjorde jeg det bare. Det var lige så nødvendigt og naturligt som at spise eller sove.

    Comment by Henny Stewart — 9. september 2016 @ 9:19

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment