Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

9. september 2016

Æble-fan-pige

Filed under: Blandet — Tags: , , , , , — Henny Stewart @ 16:24

Man har et standsynspunkt, til man tager et nyt, sagde J.O. Krag. Det er jo så sandt, som det er sagt. Men ofte vil man jo undgå at give udtryk for, at man har skiftet mening.

Her skal jeg så afsløre, at jeg virkelig har flyttet mig: Jeg startede som PC-bruger og ivrig Windowsfan. Apple produkter var absolut mod min religion. De var for dyre, og man kunne ikke få dem til at køre, som man selv ville. De var ikke “customizeable”.

Alt det er sandt. Men jeg er alligevel blevet omvendt. Det startede med en iPad, som hurtigt gjorde min Android-tablet endnu mere uinteressant end den hele tiden havde været. Før jeg fik mig set om, var maskinparken udvidet til også at omfatte en iPhone. Begge dele fungerer upåklageligt, og det er faktisk ikke nødvendigt at ændre på de tekniske specifikationer, hvilket man så heller ikke kan. Man er nødt til at købe iPad og iPhone med den størrelse lagringsplads, man har brug for, for lagringspladsen lader sig ikke udvide. Det er dog lykkedes mig at finde en USB-nøgle, der kan bruges med både tablet og telefon, og som kostede rundt regnet 10 gange så meget som en normal USB-nøgle. Jeg bruger den ikke nær så meget, som jeg troede, jeg ville, så det var nok et unødvendigt indkøb.

Jeg har stadig en Windows bærbar, som er ved at nærme sig sin bedst-før-dato. Dilemmaet bliver, om jeg skal erstatte den med en anden Windowsmaskine, eller om jeg helt skal overgive mig til den mørke side og købe en MacBook. Der er stadig det med prisen at tage hensyn til. Jeg kan få to gode Windowsmaskiner til det, en MacBook koster. Desuden har jeg jo min iPad i et hylster med tastatur, sådan at arrangementet til sammen udgør en lille bærbar, der faktisk kan næsten alt det, jeg har brug for.

Stationære computere har jeg ikke beskæftiget mig med i meget lang tid. Sådan en skal jeg helt givet ikke have igen.

Nå, det er noget at tænke over, og jeg står ikke og er nødt til at tage en beslutning om det i morgen.

8 Comments »

 1. Jeg er vistnok i samme båd som dig med iPhone, iPad samt en lille AppleTV-box (som jeg kan anbefale). Min bærbare er en Windows med en rimeligt stor skærm, som jeg foretrækker, og hvis jeg skulle anskaffe en Mac bærbar(som jeg også drømmer om engang imellem), skulle den også være med stor skærm, og så begynder prisen at tage fart. Så jeg har indtil videre slået koldt vand i blodet, og er desuden også godt nok tilfreds med min Windows.
  God weekend med hilsen fra Randers og omegn

  Comment by Anna Marie — 9. september 2016 @ 16:58

 2. @Anna Marie: Ja, jeg slår også koldt vand i blodet. En hjælp til det kan være et irritationsmoment, jeg lige er blevet gjort opmærksom på: Itunes har hævet penge på min konto, vel at mærke noget, jeg ikke har autoriseret. Den slags oplever man ikke med Windows.

  Men jeg skal nok få mine penge tilbage, om så jeg skal lukke mit Visa-kort for at få det gjort.

  Og tak i lige måde!

  Comment by Henny Stewart — 9. september 2016 @ 17:35

 3. Han sagde nu “Man har et standpunkt, til man tager et nyt” 🙂 (Jeg skal bare drille).

  Jeg er selv Apple-fanboy. Den gnaskede æble laver mange fede ting – det er bare for dyrt. Alligevel har jeg både iPhone 6 og iPad Air, og ville ikke undvære nogen af delene. En af ting jeg er glad for at slippe for, er den evige stillingtagen til antivirus og anden sikkerhed.

  FKN har givet mig gen Lumia 635 (vist nok(. Det er en Windowstelefon. Jeg hader den. Den har slet ikke Apples brugervenlighed.

  Du skal da købe dig en MacBook. Du bliver vildt glad for den, og pludselig taler hele din maskinpark samme sprog. Do it girl.

  Comment by Stegemüller — 9. september 2016 @ 18:15

 4. @Hanne: Jeg tænker nu stadig over det. Det er jo også sin sag helt at tage afsked med Windows. Jeg har i øvrigt en Windows tablet. Den er totalt ubrugelig uden sit tastatur, og med tastaturet går det sq ikke for godt.

  Når tingene taler sammen, som de jo gør med Apple ting, så går det bare endnu hurtigere med at tømme min bankkonto, når iTunes finder på at kræve ind på noget, jeg aldrig er gået med på.

  Comment by Henny Stewart — 9. september 2016 @ 18:21

 5. “standsynspunkt” 🙂 🙂

  Comment by Stegemüller — 9. september 2016 @ 19:49

 6. @Hanne: Syns skulle gerne være streget ud

  Comment by Henny Stewart — 9. september 2016 @ 20:14

 7. Ja det kan jeg godt se nu. Det, der er det sjove, er bare, at det i min reader står, som jeg skrev. Jeg sender dig et screen shot på mailen.

  Er det readeren, der er bagud? På den anden side så . Nå nej nu er det mig, der er dum. Readeren kan jo bare ikke vise overstregningen. Det må være forklaringen.

  Comment by Stegemüller — 9. september 2016 @ 20:38

 8. @Hanne: Ja, det må være readeren, der ikke er med.

  Comment by Henny Stewart — 9. september 2016 @ 20:56

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment