Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

17. september 2016

Politik, tak, eller hvad?

Filed under: Blandet — Tags: , , , , , , , , , — Henny Stewart @ 15:14

4. komintern
Tidligere har jeg altid ment, at mine politiske holdninger ikke lod sig parkere ved et enkelt parti, og praksis viser, at det stadig er på den måde, meeeen …

En gang her i foråret, efter en af regeringens stramninger, – jeg har glemt hvilken, de er jo nærmest kommet i en lind, ulækker strøm hele året, – blev jeg simpelthen så arrig, at jeg gik hen og meldte mig ind hos Enhedslisten. Det var tidligere ikke noget oplagt valg. Jeg var fx lidt usikker på, hvad de(vi) egentlig er en enhed af, men lad nu det ligge.

Når jeg tidligere ledte efter holdninger, der var i opposition til Venstre og deres kohorter, behøvede jeg ikke kigge længere end til Socialdemokraterne, men det virkede ikke i denne omgang. Deres forslag til stramninger af snart sagt alt kan efterhånden dårligt kendes fra dem, Venstre og DF går ind for. Lige for tiden går der rygter om, at S og DF skal til at samarbejde. Nogle mener, at det er en dårlig joke, og det burde det være, men jeg er bange for, at det er en reel mulighed. Nå, siden man ikke fandt et tilfredsstillende svar på sit spørgsmål hos Socialdemokraterne, kunne man jo kigge en tak til venstre og se, om ikke SF kunne bruges. Nej, det kan de ikke. De konkurrerer med Socialdemokraterne om udlændingestramninger fx. Det er måske bare mig, men det ser faktisk ud, som om SF har fået sine visioner ødelagt ved at være med i regeringen Thorning-Schmidt. Det varede jo ikke særlig længe, men åbenbart længe nok til at decimere partiet og gøre det utroværdigt hos en stor del af de vælgere, der plejede at stemme på det, undertegnede incl.

Derfor altså Enhedslisten. Dette parti er vokset, og dets vælgertilslutning er vokset meget i perioden. Måske er der mange andre desillusionerede Socialdemokrater og Folkesocialister, der er gået over i Enhedslistens lejr. Jeg frygter lidt for, hvad der vil ske, hvis Enhedslisten kom i regering, jvf. SFs sørgelige skæbne …

Har jeg så fundet en varig plads hos EL? Næh, det tror jeg sq ikke! Næppe havde jeg meldt mig ind hos EL, før briterne sagde “Brexit!”. Da de havde sagt det, kom en række danske partier frem og sagde, at Danmark skal det samme. Herunder også Enhedslisten. Og ved I hvad? Selv om jeg er grumme lidt glad for EU, så synes jeg altså, at vi skal blive! Kun en ting er dårligere for europæerne end EU, og det er Europa uden EU. Vi er sq piske nødt til at arbejde sammen. Mod terrorisme, for flygtninge, for at undgå at komme op og kriges indbyrdes, for at bekæmpe kriminalitet og en hel del andre ting er vi sikkert nødt til at samarbejde om. Nu var det jo ikke nogen hemmelighed for mig, at Enhedslisten, i lighed med DF, er modstandere af EU, men jeg havde nok valgt at overse den kendsgerning, eller håbet, at de(vi) ville komme til fornuft inden alt for længe. Og man har jo også en mulighed for at påvirke demokratiske strukturer indefra, hvis man altså vælger at lægge arbejde i det.

Her kommer vi til et kardinalpunkt, det med at lægge arbejdet i det altså. Jeg har flere gange været indkaldt til medlemsmøde i lokalafdelingen af EL, der åbenbart er ret aktiv (godt gået), men jeg har hver gang været forhindret. Ikke fordi jeg har så meget bedre ting at tage mig til, men der er jo andre måder, man kan være ukampdygtig på. Og hvis der ikke er det ene i vejen, så er der nok det andet. I hvert fald ligger det ikke lige for, at jeg skulle blive glødende revolutionær, så diverse magthavere og store, stygge kapitalister behøver altså ikke frygte mig.

Se, det var mere eller mindre, historien om da Henny blev partigænger.

6 Comments »

 1. Dansk politik er en gang øllebrød. Venstre plejer skamløst interesserne for vennerne i landbrug og industri, DF er til fals for en grænsebom, og socialdemokratiet har mistet alle visioner ud over drømmen om magt.

  De eneste, der synes at have en uegennyttig vision for samfundet, er Alternativet og Enhedslisten. Hvad deres visioner så er værd, er en anden snak. Selvom EU er en teknokratisk og udemokratisk vederstyggelighed, mener jeg som du, at man skal tage kampen op på de indre linjer og ikke surmulende plædere for udmeldelse af klubben. Noget i stil med det, den tidligere græske finansminister prøver: https://yanisvaroufakis.eu/

  Comment by Eric — 17. september 2016 @ 15:43

 2. @Eric: Alternativet har ganske rigtigt nogle gode tanker. Jeg kan bare i mindre grad end med Enhedslisten lyse dem i kuld og køn med hensyn til holdninger. Jeg kan ikke rigtig gennemskue, hvor de kommer fra, og jeg kan frygte, hvem de ville kunne danne koalition med.

  Nej, det går ikke at melde sig ud af EU. Det, man skal, er netop at redefinere både mål og midler, på demokratisk vis, indefra.

  Comment by Henny Stewart — 17. september 2016 @ 16:51

 3. Det vil ikke være overraskende for dig, når jeg skriver “Enig i alting”. Jeg har også taget flugten fra S til SF til EL. Også jeg gjorde det i protest mod en eller anden stramning.

  I min ungdom stemte jeg S, fordi jeg var tiltrukket af Ankers tanker om, at “De bredeste skuldre skal bære de tungeste byrder”, solidaritet og fagbevægelse. De tanker holdt bare ikke ret længe efter Ankers afgang.

  Dernæst blev det SF og VS. VS er rigtig død, og SF fedter for S for at prøve at holde sig i live.

  EL er det mindst ringe alternativ. Jeg har også bare problemerne med deres/vores EU-politik. Jeg tror på, at staterne kan nå mere i fællesskab end som enegængere. Flygtningekrisen må håndteres supranationalt, hvis ikke personager fra DF skal få endnu mere magt, end de har nu. En femtedel af stemmerne er mere end rigeligt.

  Jeg tror stadig på “Viden er magt” og “Alle handlinger er politiske”. Det er vist mantraer fra VS-dagene. Det eneste overlevende fra VS er “Den korte Avis” – en ultrafascistisk og modbydelig blog udgivet af Karen Jespersen og hendes mand Ralf Pittelkow. Hvordan kunne det dog ende sådan?

  P.t. tales om en forbrødring mellem V, S og DF. Jeg tør slet ikke tænke tanken til ende. Det vil i hvert fald ikke være godt for de svageste eller flygtningene.

  Comment by Stegemüller — 17. september 2016 @ 16:35

 4. @Hanne: Karen Jespersens deroute har også jeg fulgt med forfærdelse, ja endda vantro. Jeg kan slet ikke genkende hende. Og så får “Den afstumpede avis” endda statsstøtte. Uforklarligt.

  Et yderligere samarbejde mellem V, S og DF bliver hverken socialt eller demokratisk, desværre.

  Det næste i dansk politik, der er absolut til at brække sig over, er Pernille Vermund og hendes nynazistiske parti. Jeg plejer gerne at skrive under på, at et hvilket som helst parti får adgang til at stille op til folketingsvalg, i demokratiets interesse. I samme demokratis interesse vil jeg nægte at støtte “De nye borgerlige” i at stille op, hvis nogen skulle finde på at spørge, hvad de altså lige så godt kan lade være med.

  Comment by Henny Stewart — 17. september 2016 @ 16:57

 5. Ja, nu havde jeg lige for nylig skrevet at jeg vil være mere flittig til at kommentere, så det vil jeg så gøre kort. Jeg er ikke enig med dig her – og jeg har det princip ikke at gå ind i politiske diskussioner, når jeg kommenterer.Men det er din blog og jeg anerkender din ret til at skrive om hvad du vil. Men jeg kunne godt tænke mig at vide hvorvidt du som blogger har nogle principper for emner du blogger om.

  Comment by Anni — 18. september 2016 @ 11:39

 6. @Anni: Det korte svar ville være “nej”. Men det mere korrekte svar er, at der ikke er nogle emner, jeg kunne tænke mig at blogge om, som jeg ikke blogger om.

  Comment by Henny Stewart — 18. september 2016 @ 13:24

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment