Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

20. september 2016

Dryp, dryp, dryp …

Filed under: Blandet — Tags: , , , , , , , , , — Henny Stewart @ 9:42

Det har været en af de nætter, hvor jeg ikke faldt i søvn før halvfem. 4 timer senere bliver jeg vækket af overfrisk gemal. Han har været på sygehuset og fået taget et røntgenbillede. Han er et af de mennesker, der frisker op bare ved tanken om kontakt med sundhedsvæsenet, forstå det hvem der kan. Nå, men jeg skulle vækkes. Han har opdaget et lækkende vandrør på badeværelset, og så skal der selvfølgelig tilkaldes en blikkenslager. Hvem skal gøre det? Ja ikke ham, der taler bedst engelsk, i hvert fald. Og hvem skal sidde og vente på blikkenslageren, mens overfriske gemal tager sig et velfortjent hvil oven på kontakten med sundhedsvæsenet? Ja, det skal hende, der sidder og skriver blogindlæg.

Hjææælp, der skal komme fremmede mennesker ind i huset! Her ser ud! Nu ved man jo aldrig, hvor længe man kan komme til at vente på sådan en vvs’er, så det ville måske have været et bud på passende forholden sig, at man gav sig til at gøre rent? Tjah, jeg ved sq ikke, hvor jeg skal begynde. Min husmoderlighed har alle dage kunnet ligge på et meget lille sted. Ja, til tider har jeg helt mistet den. Jeg har aldrig fået lavet mig en plan eller et skema, jeg kunne gå frem efter. Halløj, det var skisme da en smart idé, den vil jeg se at få sat i værk med det allerførste. Desuden synes jeg, det ville være mere pinligt at blive taget med hænderne i gulvspanden i et krampagtigt forsøg på at få det hele til at se normalt ud. Så er det bedre at sige til vvs’eren, at han bare skal lade skidtet ligge. Sådan nogle mennesker ser nok lidt af hvert.

Nå, så ringede det på døren. Mindre end en times venten. Det går hurtigt her i Bagterp. Han gik igen med det samme, han skulle ud og lukke for hovedhanen uden for. Jeg håber, han selv ved, hvor den er, for der er jeg (også) blank.

Jeg håber, at det hele kun er en lille ting, for vi har knap råd til at få hele rørlægningen skiftet. Eller det måtte man i givet fald tage sig råd til, men det ville være en træls udgift. Der er sandelig altid nogen eller noget, der godt vil hjælpe til, hvis vi skulle have svært ved at få efterlønnen og mandens kvarte pension formøblet.

Dryp, dryp, dryp. Det kan blive dyrt …

12 Comments »

 1. Jeg krydser fingre for, at lækken er lappebar! At udskifte det hele vil det simpelthen være for surt at skulle give penge ud til.
  Dengang min niece gjorde rent for os, skulle jeg skrive en punktliste til hende, for hun skulle jo ikke gøre hele huset hovedrent hver uge – det var faktisk en god øvelse, for ved at bruge et par timer om ugen på fornuftig vis, var hele huset faktisk altid rent helttil bunds, og den fornemmelse har jeg det godt med. Jeg hader at gøre rent, men jeg trives dårligt, når her ikke er det …

  Comment by Ellen — 20. september 2016 @ 9:56

 2. @Ellen: Jeg har præcis det samme forhold til renlighed, men jeg har ikke formået at forholde mig rationelt til det, så jeg kunne holde nullermændene og rodet stangen ret længe ad gangen.

  Han arbejder der ude, og mon ikke det går med at kun at skifte et lille stykke rør? Det lyder næsten sådan. Det kan vel dårligt komme til at koste mere end et par tusind?

  Comment by Henny Stewart — 20. september 2016 @ 9:58

 3. Krydser fingre for en lille og hurtig operation, der stopper drypperiet. 🙂

  Comment by Inge — 20. september 2016 @ 11:30

 4. @Inge: Ja, nu er drypperiet i hvert fald stoppet. Så må vi se, om der kommer dryp fra mine øjne, når regningen kommer.

  Comment by Henny Stewart — 20. september 2016 @ 15:29

 5. Håber, I slipper for den helt store omgang …

  Comment by betty — 20. september 2016 @ 12:12

 6. @Betty: Det var ikke totalt omkalfatring af rørene, men dog et pænt stykke, og han skulle igennem måleren, hvor der er nogle bestemte stykker, der skal skiftes. Men vi håber det bedste.

  Comment by Henny Stewart — 20. september 2016 @ 15:28

 7. Det er da altid noget, at det kun drypper og ikke tapløber. Så er det næppe det store, om end småt også kan være dyrt nok.

  Comment by Eric — 20. september 2016 @ 13:44

 8. @Eric: Ja, det var da altid noget. Nu er regningen ikke kommet endnu, men jeg tror, vi klarer den uden at skulle pantsætte kattene. 🙂

  Comment by Henny Stewart — 20. september 2016 @ 15:27

 9. Åh pantsætte kattene… du er da ikke rigtig klog (kærligt ment). I øvrigt vil du savne dem enormt. Man smider da ikke sine livsledsagere ud!

  Det med et skema over rengøringen vil jeg tage til mig. Jeg elsker, når her er helt rent – og jeg er ikke et svin – men jeg har bare så svært ved at tage mig sammen. På et tidspunkt besluttede jeg, at jeg ville gøre en ting hver dag, det blev bare aldrig til noget. Men hvis der nu er et regneark med opgaver og ugedage, så ville det garanteret hjælpe. Jeg er jo djøffer 🙂

  Håndværkere er afsindig dyre. En lille bitte ting koster en formue. Jeg håber ikke, I bliver ruinerede. Der skal jo være mad til de ikke-pantsatte misser.

  Comment by Stegemüller — 20. september 2016 @ 16:01

 10. @Hanne: Jeg tror nu ikke, vi ville få ret meget for kattene, hvis vi tog dem til “onkel”. Og ja, jeg ville savne dem virkelig meget.

  Jeg har faktisk haft et regneark lavet med husarbejdet fordelt ud på 4 dage. Så kunne jeg holde fri i 3 – MEN det var ligesom nemmere at lave regnearket end at gøre de ting, der stod i det.

  Vi håber, at regningen ikke kommer til at overgå vores evner.

  Comment by Henny Stewart — 20. september 2016 @ 16:20

 11. har faktisk et ark… det virker ikke helt.. men lidt

  håber alt går vel med vandrøret

  Comment by Anette — 21. september 2016 @ 9:03

 12. @Anette: Ja, jeg har også lavet et ark en gang, men det var åbenbart ikke godt nok, for jeg følger det ikke.

  Jo, det gik udmærket med vandrøret. Men vi har stadig ikke modtaget regningen. Men jeg regner med, at det bliver rimeligt.

  Comment by Henny Stewart — 22. september 2016 @ 17:35

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment