Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

2. oktober 2016

Lige et par ting …

… vi skulle se at få lavet om på:

Demonstrationer

Iforbindelse med det svinske bombardement af Syrien, nærmere betegnet Aleppo og specielt hospitalerne her, og – uden nogen sammenhæng i øvrigt – indførelsen af kontanthjælpsloftet, har der været afholdt demonstrationer på Christiansborg slotsplads. Ja, der er planlagt flere til de kommende dage. I den forbindelse er nogle mennesker, som har deltaget i demonstrationerne, kommet til at klatre op på en høj kamel, som jeg ikke kan sluge: De er så stolte over, at de har taget en time eller to ud af deres travle hverdag for at demonstrere for deres mindre heldige medmennesker, at de bebrejder os andre, specielt de mennesker, der rammes af bemeldte loft, at vi/de ikke mødte frem. Det har jeg kunnet konstatere ved at følge debatten på FaceBook. Jeg synes, det er flot, at I har demonstreret, men inden I bebrejder os andre skulle I lige tage og tænke over nogle ting:

 • Godt 75 % af befokningen i Danmark bor i provinsen. Den, der ikke ligger i umiddelbar nærhed af Christiansborg slotsplads, folkens.
 • Dvs. hvis vi skulle komme med, så koster det. Penge. Tid. Fysiske og psykiske ressourcer.
 • Noget, vi måske ikke har. Slet ikke, hvis vi er vågnet op med et underskud på budgettet på flere tusind kroner. Et underskud, som måske vil få os til at overveje, om vi nu skal betale husleje eller købe mad til børnene.
 • Selv hvis man som jeg ikke umiddelbart er i målgruppen for regeringens nyeste spareøvelse, ligger det ikke lige for at tage til København at demonstrere. Beklager. Jeg er med demonstranterne af overbevisning, men fysisk kommer jeg ikke til at være der.

Så fri os lige fra flere bebrejdelser over, at vi ikke mødte op på slotspladsen. Der er også andre måder at agere politisk på. Det håber jeg virkelig, man vil opleve, når man tæller stemmerne op efter næste valg. Hvis dette ikke sker, må man tage til efterretning, at et flertal af danskerne virkelig ønsker et kontanthjælpsloft. Det vil være en virkelig stor kamel.

Kommentarer

Og nu til noget helt andet, en meget mindre ting: Jeg oplever flere og flere blogs, hvor man skal gennem en helt hysterisk godkendelsesproces for at få lov til at kommentere. Jeg har allerede opgivet at kommentere et par steder i dag, og jeg kommer ikke til at prøve igen på de pågældende blogs foreløbig.

Og nu til et kig i spejlet: Jeg ved, at nogle kommentatorer har haft svært ved at komme til her på årgangen. Jeg ved godt, hvad der er i vejen, men jeg ved ikke hvordan jeg skal løse det, endnu. Sagen er den, at jeg bliver voldspammet. Det er noget med 1000 kommentarer i døgnet. Det drejer sig som regel om tilbud om at købe mærkelige ting. Derfor har jeg sat mit Akismet-plugin temmelig agressivt. Det medfører som en af de kendte konsekvenser, at folk, der ikke har kommenteret før, bliver sat i kø og skal godkendes af mig personligt, før de kan ses på bloggen. Det har også medført, at nogle af de særdeles velkendte kommentatorer er sat i kø og skal godkendes, og det er en ikke-tilsigtet konsekvens. Nogle velkomne kommentarer er endda røget i spammappen, hvilket er særdeles træls.

Jeg tror måske, at Akismet kan se, når man har en ny ISP. Nogle har en internetservice med dynamisk tildeling af ISP-nummer, andre forflytter sig rundt i verden og bruger forskellige udbydere og har derfor naturligvis forskellige ISP-numre.

Men selv om der er disse problemer, vil jeg altså ikke overlade sorteringen af kommentarer til 3.-parts udbydere som Disqus eller WordPress, da jeg selv har oplevet, hvor trælse disse er for det kommenterende folk. Jeg vil også have kommentarerne på min egen server, sådan at jeg ikke mister dem ved en tilfældighed. Kommentarer betyder noget. Hvis de ikke gjorde, kunne man jo bare skrive dagbog.

8 Comments »

 1. Til det sidste først, ja jeg er en af dem, der ikke kan få lov at kommentere. Nu prøver jeg uden at skrive websted på, men det plejer så heller ikke at virke. Erik har sat en godkendelse ind, så der kan jeg godt kommentere. han skal så ud og godkende mig hver eneste gang.

  Nogle gange tager jeg mig til hovedet over den indsigt man har i andres forhold. Hvad tænker de dog på, de kære demonstrerende. På mig virker det næsten som når alle lægger blomster ved tragiske begivenheder, men glemmer at se at naboen ved siden af dem er i sorg eller er alene.

  Det er så trist og forfærdeligt, det der sker i Aleppo.

  Comment by Lene — 2. oktober 2016 @ 15:08

 2. @Lene: Denne gang gik du rent igennem. Jeg gætter på, at det er, fordi det er femte gang, du kommenterer fra samme IP-addresse.

  Ja, du har ret i, at de demonstrerende, der er blevet så selvfede af det, ikke har tænkt ret langt. Der er noget uhyre selvpromoverende i det, og man må faktisk gå ud fra, at det er deres første formål. Jeg håber, at det store flertal af de demonstrerende har ægte indignation i forhold til det, de demonstrerede imod.

  Comment by Henny Stewart — 2. oktober 2016 @ 15:28

 3. Dette kunne være løsningen på dit spamproblem http://sitestory.dk/wordpress/2011/01/18/undgaa-spam-i-kommentarer-paa-din-wordpress-blog/. Jeg har brugt plugin’et i årevis, og det har sparet mig for enormt meget arbejde med at gå spam igennem med en tættekam.

  Comment by Eric — 2. oktober 2016 @ 15:48

 4. @Eric: Tak skal du have! Jeg har allerede installeret det. Nu håber jeg, det virker ligeså godt for mig, som det gør for dig!

  Comment by Henny Stewart — 2. oktober 2016 @ 16:05

 5. SPAM er lig skrammel! Og det er et helvede at komme af med. Jeg har genemm et par år fulgt Erics råd med Akismet og Conditional CAPTCHA. Disse to har givet mig nul-spam. Det har virket uden problemer på nogen måde.

  Bombningerne i Aleppo er fuldstændig vanvittige. Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal sige. Jeg hader snart denne verden. hvor ingen kan føle sig sikre længere. Mennesker, man elsker, er snart væk. Hvad skal vi snart gøre/stille op?

  Comment by Stegemüller — 2. oktober 2016 @ 17:51

 6. @Hanne: Jeg har installeret Conditional Captcha nu.

  Så har jeg til gengæld fået det problem, at Bredbånd Nord, min udbyder, har blokeret for alt, der ligger hos Gigahost. Jeg kan således kun se denne side, hvis jeg har delt min telefons internetforbindelse. ØV.

  Men jeg går ud fra, at de to ting ikke hænger sammen.

  I min irritation glemte jeg helt at tage stilling til det vigtigste af din kommentar: Ja, verden er tosset. Det har den nok altid været. Men selv om man føler sig magtesløs i nuet, har vi mennesker nok aldrig før i historien haft så gode muligheder for at påvirke vores egen skæbne. Dø skal vi alle, men ikke før den tid kommer!

  Og desperation er en dødssynd af en god grund.

  Comment by Henny Stewart — 2. oktober 2016 @ 18:35

 7. ja jeg ville da gerne deltage i demonstrationen… men jo økonomisk skulle det nok gå… og med førtidspension har jeg jo i princippet tid…. problemet er at bare transporten nok vil dræne mig for mindst 3 dage (og det turen ind) læg så selve arrangementet til og turen hjem… skal vi ikke bare sige at jeg nok ikke ville komme hjem men komme på hospitalet med et alvorligt angst anfald.

  og det sidste… ja der også steder jeg opgiver… som kræver akrobat numre eller at jeg bruger FB eller andre specifikke medier.
  har dog intet problem med at skulle godkendes først, men det selvfølgelig en udfordring hvis kommentarerne ryger i spam mappen.

  Comment by Anette — 4. oktober 2016 @ 12:51

 8. @Anette: Jeg burde i princippet have tid, men der ville rent faktisk gå mere end en dag med det, og dertil skulle så lægges adskillige dage for at restituere sig, så det kommer ikke til at ske.

  Ja, det er ærgerligt, når man har skrevet en længere kommentar om noget, man mener er væsentligt, hvis man så ender med ikke at kunne sende kommentaren ind, fordi der er for mange hindringer lagt i vejen.

  Comment by Henny Stewart — 4. oktober 2016 @ 13:27

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment