Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

5. oktober 2016

Pyh ha, så orker man ikke meget mere i dag

Filed under: Blandet — Tags: , , , — Henny Stewart @ 15:36

Så oprandt dagen, da vi skulle have alle de firbenede til dyrlægen. Forberedelserne startede i går med at finde og rense 5 transportkasser. Det fortsatte så her til formiddag, hvor der gik flere timer med at indfange kræene. Det var ikke nemt, men det lykkedes! Det var heller ikke nemt at få dem i kasserne. Vi måtte i flere tilfælde bruge tricket med at stille kassen på højkant og sætte bagkroppen ned i først. Så kan det lade sig gøre at overmande en uvillig missekat.

Vi har jo skiftet til Dyrehospitalet i Sindal, så Dyrlægevisen var flere vers længere, end den plejer at være. Til gengæld gik undersøgelserne, behandlingerne og vaccinationerne tjept, så de var hurtigt færdige. Også de farlige, ubehandlelige vildkatte, vi har. Jeg nåede at blive revet til blods på hænderne, men det var en af de ellers meget rolige katte, der lige ville klø sig i ørerne, efter at de var blevet renset. Nu er jeg så blevet forbundet af en dyrlæge. Det er første gang, men hun insisterede.

Jeg tror, der må være noget beroligende i de vaccinationer, for der var ikke nær så meget dyrlægesang på vej hjem.

Vel hjemme igen læssede vi bare kattene af udenfor. Nogle af dem gik lige ind, andre skulle lige rundt og tjekke, om alt nu var i orden, og så kom de også ind. Jeg tror, de har glemt alt om dyrlægebesøget allerede.

Nu skulle de være OK i et par år. Dvs. selvfølgelig tager vi dem til dyrlæge, hvis vi konstaterer, at de har problemer, men vi går ikke ind for årlige vaccinationer af gamle katte. Det er sandsynligvis ikke nødvendigt, måske endda skadeligt at overvaccinere. Når de har fået de skud, de skulle have som små, burde det sådan set slet ikke være nødvendigt at vaccinere mere, men da de er udekatte og sandsynligvis bliver udsat for alle mulige smittekilder, har jeg altså valgt, at de skal vaccineres hvert andet/tredje år.

11 Comments »

 1. Ha, jeg kan levende forestille mig Dyrlægevisen sunget femstemmigt! Sikken et cirkus, men så er det da overstået for denne gang.

  Fik du forbindingen gratis som flermissebonus?

  Comment by Eric — 5. oktober 2016 @ 16:15

 2. @Eric: Jeg tror bestemt, at forbindingen gik ind under kundepleje. Ja, det var noget af et cirkus, men der er stor rabat, når man bringer alle ind på en gang. Det kan man også lige godt, for hvis kun et par stykker har været af sted, kommer de hjem og lugter af dyrlæge. Så bliver de mobbet i flere dage.

  Comment by Henny Stewart — 5. oktober 2016 @ 18:01

 3. Hahaha – dyrlægesang … fedt ord! Den sang kan lyde voldsomt selv med kun en enkelt kat, kan jeg huske, så i femklang må den kunne høres flere kilometer væk.

  Comment by Ellen — 6. oktober 2016 @ 3:19

 4. @Ellen: Ja, det tror jeg, man har kunnet. Det lyder nærmest som en sirene, sådan med dopplereffekt og det hele.

  Comment by Henny Stewart — 6. oktober 2016 @ 11:05

 5. Hej Henny
  Jeg læser med glæde din blog, selv om jeg ikke plejer at kommentere (har ikke selv en blog at “gøre gengæld” med). Med hensyn til at få en kat i transportkassen, så prøv næste gang at stille kassen med åbningen helt ud til kanten af et bord. Så kan katten kun gå fremad og kan ikke få fodfæste uden for kassen.
  Venlig hilsen
  Marianne Kruse

  Comment by Marianne Kruse — 6. oktober 2016 @ 10:13

 6. @Marianne: Velkommen til! Den fremgangsmåde vil jeg da prøve næste gang, for mine katte er ved at være temmelig gamle, og en mindre voldsom metode til at få dem i kassen er særdeles velkommen.

  Comment by Henny Stewart — 6. oktober 2016 @ 11:04

 7. dejligt at gik vel og at den nye dyrelæge også kunne klare de vilde katte

  godbedring med krads mærkerne.

  Comment by Anette — 6. oktober 2016 @ 13:02

 8. @Anette: Nu fortalte jeg hende ikke, hvem der havde fået den betegnelse, og hun opdagede det ikke af sig selv. Vildere er de heller ikke. 😉

  Comment by Henny Stewart — 6. oktober 2016 @ 16:17

 9. @Hennytænker jeg heler ikke de er… den “vilde” kunne måske bare slet ikke lide den gamle dyrelæge… det set før hos dyr

  Comment by Anette — 7. oktober 2016 @ 11:44

 10. @Anette: Lige præcis! Lige som vi mennesker ikke elsker alle vore læger lige højt, sker det, at en mis heller ikke er så vild med en dyrlæge. Men det gør ham ikke til en vildkat.

  Comment by Henny Stewart — 8. oktober 2016 @ 14:17

 11. @Henny præcis ses hos alle dyr som mennesker

  Comment by Anette — 8. oktober 2016 @ 20:10

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment