Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

2. november 2016

Et fast blik

Filed under: Blandet — Tags: , , , , , , , — Henny Stewart @ 12:35

Sox
En gammel kat, en pakke mærkelige fedtfarver fra Tiger og et fodskammelrelateret uheld:

Vi har den her gamle kat, Sox, som vel er en 15-16 år. Han boede oprindelig hos naboen, men da de flyttede, blev han ved med at rende tilbage hertil, så det endte med, at vi gav ham politisk asyl, selv om han ikke er helt nem. Han har det med at komme i karambolage med de andre katte. En del af grunden kan være, at hans hale har været brækket på et tidspunkt, og katte kommunikerer åbenbart ved haleføringen. Han har også et usædvanligt fast blik, men jeg ved ikke, om det kan virke provokerende i katteverdenen. En ting, der er sikker, er at han er usædvanlig meget præget på mennesker. Han er nærmest som en hund i mange henseender. Hvis han kunne gø, ville illusionen være perfekt.

På sine ældre dage er han blevet noget alternativ i bevægeapparatet. Måske har han gigt, måske har han pådraget sig en skade i et af de mange slagsmål, han har været involveret i; det er ikke til at sige.

En af hans faste sovepladser er i den lænestol, der står på mit alternative kontor. Det er sådan en sort lædertingest med tilhørende fodskammel, hvilket er meget praktisk for ham, idet han først kravler op på fodskamlen, hvorefter det ikke er så svært at komme over i stolen.

Men så, pludselig en dag, står den skrå fodskammel forkert. Den står med den høje side yderst! Men katten lader sig ikke afskrække, han skal skynde sig op og okkupere yndlingspladsen, inden en af de der andre, irriterende katte indtager den. Med en kraftanstrengelse møver han sig op på den høje side af skamlen, idet han glemmer, at han i følge dyrlægen er ca. 25% overvægtig, hvilket får skamlen til at vælte under højlydt rabalder. Som bekymret kattemor skynder jeg mig naturligvis at tjekke, om alt står vel til. Det gør det øjensynligt. Kattens blik er stadig usædvanligt fast, haleføringen så høj, som man nu kan mønstre den, når samme hale har været brækket ca. halvvejs mod spidsen.

8 Comments »

 1. Cool historie! Jeg elsker selv katte i alle afskygninger, selv de skøre. Men efter mange år som kattedame har jeg bestemt, at vi ikke skal have katte længere, så længe vi bor i lejlighed. Det er både en befrielse og et savn. Heldigvis har min mand lidt pels, man kan stryge hånden over og han er til tider også lidt kognitivt udfordret pga en tidligere alvorlig stress. Næsten lige som at have gamle katte, så jeg klarer mig.

  Comment by Susanne — 2. november 2016 @ 13:46

 2. @Susanne: Nej, jeg tror heller ikke, jeg ville bryde mig om at holde kat i lejlighed, selvom der er folk, der gør det, og med stor succes. Men jeg tror nu ikke, den ville gå med gamle katte, der har været vant til at komme ud.

  Hvad så med manden, kan han også spinde? 😉

  Comment by Henny Stewart — 2. november 2016 @ 16:47

 3. Katte – også yngre – kan sagtens falde, men som regel får kun værdigheden knubs.

  Comment by Eric — 2. november 2016 @ 16:36

 4. @Eric: Det kan de nemlig. Den der med, at katten har ni liv og altid lander komfortabelt, den holder ikke vand. Der er masser af historier om “nedfaldskatte”, hvor det ikke er gået godt, når nogen har smidt en kat ned fra etageejendomme.

  Comment by Henny Stewart — 2. november 2016 @ 16:50

 5. Den med værdigheden er rigtig – jeg fik engang skældud af vores kat, fordi jeg kom til at grine, da den fejlbedømte afstanden hen til en stol og landede uelegant på gulvet. Den vendte sig om, sendte mig morderblikket og hvæsede af mig 😀

  Comment by Ellen — 2. november 2016 @ 17:35

 6. @Ellen: Det er ret typisk. Katte tror gennemgående, at dem, der er i nærheden, er ansvarlige for det, hvis der overgår dem noget, de ikke kan lide.

  Comment by Henny Stewart — 2. november 2016 @ 17:43

 7. åh en dejlig historie…. han er da en karakter.

  Comment by Anette — 3. november 2016 @ 8:51

 8. @Anette: Det er han bestemt. Sin helt egen personlighed.

  Comment by Henny Stewart — 3. november 2016 @ 13:24

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment