Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

8. november 2016

Så er vi klar!

Filed under: Blandet — Tags: , , , , — Henny Stewart @ 12:09

Forrige mandag fik jeg min influenzavaccination, og i går kom så turen til en vaccination mod lungebetændelse.

Influenzavaccinationen var gratis, det var bare at bestille den hos sygeplejersken, så jeg kunne få den den dag, hvor jeg alligevel skulle have taget blodprøver.

Ved den lejlighed spurgte jeg om vaccinationen mod lungebetændelse, idet jeg ikke rigtig kunne huske, om det var ved at være fem år siden, jeg fik en sidst. Så fik jeg at vide, at Sundhedsstyrelsen er kommet ud med nye retningslinjer, og at man nu skal have en anden type pneumokokvaccination, der til gengæld har livslang varighed. Sådan en ting måtte jeg da også have. Men den skulle jeg betale 644 kr for, og så skulle jeg også selv hente den på apoteket. Det smed mig ikke af pinden i denne omgang, men jeg kan da sagtens forestille mig personer, der måtte tænke mere end en gang, før de kastede sig ud i sådan en investering.

Hver gang man opdager, at man befinder sig i en cost-benefitanalyse, gør man klogt i at se på, hvordan man er havnet der. Samfundet mener altså, at man kan spare noget ved at vaccinere alle ældre og svagelige mod influenza. Derfor har man gjort det gratis. Samtidig er en stor del af målgruppen for influenzavaccination også i den gruppe, for hvem det kunne blive fatalt at få lungebetændelse. Så hvorfor skal man egentlig betale for den vaccination, når den anden er gratis? Det skal lige tilføjes, at de 644 kr. ikke er fuld pris. Som kroniker får jeg et lille tilskud til vaccinationen mod lungebetændelse.

Svaret blafrer formodentlig i vinden på samme måde som forklaringen på, at det skal være så dyrt at gå til tandlæge, at fattige ikke har råd til det. Hmm. Halvfattige knap heller. Det er sikkert noget med, at der af samfundsøkonomiske grunde skal sættes en blonde et eller andet sted.

Man kunne selvfølgelig også bare vælge at være glad over det, man får, og så ellers holde kæft og betale resten ved kasse ét.

Det, vi er klar til, er så vinteren, der i mellemtiden er ankommet for fuld styrke. Heldigvis har vi betalt for snerydningsordningen for længe siden, og det virker, som det skal. Der er også indkøbt diverse vatteret tøj. Desværre til indendørs brug, idet huset stadig er noget uisoleret. Noget af det meget ufikse tøj er også taget i brug. Manden siger, at det får os til at ligne trailer trash. Det får så være. Hellere det end fryse. Er huset ikke ordentligt isoleret, så kan man da heldigvis selv være det.

Ikke desto mindre ser jeg gerne, at det kolde, hvide skidt forsvinder hurtigst muligt. Jeg ville godt have nogle ugers efterår i bytte, tak.

10 Comments »

 1. Hvad der koster i sundhedsafdelingen, og hvad der er gratis, skal man vist ikke spilde sin logik på at forstå.

  Jeg og katten deler til fulde dine ønsker om det hvide skidt.

  Comment by Eric — 8. november 2016 @ 15:35

 2. @Eric: Næh, det trodser da vist enhver forstand, og logisk er det heller ikke.

  Flertallet af vores katte vil heller ikke have mere kontakt med det kolde, hvide end muligt. Det betyder så, at der er en noget anspændt stemning indendøre. Der er kamp om de gode sovesteder.

  Comment by Henny Stewart — 8. november 2016 @ 15:59

 3. forstår heler ikke helt det med at tandlæger… og nogle anbefalede vaciner koster

  Zorro ved ikke med det hvide endnu… vi har kun haft lidt pynt

  Comment by Anette — 8. november 2016 @ 16:04

 4. @Anette: Nej, det er lidt mærkeligt. Men det nytter nok ikke at hæfte sig for meget ved det. Bare håbe, at der er penge på kontoen, når det er nødvendigt.

  Her har sneen nok bidt sig lidt mere fast, desværre. Men man kan da altid håbe, at temperaturerne går lidt op igen. Det er trods alt kun november, november og november!

  Comment by Henny Stewart — 8. november 2016 @ 16:09

 5. Hvis det kan være til nogen trøst, så ligner vi altså også trailer trash hjemme hos os…. Håber vaccinerne virker!

  Comment by www.skøreliv.dk — 8. november 2016 @ 19:19

 6. @Skøreliv: Det er da altid noget. Måske bliver “trailer-trash looket” moderne en dag.

  Tak, jeg håber også, de virker. Ellers skulle pokker da stå i at lade sig stikke fuld af huller.

  Comment by Henny Stewart — 8. november 2016 @ 19:55

 7. Jeg er desværre ikke længere i gratisklassen til influenzavaccinationen efter jeg er erklæret rask, men ikke desto mindre agter jeg at betale mig fra den, for den virker, gør den.
  Havde ikke hørt, at man også kan vaccineres mod lungebetændelse, men den er lige kommet under overvejelse.
  Har I prøvet det hundedyre skiundertøj? Det er så effektivt, at man næsten kan nøjes med at have en silkekjole på yderst – hvis man ellers er til silkekjoler …

  Comment by Ellen — 8. november 2016 @ 20:00

 8. @Ellen: Jeg er slet ikke blevet konfronteret med, at man kan miste retten til at få en gratis influenzavaccination, fordi man er for rask. Det må jeg altså ikke være, så. Hmm. Nå, men alle over 65 år kan få den gratis.

  Jeg har tidligere været noget mistænksom over for netop den vaccination, fordi jeg har hørt dårlige ting om den. Men jeg må sige, at jeg faktisk ikke har haft influenza i særlig voldsom grad, siden jeg er startet på det.

  Efter at jeg fik min milt fjernet, fik jeg ordre til at blive vaccineret mod lungebetændelse, og så gør man naturligvis det. Det var en vaccination, der skulle beskytte en i 5 år. Med den nye vaccination skal jeg være beskyttet på livstid, mod nogle af de bakterier, der kan forårsage lungebetændelse.

  Skiundertøj kunne godt være en plan. :-), også selv om jeg ikke er til silkekjoler.

  Comment by Henny Stewart — 8. november 2016 @ 20:18

 9. Jeg er ikke begejstret for tanken om at lade mig vaccinere mod influenza. Jeg har aldrig haft sådan noget og har hørt, at man kan gå rundt og være småsyg temmelig længe efter vaccinationen. Derimod har jeg næsten besluttet mig for at blive vaccineret mod lungebetændelse, fordi et par anfald, eller hvad man skal kalde det, tidligere på året tyder på, at jeg er blevet modtagelig for den slags. Jeg må lige snakke lidt med min læge …

  Comment by Rasmine — 8. november 2016 @ 20:24

 10. @Rasmine: Jeg havde jo heller ikke ladet mig vaccinere, mens jeg stadig opfattede mig som værende sund og frisk.

  Influenzavaccinationen havde jeg det lidt dårligt efter en dags tid. De andre år har jeg ikke mærket noget til den, men det er ikke så mærkeligt, for det er jo forskellige antistoffer, der er i den hvert år.

  Den første lungebetændelsevaccination havde jeg ikke bivirkninger efter, men denne “Prevenar 13” har jeg lidt fornøjelse af endnu. Men nu var det jo også i går, jeg blev vaccineret.

  Det er dog intet i forhold til at have lungebetændelse, hvilket jeg har prøvet.

  Comment by Henny Stewart — 8. november 2016 @ 20:30

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment