Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

14. november 2016

Næsen ud af skraldespanden!

Filed under: Blandet — Tags: , , , , , , , , — Henny Stewart @ 13:06

Det var dog en mærkelig kommando at give sig selv, vil nogle måske mene. I det mindste kræver den nok lidt forklaring. Den følger her, ikke mindst som påmindelse til mig selv:

Sidste uge var ærlig talt fuld af dårlige nyheder, sådan på det internationale plan. En helt utænkelig kandidat går hen og vinder det amerikanske præsidentvalg, selv om modkandidaten faktisk endte med at få over 2 millioner flere stemmer end han.

I en helt anden boldgade, ja, så mistede vi Leonard Cohen. Han er nok den eneste popmusiker, hvis man kan kalde ham det, som jeg har været fan af. Selv om han var gammel, vil jeg alligevel have lov til at være ked af, at en af ungdommens helte ikke er til mere.

Men tilbage til den anden situation. Jeg har læst kilometervis af artikler om, hvordan det kunne gå til, at den herre, hvis navn ikke skal nævnes, gik hen og blev valgt. Jeg har læst fornuftige, velargumenterede fremstillinger, hvor jeg virkelig godt kan undre mig over, at de ikke blev fremsat mange måneder før valget. Jeg har læst bloddryppende sejrsmanifester fra *rumptilhængere, og det er her, det med skraldespanden kommer ind i billedet. Mange af disse “artikler” befinder sig på websites, hvor man også kan få råd om, hvilken mad, man aldrig bør spise. Det er gerne 10 eller 15 forskellige ting. Desuden kan man se, hvor grim Kirstie Alley er gået hen og er blevet. Gerne 10 eller 15 forskellige billeder. Hun er blevet 66, folkens! Hallo, det ville sq da være underligere, hvis hun stadig lignede en på 20! Sådanne skraldespandssider, samt sider, der efter det øvrige indhold at regne nok drives af en organisation, der staves med tre bogstaver og går rundt med hvide poser over hovedet, når de er ude og terrorisere. Den slags sider vil jeg også regne til skraldespanden, endda til skraldespandens bund!

Sagen er den, at det jo er temmelig længe siden, jeg var teenager. Jeg ved altså godt, at der ikke er nogen verdens ting, jeg kan gøre for at skaffe verden af med denne, næste præsident. Men det påvirker mit humør og generelt min vilje til at leve at beskæftige mig med ham, hvadenten det nu er fra fornuftige kilder, der bare er lidt sent ude eller fra skraldespanden. Derfor har jeg besluttet, at det skal være slut med den research her fra. Jeg vil gå så langt som til at skifte kanal, når den personage viser sig i nyhederne. Endvidere vil jeg blokere indlæg, der handler om ham, i hvilket af mine nyhedsfeeds, de end måtte forekomme.

Hvis jeg kommer til at virke en anelse verdensfjern i den nærmeste fremtid, så er det altså bare, fordi mit nyhedsindtag er blevet meget selektivt.
Dagens ur

8 Comments »

 1. Jamen, jeg har det ligesom dig. Jeg må suspendere ham. Bare jeg ser hans grimme kontrafej bliver jeg bange og må skynde mig ud og brække mig.

  Comment by Anna Marie — 14. november 2016 @ 13:31

 2. @Anna Marie: Ja, det er skrækkeligt. Jeg tror, vi må iføre os skyklapper, mens det står på.

  Comment by Henny Stewart — 14. november 2016 @ 13:58

 3. Ja, Donald Duck havde været et bedre valg så tæt på Mortens aften, og gjorde han sin onkel til finansminister, kunne det være, at de fik styr på statsgælden. Amerikansk politik er som en tegneserie.

  Comment by Eric — 14. november 2016 @ 15:39

 4. @Eric: Hvis det så endda bare var en tegneserie! Så ville det være let at lukke hæftet. Ja, man kunne endda brænde det.

  Comment by Henny Stewart — 14. november 2016 @ 16:25

 5. Jeg er både bekymret og også lidt spændt. Heldigvis er manden tilsyneladende allerede begyndt at bløde lidt op på sine barske og dumme udtalelser under valgkampen. Alt håb er ikke ude endnu, og ingen kender dagen før kroen er lukket …

  Comment by Ellen — 14. november 2016 @ 18:27

 6. @Ellen: Jeg håber, at det er opblødning og ikke bare hans sædvanlige slingrekurs mellem ekstremer. Nej, jeg tror, David Attenborough var inde på noget af det rigtige.

  Comment by Henny Stewart — 14. november 2016 @ 18:30

 7. Er også selektiv i nyheder
  han skal ikke ødelægge min dag med sine udtalelser
  fatter dog stadig ikke at staterne vælger at beholde et system, hvor det ikke nødvendigvis er flere tallet der bestemmer. ..

  Comment by Anette — 15. november 2016 @ 12:39

 8. @Anette: Det er helt tilladt at være selektiv.

  Deres system blev jo egentlig lavet for at forhindre demagoger i at blive valgt, men det var i en helt anden tid, og det virker ikke mere. De laver det jo nok heller ikke om, så længe det her hold har magten, desværre.

  Comment by Henny Stewart — 15. november 2016 @ 12:59

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment