Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

16. november 2016

Grafik på iPad

Filed under: Blandet — Tags: , , , , , — Henny Stewart @ 14:53

Dagens ur i Canva
Da min laptop bliver mere og mere træls, er jeg tilbøjelig til at ville bruge min iPad i stedet. Jeg har jo dette tastatur i coveret, der gør, at iPaden er ligesom en laptop, bare en ret lille en.

Jeg mangler dog et ordentligt grafikprogram, og sådan et er svært at finde til iPad. Jeg går ud fra, at det ikke er så mange, der laver seriøs billedbehandling på sådan et lille apparat. Desuden har jeg jo den særhed, at jeg vil have mine apps gratis, eller i hvert fald næsten. Jeg har afprøvet mange forskellige, og fælles for dem er, at de kan beskære, ramme ind og i nogen grad stille på farver og belysning. Men det er ret grove redskaber. I dag har jeg så fundet app’en “Canva”, der kommer med en lang række skabeloner, hvor man selv kan tilføje billeder og tekst. Jeg tror, jeg er ved kilden til mange af de såkaldte “memes” samt en hel del FaceBook-opslag. Billedet herover er også fra “Canva”. Jeg tror ikke, det bliver til en vane at bruge det, så hvis nogen kender en god app til billedbehandling, så hører jeg gerne om det.

Bortset fra billedbehandling, så er det nu sådan, at min iPad er bedre end min Windowsmaskine. Jeg vakler stadig mellem at købe en ny Windowsmaskine og en MacBook. Men jeg vrider mig ved det. I mellemtiden er jeg på iPad. Jeg har endelig fundet ud af, hvordan jeg uploader billeder til bloggen direkte gennem WordPress. Dermed eliminerer jeg behovet for at bruge ftp, hvilket er noget af en PITA på en iPad.

8 Comments »

 1. Uh ha MacBook er så dyrt men lækker. Jeg har tit savlet over Appledimserne, men jeg synes, de er for dyre. Jeg købte i 2009 en stationær med kvalitetskomponenter for ca. 10.000. Den kører upåklageligt.

  Det, du har lavet her i Canva, ser da rigtig pænt ud. Jeg kan nu heller ikke rigtig forestille mig at lave grafik mv. På iPad.

  Comment by Stegemüller — 16. november 2016 @ 16:13

 2. @Hanne: Ja, de har nogle lækre skabeloner. Men det ser ud til, at der er begrænsninger på, hvor mange man kan bruge. Man skal enten betale eller finde sig i et vandmærke af en eller anden slags.

  Det gider jeg ikke. Jeg ville også gerne have en app, der gør brug af min personlige kreativitet. Det kan jeg ikke sige, at de færdige skabeloner, der bare skal fyldes ud, gør.

  Nej, det ender nok med, at jeg køber en hæderlig Windowsmaskine igen, men det bliver en bærbar. Stationære computere passer ikke til min livsstil.

  Comment by Henny Stewart — 16. november 2016 @ 16:20

 3. overvejer kraftigt at min næste computer skal være et æble… men stationær, den kan jo snakke med alle andre æbler man ejer.
  eneste ulempe (udover prisen) for mig er at de få spil jeg spiller på computer ikke alle går på apple… men der er vidst mulige omveje… ellers må jeg jo spille på playstation.

  Comment by Anette — 16. november 2016 @ 21:21

 4. @Anette: Ja, jeg ville ikke tage en stationær computer, hvis nogen ville give mig den gratis. Jeg kan ikke lide at være begrænset til at sidde ved et bord.

  Jeg synes næsten, jeg har en computer bare gennem iPad med tastaturcover. I hvert fald mangler jeg ikke en computer særlig meget.

  Jeg spiller ikke så meget, men man kan få alle mulige forskellige spil til Apple-produkter, så jeg tror ikke, det ville blive noget stort problem.

  Comment by Henny Stewart — 16. november 2016 @ 21:30

 5. Hurra for forskellighederne – jeg har ret svært ved at forestille mig et liv uden den bærbare – jeg bruger kun ipadden til få ting, nemlig dem, der ikke kræver så meget skrivning, men jeg har heller ikke et eksternt tastastur til min.

  Comment by Ellen — 17. november 2016 @ 9:09

 6. @Ellen: Det med tastaturet gør en kæmpeforskel. Jeg gider nærmest slet ikke skrive noget på skærmtastaturet. Jeg har haft andre tablets før min iPad, og dem lavede jeg ikke andet end at surfe lidt på. Det var simpelthen for upraktisk.

  I princippet skulle jeg jo kunne bruge min telefon på helt samme måde som iPad’en, men det har ikke gang på jord.

  Comment by Henny Stewart — 17. november 2016 @ 9:26

 7. Henny
  vil også gerne være mobil, men netop til spil er stationær dejlig… det og billede behandling… og længer skriverrier.
  men ja der masser der kan spilles på apple… om mit ynglings så kan til den tid, thja… men pt virker pcen…

  vil helt klart heler have tablet+stationær i dag….

  men fint vi alle er forskellige

  Comment by Anette — 18. november 2016 @ 11:28

 8. @Anette: Ja, længe leve mangfoldigheden. Dem, der sælger stationære pc’er skal jo også leve.

  Den sidste, jeg købte var for godt 10 år siden. Ca. samtidig købte jeg en bærbar, nærmest som en eftertanke og fordi jeg ku’. Man skulle jo have nogen belønning for at gå på arbejde hver dag. Men det blev til, at jeg næsten ikke fik brugt den stationære. Heldigvis har jeg fundet ud af at bruge skærmen som tv. Ellers ville det have været den rene tilsætning.

  Comment by Henny Stewart — 18. november 2016 @ 12:29

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment